تمرکز رسانه‌های غربی روی چندین عامل خاص تعیین کننده پرداختن یا نپرداختن به یک خبر است، به‌نحوی‌که اگر حادثه‌ای حتی مهم‌تر از گروگان‌گیری سیدنی اتفاق بیفتد، اگر شامل این فاکتورها نباشد، در صنعت رسانه‌ای غرب به‌خصوص آمریکا محکوم‌ به دیده نشدن، است.

گروه جنگ نرم مشرق- روز گذشته تمامی رسانه‌های مطرح دنیا به‌صورت موازی و شاید بر اساس تقسیم وظیفه، به پوشش مستقیم گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا پرداختند و این حادثه تبدیل به تیتر یک تمامی رسانه‌ها حتی در داخل ایران شد.

اما همزمان با حادثه سیدنی، خبر دیگری هم در آمریکا منتشر شد، خبری کوتاه با این مضمون که "شش نفر در پنسیلوانیا کشته شدند و قاتل همچنان آزاد است".

خبری با این جزئیات که یکی از سربازان کهنه‌کار 35 ساله در جنگ عراق در سه‌نقطه مختلف و در چهار حادثه تیراندازی، شش نفر اعم از زن و مرد را کشته است.

پلیس و گروه ویژه در آمریکا با تجهیزات سنگین و کاملاً مسلح، مناطقی از ایالت جنوبی را تحت محاصره قراردادند تا شخص مظنون را پیدا کنند.

حادثه آدمکشی روز گذشته آمریکا که نباید دیده می‌شد

آنچه باید به آن اشاره شود، تمرکز رسانه‌های غربی روی چندین عامل خاص برای پرداختن به یک خبر است، به‌نحوی‌که اگر حادثه‌ای حتی مهم‌تر از گروگان‌گیری سیدنی اتفاق بیفتد، اگر شامل این فاکتورها نباشد، در صنعت رسانه‌ای غرب به‌خصوص آمریکا محکوم‌ به دیده نشدن، هستند.

اگر به اخبار و جزئیات حادثه گروگان‌گیری در سیدنی توجه شود، رسانه‌های غربی روی چند محور تمرکز بیشتری داشتند: اسلام، بنیادگرایی، تروریسم، داعش، ایران و شیعه.

بنابر رفتار رسانه‌ای غرب، در حادثه گروگان‌گیری سیدنی، چندین محور به صورت موازی پیگیری می‌شد و همین مسایل باعث می‌شود رسانه‌های آمریکایی به آدم‌کشی در مرکز این کشور توجهی نکنند حتی اگر تعداد کشته‌شدگان در آمریکا بیش از سیدنی باشد.

1- در گروگان‌گیری سیدنی، اسلام هراسی، اولین برداشت رسانه‌های غربی بود، به‌گونه‌ای که این‌گونه به مخاطب القا کنند در هر حادثه گروگان‌گیری در سطح جهان، پای یک مسلمان در میان است.

2- با توجه به ایرانی بودن شخص گروگان‌گیر، دومین محوری که روی آن تمرکز شد، کنار هم قرار دادن اسلام هراسی و ایران‌هراسی است.

3- سومین محور، قرار دادن نام داعش در کنار نام اسلام، ایران و مسلمانان است تا با توجه به حضور استرالیا در ائتلاف ضد داعش، پازل سرویس‌های اطلاعاتی برای بدنام کردن ایران و اسلام کامل شود و در ذهن مخاطبین رسانه های غربی، ایران از مخالف داعش، تبدیل به یکی از کشورهای حامی و تربیت کننده داعش، تغییر کند.

4- و چهارمین محور در پازل رسانه‌ای - اطلاعاتی گروگان‌گیری سیدنی، قرار گرفتن حادثه سیاسی و تروریستی در کنار نام ایران، شیعه و اسلام است به نحوی که رسانه‌های مکتوب جهان بدون کوچکترین اشاره به حادثه آمریکا، تیتر اول خود را به حادثه سیدنی اختصاص دادند که در ادامه بخشی از آنها را مشاهده می‌کنید:

حادثه آدمکشی روز گذشته آمریکا که نباید دیده می‌شد

حادثه آدمکشی روز گذشته آمریکا که نباید دیده می‌شد

حادثه آدمکشی روز گذشته آمریکا که نباید دیده می‌شد

حادثه آدمکشی روز گذشته آمریکا که نباید دیده می‌شد

حادثه آدمکشی روز گذشته آمریکا که نباید دیده می‌شد

حادثه آدمکشی روز گذشته آمریکا که نباید دیده می‌شد

اما آنچه باعث می‌شود رسانه‌های غربی همچون بی‌بی‌سی، سی‌ان‌ان و ... به آن توجه نکنند، وجود چند فاکتور دیگر است که تا حدودی به فاکتورهای بالا شبیه است ولی این شباهت نباید سبب بزرگنمایی شود.

