به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در پيامي که در نشست روز بين المللي آگاهي از خطر مين و مقابله با مشکل مين قرائت شد، گفت: جمهوري اسلامي ايران پيشرفت هاي خود را در عرصه مين زدايي بشردوستانه، مرهون اراده دولتمردان و عزم و خودباوري ملي مي داند .
سردار احمد وحيدي در اين پيام افزود: چهارم آوريل مصادف با 15 فروردين «روز بين المللي آگاهي از خطر مين و مقابله با مشکل مين» اهميت احترام به کرامت انساني و ضرورت ايجاد محيطي ايمن براي زندگي افراد بشر را به ملت ها و دولتهاي يادآوري مي کند تا با اراده مقامات سياسي و نظامي کشورها و در سايه تلاش، همکاري و مساعدت هاي مؤثر بين المللي، بتوان جهاني امن و عاري از هر گونه مين و مواد منفجره بجاي مانده از جنگ را به بشريت هديه داد .
در پيام نماينده ويژه رئيس جمهور در امر پاکسازي مناطق آلوده به مين و مواد منفجره بجا مانده از جنگ تحميلي آمده است: جمهوري اسلامي ايران در طول هشت سال جنگ تحميلي رژيم صدام، به استناد مدارک معتبر به حدود 20 ميليون انواع مين و مواد منفجره ساخت کشورهاي مختلف جهان آلوده شده و تنوع ، حجم و پراکندگي آلودگي در مساحتي حدود چهار ميليون و 200 هزار هکتار از اراضي پنج استان آذربايجان غربي ، کردستان ، کرمانشاه ، ايلام و خوزستان آن را جزو آلوده ترين کشورهاي جهان قرار داد.
در ادامه اين پيام آمده است: جمهوري اسلامي ايران توانسته است با صرف هزينه اي حدود هشت ميليارد و 600 ميليون دلار تا پايان سال 1389 (2010 ميلادي)، مساحتي حدود چهار ميليون و 130 هزار هکتار از اراضي آلوده به مين و مواد منفجره بجا مانده از جنگ را پاکسازي کند.
وزير دفاع در اين پيام افزود: با برنامه ريزي هاي انجام شده پيش بيني مي شود، حدود 70 هزار هکتار باقيمانده نيز در آينده اي نزديک مين زدايي و بستري ايمن براي توسعه پايدار و ايجاد فرصت هاي شغلي مناسب براي جوامع آسيب ديده ايجاد شود.
وي تاکيد کرد: فعاليت هاي انجام شده و فن آوري هاي به دست آمده در حوزه مين زدايي بشردوستانه در سال هاي اخير در سطح بين المللي قابل توجه بوده است. بايد به اين نکته توجه داشت که کاهش درد، رنج و آلام بشري و حرکت به سمت توسعه پايدار اقتصادي و اجتماعي در جوامع آلوده به مين و مواد منفجره بجامانده از جنگها نه تنها با اجراي برنامه هاي آگاه سازي، پاکسازي، سازماندهي و هدايت افراد بومي و حمايت از قربانيان و مصدومان، بلکه با جلوگيري از ايجاد شرايط تهديدآميز عليه کشورها ، خروج نيروهاي بيگانه و اشغالگر از مناطق مختلف جهان ، حذف ملاحظات سياسي در ارايه مساعدتهاي مالي و انسان دوستانه ، ارايه و انتقال تجربيات و فن آوري ها به کشورهاي آلوده امکان پذير خواهد بود و جامعه جهاني بايد هم جهت با فعاليتهاي بشردوستانه مين زدايي در اين زمينه نيز فعاليت کند.
در اين پيام تأکيد شده است: ما با دولت عراق در قالب کميته مشترک، همکاري هاي مؤثري داشته ايم. ما عمليات مين زدايي را امري مقدس مي دانيم که علاوه بر نجات جان کودکان، زنان و مردان بيگناه، ملت ها و دولت ها را يک گام به سمت توسعه پايدار، عدالت محوري و صلح نزديک تر خواهد کرد.
در اين پيام آمده است: در اين روز ضمن اعلام آمادگي جمهوري اسلامي ايران به مساعدت، مشارکت و ارايه تجربيات خود به ساير کشورها در حوزه مين زدايي، همه کشورها را به تلاش و توجه بيشتر به اين امر مهم دعوت مي کنيم.
در اين بيانيه ابراز اميدواري شده است: در سالي که به نام جهاد اقتصادي نامگذاري شده است با اقدامات جهادي ضمن تسريع در عمليات پاکسازي اراضي باقيمانده آلوده به مين در کشور، شاهد توسعه و پيشرفت اقتصادي در مناطق مذکور باشيم.