به گزارش مشرق به نقل از مهر، اين درحالست که در اين سالها در کمال شگفتي ناهارخوران تاريخي گرگان مورد تاخت و تاز و ساخت و سازهاي غير قانوني برخي ادارات، سازمانها و نهادهاي دولتي و افراد حقيقي و حقوقي قرار گرفت و مسئولان امر هم با وجود اطلاع تنها، نظاره کردند.
همچنين در اين سالها، عده اي هويت تاريخي، بافت فرهنگي و محلات تاريخي گرگان مانند دربنو، سرچشمه، نعلبندان، ميخچه گران و.... مورد هدف و هجوم قرار دادند و مسئولان امر هم به حداقل اقدامات بازدارنده بسنده کردند.
عضو شوراي شهر گرگان در اين زمينه گفت: امروزه همه صاحبنظران و کارشناسان، صنعت گردشگري يا توريسم را جزو سه صنعت پر رونق دنيا مي دانند و حتي معتقدند که اين صنعت در دهه دوم قرن بيست و يکم از دو صنعت پر رونق ديگر يعني، صنعت نفت و صنعت خودرو سازي سبقت خواهد گرفت.
عبدالرضا چراغعلي اظهار داشت: صنعت گردشگري يک نقش کليدي در توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي هر کشور و منطقه اي مي تواند داشته باشد و همواره صنعت گردشگري، نجات بخش کشورها در بحرانهاي اقتصادي و سياسي است.
وي افزود: به عنوان مثال يکي از ويژگي هاي بارز صنعت گردشگري ايجاد فرصتهايي براي ايجاد اشتغال و جذب افراد بيکار و از جمله جوانان هر جامعه اي است و اين به معناي مقابله با يکي از بزرگترين معضلات کشورهاي در حال توسعه است.
وي گفت: از سوي ديگر کشوري مانند ايران که از جاذبه هاي گوناگون گردشگري همچون، اماکن تاريخي و مذهبي، جلوه هاي طبيعي و اقليم چهارگانه برخوردار است، و بيشتر آگاهان بر اين باورند که ايران از اين حيث جزو 10 کشور اول جهان و اولين کشور جهان سوم است، اين يک فرصت طلايي است.
چراغعلي گفت: بديهي است که بهره برداري از اين موقعيت و فرصتهاي طلايي نيازمند ايجاد بستر و فضاي مناسبي است که در قالب يک برنامه ريزي مدون و فراگير قابل بهره برداري شود.
به گفته وي، استان گلستان هم با وجود جاذبه هاي مختلف گردشي و تفريحي مي تواند يکي از پر رونق ترين استانهاي کشور به لحاظ جذب گردشگر باشد و در طي سالهاي گذشته نيز مکرر مسئولان تراز اول اين استان توسعه نيافته شعارهاي پر زرق و برقي را در اين خصوص داده و هر سال نيز با انتخاب مشاوران مختلف و تهيه طرحهاي رنگارنگ و تنظيم صورت جلسات گوناگون و ارائه آمارهاي متفاوت اعلام مي کنند که گامهاي موثري را در خصوص جذب گردشگر، ايجاد اشتغال و توسعه استان گلستان برداشته اند.
حذف گرگان از ليست شهرهاي هدف گردشگري
چراغعلي بيان داشت: متاسفانه در طي چند سال گذشته مردم گرگان نه تنها آثار و نتايج اين آمارها را مشاهده نکرده اند بلکه افراد مطلع شاهد بوده اند که گرگان، اين شهر تاريخي از ليست شهرهاي هدف گردشگري و سفر توسط، مسافران حذف شده و ديگر کمتر کسي به قصد سفر به گرگان، شهرهاي مبدا خود را ترک مي کند.
عضو شوراي شهر گرگان خاطرنشان کرد: اين روند نگران کننده در شرايطي در منطقه گرگان و دشت اتفاق مي افتد که نمايندگان مجلس و مسئولان با تعصب بسياري از استانهاي کشور با کنار گذاشتن خط بازيهاي سياسي، با وجود اينکه استانهاي ياد شده به لحاظ ظرفيت و پتانسيلهاي طبيعي و خدادادي از رتبه پايين تري نسبت به گرگان برخوردار بودند اما در طي سالهاي گذشته اقدامات برنامه ريزي شده اي را در خصوص توسعه پايدار و رونق گردشگري مناطق خود برداشته اند و امروز شاهديم که در جذب گردشگر از گرگان تاريخي نيز سبقت گرفته و به تبع آن در بخش اشتغال و رونق اقتصادي از گلستان پيشي گرفتند.
عضو شوراي شهر گرگان يادآورشد: در طي اين سالها، تعدادي افراد حقيقي و حقوقي و حتي برخي نهادهاي انقلابي بنام دفاع از ارزشها به منابع طبيعي اين شهر تاريخي هجوم آوردند و هر يک عرصه اي را به تصرف خود درآورند و حلقه محاصره و نابودي منابع ملي و محيط زيست اين منطقه را تنگ تر و تنگ تر کردند.
وي گفت: در طي اين سالها، علي رغم شعار هاي پر زرق و برقي که توسط جريانهاي سياسي مختلف داده شد اما هر يک از اين جريانهاي سياسي با بکار گيري نيروهاي غير متخصص و کنار زدن نيروهاي بومي و کارشناس، تيشه به ريشه گردشگري و توسعه پايدار اين استان مظلوم زدند.
نوروز سال 90 حدود چهار ميليون و 800 هزار مسافر به گلستان وارد شدند که براساس اعلام ستاد تسهيلات سفرهاي استان، 93 درصد اين مسافران قصد سفر دوباره به گلستان را دارند.