1- حضور ملیت و تابعیت غیر از کشورهای مسلمان و به تعبیر غربی‌ها کشورهای جهان سوم، به خصوص ملیت آمریکایی و اروپایی، سبب می‌شود رسانه‌های این طیف با احتیاط بسیار زیادی به بازنشر و تمرکز خبری بپردازند؛ به عبارت دیگر، اگر در حادثه‌ای شبیه به حادثه سیدنی شخص گروگان گیر، آمریکایی یا اروپایی باشد، تمرکز و بزرگنمایی به اندازه حادثه سیدنی نخواهد بود.

2- اگر شخص گروگان گیر مسیحی یا یهودی باشد، هیچ‌گاه باعث نمی‌شود رسانه های غربی به مذهب شخص گروگان گیر توجه کنند و علت این مسئله را در دین وی جستجو کنند بلکه به سراغ دیگر موضوعات از قبیل بیماری روانی و خانوادگی و ... می روند.

3- اگر حادثه گروگان گیری و آدم کشی در کشورهای آمریکایی و اروپایی اتفاق بیفتد و شخص مظنون سفید پوست باشد، بازهم رسانه های مدعی جهان توجهی به آن نمی‌کنند اما اگر شخص مظنون سیاه‌پوست یا رنگین پوست باشد، همین مسئله سبب می‌شود این رسانه‌ها با نگاه ناسیونالیستی و تبعیض آمیز، به بزرگنمایی حادثه بپردازند و این واقعیت جهان عصر ارتباطات در دنیای مدرن است.

وحید درمنکی فراهانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ناصر ۰۲:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    باور کنید خیلی غربی ها رو جدی گرفتید!
  • ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    چرا تنها وقتی مظنون مسلمونه این همه توجه جلب میشه؟ دلیلش اصلا پیچیده نیست: تروریسم اسلامی یک جریان بین المللیه متشکل از چندین گروه اسلامی و صدها هزار نفر عضو. آیا ما یک جریان تروریسم یهودی یا مسیحی یا زرتشتی یا بهایی داریم؟ خیر! آیا ما یک جریان تروریسم سفید یا سیاه پوست داریم؟ خیر! تنها جریان تروریستی بین المللی که تمدن غرب را تهدید می کنه تروریسم اسلامیه.
  • حسين ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    در پست فطرتى دولتهاى غربى كه مثل رگهاى خون رسان به غده سرطانى صهيونيسم و رژيم صهيونيستى هستند شكى نيست و مطالبى كه نويسنده مرقوم فرمودند دقيق و صحيح هست. ولى مساله مهم اينه كه اينها را بايد به گوش و نظر مخاطب غربى رساند چون مردم اين كشورها هدف اين توطئه و بعبارت بهتر جنايت رسانه اى هستند. نيروهاى نظامى و دفاعى ما سلاح و جنگ افزار لازم و مدرن را براى دفاع نظامى از ايران اسلامى ميسازن و به نحو احسن مهيا و استفاده ميكنند. آيا در بحث دفاع فرهنگى و رسانه اى ،نهادهاى فرهنگى و رسانه اى هم مثل نيروهاى نظامى كارشون را به نحو احسن و مدرن انجام ميدن؟ متاسفانه به هيچ وجه اينطور نيست. رسانه بين المللى قوى تخصصى و با افراد متخصص و دلسوز نداريم. هر چقدر هم نيروهاى نظاميت قوى باشند ولى رسانه هات ناكارامد،بازى را به حريف خواهى باخت،دقيقا همون اشتباهى كه شوروى كرد و عواقبش تا امروز گريبانگير اون هست و بر روى روسيه جديد تاثير منفى گذاشته.
  • ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    الحق که انسان موجود پلشتی است
  • ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    به نظر من این زن کره ای از خودشون ه.
  • ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    دنیای کثیفی است این ژورنالیسم غربی. همانطور که هالیوودشان کثیف است اما به شدت کارهای باطلشان را درست انجام می دهند برعکس ژورنالیستها و سینماگران وطنی.
  • john ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    بهتر بود می نوشتی: همیشه پای یک مسلمان نما در میان است...
  • میثم ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    وقتی بر حسب مذهبش حرف میزنن یعنی ترور به مذهبش ربط داره آیا تو اسلام تفکر ترور وجود داره که هرکی مسلمونه تروریست بشه؟ بعد شما مثل اینکه ترور هایی که یهودیای اسراییل و مسیحی های آمریکایی مستقیم و غیر مستقیم تو ایران و خاورمیانه انجام دادن یادت رفته پس با حرف شما قبل از سال 2000 یا 1995 دیگه عملیات تروریستی تو دنیا نداشتیم در صورتی که چند هزار عملیات تروریستی بین المللی رخ داده بود در ضمن القاعده و طالبان و داعش رو خودشون ساختن و منشا اون غربی ها هستن و در جهت اهداف اونا هست نه اسلام میبینید که چطور فرق میذارن
  • ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    اونوقت این دلیل میشه که روی تروریسم غیر متشکل زوم نشه ولو جنایتاش از تروریسم متشکل اسلامی فجیع تر باشه؟یا نیت دیگری از بزرگنمایی دارند؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس