کد خبر 38096
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۰:۱۷

رييس قوه قضاييه در اولين جلسه مسئولان عالي قضايي در سال جديد ضمن انتقاد از تقدس بخشيدن به نوروز تاکيد کرد که جريان‌هاي انحرافي به اين موارد دامن مي‌زنند.

به گزارش مشرق به نقل از اداره کل روابط عمومي و تشريفات قوه قضاييه، آيت‌الله صادق آملي لاريجاني ضمن تبريک سال نو به همه مسئولان کشور و ملت عزيز، اظهار کرد: اين جديد شدن سالها اسباب تنبه است براي همه ما. اگر چشم بصيرت باز کنيم، سالي گذشته است با اعمالي و سال نويي وارد مي‌شود که همه قابل براي ارزيابي است؛ در سال گذشته چه کرده‌ايم و در سال آينده چه مي‌خواهيم بکنيم و اگر اين عين بصيرت گشوده‌تر باشد هر ماه اين چنين است و اگر باز انسان عميق‌تر نگاه کند، گذشت هر روز اين چنين است، که انسان احساس مي‌کند روزي گذشت و روز نويي پديد آمد و چه کرده است و چه بايد بکند. بلکه براي انسان متنبه متوجه هر لحظه اين چنين است. اهل الله هر لحظه را نو شونده مي‌بينند. لحظه ها دائما نو مي شوند و ما هستيم که بايد ببينيم که با لحظه‌ها نو مي‌شويم يا درجا زده‌ايم و در مسير کمال و تعالي قدمي برنداشته‌ايم. ان شاالله مردم و مسئولان بيش از پيش به وظايف خويش توجه کنند و حلول سال نو را بهانه‌اي براي ارزيابي مجدد اعمال و رفتار خود قرار دهند.

وي افزود: بي‌شک شادي انسان‌ها، صله ارحام و دستگيري از مستمندان و امثال اينها که از سنتهاي خوب اين ايام است، همگي مطلوب و محبوب است ولي اينها ربطي به تقدس اين ايام ندارد و نبايد مثل نوروز را با اعياد واقعيه‌اي که در شريعت اسلام موجود بوده، مثل عيد ولايت در غدير يا عيد فطر خلط کنيم. اين ايام ذاتا داراي تقدس هستند. خصوصيت زماني و مکاني خاص که برخي زمانها و مکانها را مقدس مي‌کند، نبايد با يک سري امور جعلي و اعتباري خلط شوند. لحظه تحويل سال جز يک امر قراردادي چيزي نيست.

رييس دستگاه قضايي با انتقاد از تقدس بخشيدن به برخي از اوقات قراردادي توسط عده‌اي اظهار کرد: من حتي شنيده‌ام که برخي ادعا کرده‌اند که در نوروز شيطان در غل و زنجير است، همان تعبيري که براي ليالي قدر آمده است. اينها سخنان من‌عندي و باطلي است که گاهي جريانهاي انحرافي به آنها دامن مي‌زنند. اين سخنان باطل برخلاف مذاق ديني است. هر چيزي بايد بر اساس صحيح خودش استوار باشد، نه اينکه ما خودمان را جاي وحي بنشانيم. هر وقت دلمان خواست شيطان را در غل و زنجير کنيم و هر وقت نخواست، آزاد! علي اي‌حال ما اميدواريم که همه لحظات ما چه ايامي که ذاتا مقدس هستند و چه ايامي که ما به اعتبار خودمان آنها را موقعيت‌هايي براي اعمال نيک قرار داده‌ايم، همه در اصلاح باطن ما و در تعالي ما ان‌شا‌الله موثر و مفيد بيفتند.

آملي لاريجاني اعلام سال جديد به عنوان سال جهاد اقتصادي را از سوي مقام معظم رهبري بسيار مهم ارزيابي کرد و ادامه داد: هر ملتي که بخواهد مستقل و سرافراز باشد و در مسير تعالي گام بردارد، طبيعتا بايد هزينه‌هايي را بپردازد. براي ملت ايران که سربلندي‌، استقامت و صلابتش در راه عقيده‌هاي صحيح بر همه آشکار شده و اکنون الگويي است براي تمام جوامع اسلامي در سرتاسر دنيا، خصوصا خاورميانه و شمال آفريقا، اين امر يعني جهاد اقتصادي يک ضرورت است. ملت ما براي ادامه اين مسير و براي تعالي کشور و براي فراهم آوردن مقدمات و بسترهاي لازم براي تکامل علمي و اقتصادي نيازمند اين جهاد اقتصادي است.

وي در همين زمينه افزود: اميدواريم که همه مسئولان نظام و قواي مختلف کشور و همه نهادهايي که به نحوي در اين امر دخيل هستند، دست به دست هم بدهند و بتوانند جهاد اقتصادي را در کشور محقق کنند و منويات مقام معظم رهبري در اين مسئله ان‌شاالله به تحقق بنشيند.

رئيس قوه قضاييه با تشريح اوضاع کشورهاي اسلامي خاطرنشان کرد: در اين کشورها جريانات مهم، سريع و عجيبي رخ داده است. خيزش اسلامي در کل اين کشورها از شمال آفريقا تا همسايه‌هاي ما يک امر طبيعي نيست. گرچه تحليل اين مسئله خودش يک کار بزرگ و پروژه تحقيقاتي عظيم است که شايد به زودي هم اين کار امکان نداشته باشد ولي آنچه که روشن است خود اين حادثه است که الان استمرار پيدا کرده و مردم آگاهي پيدا کرده‌اند و بر عليه نظام‌هاي جائر شوريده‌اند.

آملي لاريجاني ضرورت آگاهي عمومي از دخالت‌هاي کشورهاي استعمارگر در حوادث اخير را گوشزد کرد و يادآور شد: از امور بسيار مهمي که همه مسلمان‌ها بايد متوجه باشند، دخالت کشورهاي استعمارگر خصوصا آمريکا و اروپا در اين جريانات است که در مقابل مردم به خصوص ايستاده‌اند و در عين حال نداي توجه به نفوس و سرنوشت انسان‌ها را هم مي‌دهند. در بحرين با آمدن نمايندگان آمريکا به اين کشور صفحه را عوض کردند و به جان مردم افتادند و مردم را به گلوله بستند و به خاک و خون کشيدند و عربستان هم به اين کشور لشکر کشيده است. در ليبي و يمن هم به همين طريق عمل مي‌کنند و عجيب است که در عين حال کشورهاي غربي ادعاي حقوق بشر هم سرمي‌دهند.

وي اقدامات کشورهاي غربي خصوصا آمريکا در موضوعات حقوق بشر را دوگانه و منافقانه خواند و اظهار کرد: انسان تعجب مي‌کند که اين کشورها با چه رويي در عالم سخن مي‌گويند. ايران را متهم کرده‌اند که برخلاف حقوق بشر عمل مي‌کند، درحالي که خودشان اعمالشان در همه دنيا مشهود و ملموس است و چه طور مي شود در بحريني که يک کشوري است کوچک و با تمام وجود مردم به صحنه آمده‌اند و از حاکمانشان اعلام انزجار کرده‌اند، مردم را به گلوله ببندند و با ديکتاتوري بخواهند بر آنجا حکومت کنند؟ در همين حال مورد تأييد آمريکاست چون در آنجا پايگاه دارد و حاکمان آنجا را تشويق به برخورد مي‌کنند. در يمن هم همين حادثه رخ داده است.

رييس قوه قضاييه در اين جلسه همچنين با ارزيابي عملکرد يک‌سال گذشته قوه قضاييه در برخي بخش‌ها گفت: دستگاه قضايي دستگاه بزرگي است و امور بسيار مختلفي را متکفل است، خصوصا با توجه به وظايف سازمان‌هاي تابعه آن ولي وظيفه اصلي‌اش بر همگي روشن است. مهمترين وظيفه رسيدگي به تظلمات و مرافعات مردم و رفع خصومت و رفع مرافعات و اجراي عدالت است که البته اجراي عدالت خودش مجاري و مظاهر مختلفي دارد.

آملي لاريجاني در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادي در دستگاه قضايي گفت: از جمله مطالبي که در سال قبل بر آن تاکيد کرديم، بحث برخورد با مفاسد اقتصادي بود. بحمدالله قوه قضاييه در اين مسئله با صلابت عمل کرد و هيچ‌گاه از مسيري که شروع کرد عقب‌ ننشسته است. البته ما دستگاه تبليغاتي نيستيم که هر روز اعلام کنيم که چه کرده‌ايم. دستگاه قضايي بايد رسيدگي عادلانه داشته باشد. اينکه برخي توقع دارند هر روز گزارش کنيم که اين پرونده در چه مرحله‌اي است، توقع نادرستي است. قوه قضاييه وظايفي دارد که در حد وسع به انجام اين وظايف پرداخته و ان‌شاالله نتايجش در هر بخش در اولين فرصت به ملت عزيز اعلام خواهد شد.

وي در همين زمينه به موارد متعددي از برگرداندن اموال عمومي اشاره کرد و افزود: در منابع طبيعي و در اموال عمومي و اموال خصوصي مخصوصا بحث بانک‌ها، اموال و مطالبات استيفا شده و در يافتن کساني که مفسده اقتصادي داشته‌اند و در کشور کلاهبرداري مي‌کرده‌اند، جرايمي را مرتکب مي‌شده‌اند و يا از رانت‌ها استفاده مي‌کرده‌اند، اقدام شده و موارد مختلفي منتهي به حکم شده است که اخبار آن در سايت قوه قضاييه هم اعلام شده‌ است.

رييس دستگاه قضايي برخورد با اشرار و برهم‌زنندگان امنيت اجتماعي را يکي از کارهاي اصولي قوه‌قضاييه در سال قبل دانست و خاطرنشان کرد: قاطعيت قوه قضاييه در اين زمينه هم بر مردم آشکار شد و بناي ما بر اين است که اين کار را ادامه بدهيم. البته تا رسيدن به نقطه مطلوب خيلي فاصله داريم ولي در عين حال تلاشي شروع شده و اميدواريم که تلاش‌هاي متواضعانه دستگاه قضايي مقبول مردم منصف و مردم حق‌طلب ما باشد.

