به گزارش گروه بين الملل مشرق به نقل از الجزيره، بر اساس يکي از اسناد منتشر شده از سوي ويکيليکس که به سال 2007 ميلادي باز ميگردد، سفارت آمريکا در تلآويو، گزارش مفصلي از نشست مقامات سران آمريکا و رژيم صهيونيستي درباره ديدگاههاي مئير داگان، رئيس سابق موساد درباره اوضاع کنوني منطقه و کشورهاي مختلف را مورد بررسي قرار داده است.
در اين ديدار که ويليام برنز، قائم مقام وزارت خارجه آمريکا و ريچارد جونز، سفير آمريکا در تلآويو از سوي طرف آمريکايي حضور داشتند، مائير داگان نگراني خود را از تحولات آينده منطقه ابراز کرده و گفت که اسرائيل در محيطي قرار گرفته است که به سرعت در حال تغيير است و سرنوشت هر کشوري به کشورهاي ديگر بستگي دارد.
رئيس وقت موساد درباره اوضاع آن زمان مصر گفت که اين کشور مشغول تعيين جانشيني براي حسني مبارک است.
داگان با ابراز خرسندي از فواد سنيوره نخستوزير وقت لبنان، وي را فردي شجاع خواند، وي در عين حال نسبت به حمايت و تقويت دولت سنيوره هشدار داده و گفت که اين موضوع ميتواند بر سوريه و عراق تاثير بگذارد، بويژه اينکه احساس خشمي از سوريه در ميان مقامات لبناني وجود دارد.
وي با اشاره به اوضاع ترکيه نسبت به قدرت گرفتن اسلامگرايان در اين کشور هشدار داد.
داگان در مورد ايران نيز با طرح اين ادعا که اين کشور در راه تغيير است، مدعي وجود برخي اختلافات ميان مسؤولان ارشد نظام شد و ميزان نابساماني اوضاع اقتصادي و بيثباتي در ايران را بالا ارزيابي کرد، وي گفت که آمريکا و اسرائيل اگر به دنبال تغيير در ايران هستند، بايد از اين شرايط استفاده کنند.
اين مقام سابق جاسوسي اسرائيل از آمريکا خواست تا فشار بيشتري براي توقف فعاليتهاي هستهاي ايران بر اين کشور اعمال کند.
داگان با اعلام آمار دروغيني از ميزان بيکاري و تورم در کشورمان اين دو مؤلفه را به عنوان نقاط ضعف کشور خواند و از آمريکا خواست تا رسانههاي فارسي زبان را توسعه داده و تنها به صداي آمريکا بسنده نکند، وي خواستار تحريک کشورهايي نظير آذربايجان و ساير کشورهاي شمال ايران براي فشار بيشتر بر اين کشور شد و تأکيد کرد که در اين زمينه تنها نبايد بر کشورهاي حاشيه خليج فارس بسنده کرد.
برنز نيز در اين ديدار ايران را در متن محورهاي سياست خارجه آمريکا قرار داده و گفت که اين موضوع نه فقط به علت فعاليتهاي هستهاي اين کشور است، بلکه به علت آن چيزي است که برنز از آن به "حمايت از تروريست و شبه نظاميان شيعه در عراق" تعبير کرده است.
داگان در مورد عراق نيز خواستار اين شد که اين کشور تجزيه شده و به يک دولت فدرالي از سه بخش شيعه، سني و کرد تبديل شود.
وي از نقش "بسيار منفي" روسيه در منطقه ابراز تاسف کرده و گفت که اين موضوع به دخالت بينالمللي نياز دارد.
رئيس سابق موساد نسبت به آنچه که افزايش نفوذ ايران در منطقه نام گذاشته هشدار داد و مدعي شد که کشورهاي خليج فارس اقدامات خود براي مقابله با ايران از طريق تجهيز بيشتر را در دستور کار خود قرار دادهاند. وي از تجهيز کشورهاي حاشيه خليج فارس به سلاحهاي آمريکايي نيز استقبال کرد.
کد خبر 37570
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۴
- ۰ نظر
- چاپ
بنا بر اسناد ويکيليکس سران موساد و وزارت خارجه آمريکا نشستي را براي بررسي راهکارهاي تغيير نظام در ايران برگزار کردند که برخي محورهاي آن منتشر شده است.