به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، با توجه به افزايش ميزان تقاضا براي مصرف خشکبار در روزهاي پاياني هر سال و مشاهده انواع متمايز از اين محصولات شبهه واردات در اين بخش تقويت ميشود که فعالان بخش خصوصي نيز اين موضوع را تاييد ميکنند.
رييس کنفدراسيون صادرات ايران با تاييد واردات مقداري خشکبار تصريح ميکند: ميزان مختصري بادام و گردو از مناطق آزاد و بازارچههاي مرزي کشور وارد شده است.
هرچند اسدالله عسگراولادي از مبدا اين محصولات وارداتي قاچاق سخن نميگويد اما از آنجايي که پيش از اين خبر واردات گردوي چيني به ايران تاييد شده بود، ميتوان اين موضوع را از فعالان تجارت با چين پيگيري کرد.
نايب رييس اتاق مشترک ايران و چين با تاييد وجود بادام و گردوهاي چيني در ايران ميگويد: گردوي چيني گردويي نيست که مورد طبع ايرانيها باشند و مصرفکننده ايراني هم خيلي ميل به مصرف اين بادامها ندارند اما براي واردات رسمي آن نيز منع قانوني وجود ندارد.
مجيد حريري در مورد بادامهاي وارد شده که درشت و خوشرنگتر بودنشان نسبت به بادامهاي داخلي وجه متمايزکننده آنهاست نيز با بيان اينکه عمده بادامهايي وارد شده به ايران چيني هستند، متذکر ميشود: اين بادامهاي آمريکايي که در بازار مشاهده ميشوند توليد کشور چين هستند و با قيمت 30 درصد پايينتر از بادامهاي توليد داخلي به فروش ميرسند.
او هرچند در مورد رسمي بودن يا نبودن اين واردات سخني نميگويد اما برخلاف عسگراولادي که اعتقاد دارد اين محصولات از مبادي غيررسمي وارد کشور ميشوند، معتقد است براي واردات اين نوع بادامها حتما هم لازم نيست که از مبادي غيررسمي وارد شوند و از مبادي رسمي هم ميتوانند وارد شوند.
مراجعه به آمارهاي گمرک ايران نيز نشان ميدهد در مورد بادام، پيش از اين در سال 89 ايران تجربه تنها واردات بادام هندي از امارات متحده عربي را داشته و در مورد گردو نيز محصولي با عنوان «گردو پودر از الماس» از کشورهاي چين، اتريش، ترکيه و جمهوري کره وارد ايران شده است.
البته ايران در سال گذشته صادرات گردو به کشورهاي عراق، امارات، بحرين، قطر و کويت را هم در کارنامه تجارت خود داشته است.