آملي لاريجاني با تشريح بحث نظارت در دستگاه قضايي اظهار کرد: بحث تقويت نظارت در دستگاه قضايي به شدت دنبال شده و البته نظارت در دستگاه قضايي مختلف است. برخي از اين نظارت‌ها معطوف به خود دستگاه قضايي است و برخي هم مربوط به خارج از دستگاه قضايي مثل قوه مجريه است. سازمان بازرسي کل کشور برنامه بسيار خوبي داشته که در مورد بازرسي از دستگاه‌هاي اجرايي کشور، برخي از آنها به نتيجه رسيده و برخي نيز در جريان است و اميدواريم که سازمان بازرسي کل کشور با قوت کار خودش را انجام دهد.

وي نظارت در خود دستگاه قضايي را از ديگر اقدامات عملي قوه قضاييه در سال گذشته دانست و تصريح کرد: نظارت در خود دستگاه قضايي توسط ديوان عالي کشور براي اولين بار در قوه قضاييه عملي شد و معاونتي در ديوان عالي کشور تاسيس شد و با وجود اينکه امکانات و عِده و عُدّه در ديوان عالي کم است، با همين وصف ديديم که چند مورد نظارت‌هاي بسيار موثر و خوبي در ديوان عالي صورت گرفت و گزارش‌هاي رسيده حکايت از نتايج مطلوب آن دارد و قضات فاضل و با اراده اين گزارش‌ها را تهيه کردند. در دادسراي انتظامي قضات هم برنامه‌ نظارتي بسيار خوبي اجرا شد.

رييس قوه قضاييه با اشاره به ضرورت تقويت اصل نظارت و لزوم تشويق و تنبيه در سيستم مديريتي دستگاه قضايي گفت: نتايج نظارت‌هايي که سال گذشته نسبت به قضات و وضعيت دستگاه‌ها از ناحيه دادسراي انتظامي قضات انجام گرفت بسيار خوب بود. ما برخي از قضات را تشويق کرديم و نسبت به برخي هم توبيخ‌هايي صورت گرفت. اميدواريم که اين جريان نظارتي براي سلامت خود اين دستگاه به صورت دائمي انجام بگيرد و من مطمئنم که نتايج بسيار خوبي عائد خواهد شد.

آملي لاريجاني همچنين بر ضرورت تقويت استفاده از فن‌آوري‌هاي نوين در دستگاه قضايي تاکيد کرد و افزود: يکي از کارهاي بسيار خوبي که در سال گذشته ادامه پيدا کرد و مورد تاکيد قرار گرفت، استفاده از فن‌آوري‌هاي نو در دستگاه قضايي بود. مرکزي که به عنوان مرکز آمار و فن‌آوري اطلاعات تاسيس شد، پيشرفت چشمگيري داشت. با وجود کمبود بودجه که بسيار محسوس بود اما با پيگيري و تلاش و جديت خود دوستان کارهاي بسيار خوبي انجام گرفت و تقريبا به‌جز چند نقطه، کل کشور زير پوشش CMS قرار گرفته است.

وي جذب نيروي قضايي را از اولويت‌هاي اقدامات دستگاه قضايي برشمرد و اظهار کرد: يکي از کارهاي مهم ديگري که در سال گذشته انجام گرفت، بحث جذب قاضي با انجام مراحل جذب، آموزش و کارآموزي قضايي از طريق معاونت آموزش بود. واقعا کار بسيار مفيدي صورت گرفت و برخي ايده‌هاي نو در آنجا اجرا شده است. اساتيد مختلف به همراه قضات به استان‌هاي مختلف سفر کردند و در اختبار اين افراد تلاش خوبي به عمل آمده و در نتيجه عده قابل توجهي از کساني که در رشته حقوق تحصيل کرده‌ ‌بودند در مرحله جذب براي قوه قضاييه هستند و همينطور عده‌اي از فضلا در حوزه‌هاي علميه بحمدالله آماده ورود به دستگاه قضايي هستند.

رييس قوه قضاييه تشکيل معاونت پيشگيري از وقوع جرم را از ديگر اقدامات صورت گرفته در سال گذشته دانست و گفت: با تشکيل معاونت پيشگيري از وقوع جرم، اين مقوله مورد تاکيد بيشتري قرار گرفت. البته نفس رسيدگي‌هاي قوه قضاييه به نحوي پيشگيري است ولي واضح است که بر حسب قانون اساسي وظايف ديگري هم وجود دارد و اميدواريم بحث لايحه پيشگيري از جرم در مجلس هر چه سريعتر اصلاح و اين لايحه انجام خوبي پيدا کند.

در ادامه اين جلسه مقرر شد کميته‌اي به رياست حجت‌الاسلام والمسلمين رييسي با بررسي زمينه‌هاي تحقق جهاد اقتصادي، نقش قوه قضاييه در اين مسئله را تبيين و ظرف مدت يک ماه گزارش نهايي آن را به جلسه مسئولان عالي قضايي ارائه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس