پيش بيني اين که به صورت خاص در چنين شبي اين حادثه رخ دهد را نداشتيم ، اما ما هميشه اين نوع حوادث را در پيش‌بيني‌هاي خود داريم. براي همين گيت‌هاي بازرسي را در مساجد گذاشته‌ايم و آمادگي لازم را در ورودي‌ها و گلوگاه‌هاي مهم و حساس فراهم کرده‌ايم.

به گزارش مشرق، بخشهايي از اظهارات محمدعلي آزاد در گفت و گو با روزنامه جام جم در ادامه مي‌آيد:
• اين که برخي ادعا دارند که به مسوولان شورا از 24ساعت يا 2 ساعت قبل حادثه اطلاع داده مي‌شود، اين خبر درستي نيست و فضاسازي‌اي است براي تضعيف عملکرد مسوولان.
• افرادي که انتقاد مي کنند ،چطور نمي گويند اگر اين بازرسي‌ها در مسجدهاي شهر نبود، چطوري نيروهاي بسيج متوجه شدند که فردي قصد بمبگذاري دارد؟ چرا به اين اشاره نمي‌شود که اين فرد امکان ورود به مسجد را پيدا نکرد وگرنه فاجعه خيلي بيشتر از اينها بود.
• اگر منظور از ناامني از استان سيستان و بلوچستان و زاهدان همين انفجارهايي باشد که در استان انجام شد، مي‌شود گفت که بله استان ناامن است، اما اگر موضوع امنيت را يک مجموعه‌اي از چندين شاخص و مولفه بدانيم، بايد بگوييم که خير، استان ناامن نيست. قضاياي چند انفجار اخير را بايد از امنيت استان جدا بدانيم.
• با وجود اين که آن شب در پي انفجار اولين بمب اعلام شد احتمال انفجار بمب ديگري وجود دارد و از مردم خواسته شد کنار بروند تا محل حادثه خلوت شود و فقط امدادگران به کارشان ادامه دهند، ‌متاسفانه مردم عزيز ما توجهي نکردند. چراکه مردم ما مردمي هستند که وقتي اتفاقي مي‌افتد به خاطر احساس مسووليتي که دارند، به سمت محل حادثه مي‌روند تا کمکي بکنند.
• برعکس که در همه جاي دنيا اين جوري است که تا اتفاقي مي‌افتد مردم از محل حادثه دور مي‌شوند، اما در کشور ما مردم به سمت محل اتفاق مي‌روند و اين يکي از گرفتاري‌هاي ماست. مسائل ديگري هم وجود دارد که به لحاظ امنيتي نمي‌توانم به آنها اشاره‌اي کنم. در کشور ما در حوادث زلزله و سيل هم اين گونه اتفاق‌ها مي‌افتد.
• نمي‌خواهم بگويم احساس مسووليت مردم بد است، اما بايد در مواقعي نظير انفجار‌هاي زاهدان که دشمن درصدد سوءاستفاده است، مردم بايد اين اجازه را بدهند که فقط متخصصان و کارشناسان به کنترل اوضاع بپردازند. در حادثه زاهدان دو دستگاه آمبولانس‌هاي ما در اثر انفجار دوم از بين مي‌روند پس چرا کسي به اين اشاره نمي‌کند که آمبولانس‌ها پس از اعلام انفجار اول بلافاصله در محل حاضر شدند؟ تعدادي از مجروحان ما همين پزشکان و پرستارانمان بودند که در محل حادثه حضور داشتند.
• افرادي که عمليات انتحاري انجام مي دهند ، در ظاهر قابل شناسايي نيستند. چرا که در ظاهر هيچ فرقي با ديگر افراد عادي ندارند. نه اسلحه دستش گرفته و نه مشخصه خاصي دارد. فقط يک کمربند انفجاري زير لباسش بسته و تنها فرقي که با ديگران پيدا مي‌کند آن است که دور شکم آنها دو سه سانتي‌متر بيشتر از بقيه مي‌شود که آن هم تا وقتي که بازديد نشود قابل تشخيص نيست و سيستمي هم وجود ندارد تا آن را نشان دهد. لذا اين فرد وقتي قاطي ديگر مردم مي‌شود، در آن شرايط امکان شناسايي‌اش وجود نداشته است.
• گروهک ريگي قطعا جريان شورشي نيستند. بسياري از آنها قاچاقچي و اشرارند که هيچ ايدئولوژي و مکتب خاصي ندارند و تابع يک سيستم فکري نيستند و نهايتا تحت تاثير افکار وهابيت قرار گرفته‌اند. ما بسياري از آنها را مي‌شناسيم. طي دو سه ماه گذشته حدود 510 نفر از آنها از شوراي تامين، امان نامه گرفتند و ما اين اميد را داريم که بقيه آنها نيز به کشور برگردند و زندگي عادي‌شان را از سر بگيرند.
• در بحث انتحاري مشکلي هست که در موارد ديگر عمليات تروريستي وجود ندارد. با اين حال ما تلاش خودمان را مي‌کنيم. يک سري تجهيزات و امکاناتي لازم است که در حال تهيه آنها هستيم.
• گروگانگيري که الان در استان است به حداقل ممکن رسيده است. اکنون در دست گروهک‌ها فقط 4 گروگان داريم در حالي که در گذشته اشرار و قاچاقچيان 60 ـ 50 نفر را به گروگان مي‌گرفتند.
• در حال حاضر هم اگر کشورهاي همسايه نخواهند در مرزهاي خود به مقابله با اين افراد بپردازند ما اين حق را براي خودمان قائل هستيم که شخصا اقدام کنيم؛ چراکه امنيت براي ما مهم‌ترين اصل است و اجازه نخواهيم داد هيچ کس اين اصل را مخدوش کند.
• طبق آمار مي‌توانم بگويم بيش از 70 ـ‌ 60 درصد مسوولان برخي شهرستان‌هاي استان، سني هستند.
• عمليات انتحاري ياس دشمن را مي‌رساند. دشمن اگر توان داشت که به شکل ديگري با جمهوري اسلامي برخورد کند، هيچ وقت نمي‌آمد که از روش عمليات انتحاري استفاده کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس