به گزارش سرويس فناوري اطلاعات مشرق، شرکت سازنده گوشيهاي هوشمند بلکبري (RIM) ابزارهاي لازم جهت نظارت قانوني مقامات هند را بر پيامها و ايميلهاي فرستاده شده از طريق محصولات اين شرکت در اختيار آنان قرار خواهد داد.
بر طبق اخبار منتشر شده از مذاکرات در جريان مقامات هند و شرکت RIM اين شرکت متعهد شده است که نرمافزار و سختافزارهاي لازم جهت امکان نظارت قانوني آژانسهاي امنيتي و سيستم قضايي هند بر پيامها و ايميلهاي کاربران اين گوشيها را تأمين کند و در اختيار مقامات هند قرار دهد.
اين شرکت همچنين متعهد شده است که ابزاري در اختيار مقامات هند قرار دهد که امکان نظارت بر سرويسهاي ساير شرکتهاي ثالث نيز که در دستگاهاي اين شرکت قابل استفاده است را فراهم نمايد. از جمله اين شرکتها و خدمات، سرويس ايميل و چت گوگل ميباشد.
اين تعهد، آخرين حربه شرکتRIM ميباشد که در جهت جلوگيري از اخراج از کشورهايي مانند عربستان، امارات و لبنان صورت ميدهد. اين شرکت کانادايي در ماه جاري درنهايت مجبور به پذيرش شرايط اين کشور ها در نوع ارائه سرويسهاي خود به مشتريان شده است.
هفته گذشته پس از لبنان، هند نيز اعلام کرد در صورت عدم همکاري شرکت RIM با مقامات و سرويسهاي امنيتي اين کشور ، سرويس دهندگان مخابراتي را مجبور به قطع همکاري با بلکبري خواهد کرد.
شرکت RIM سازنده گوشيهاي بلکبري بواسطه يکي از سرويسهايش در بين کاربران گوشيهاي هوشمند محبوبيت خاصي پيدا کرده است.
بوسيله اين سرويس تمام پيامها، پيامکها و ايميلهايي که از اين گوشيها فرستاده مي شود، طي الگوريتم منحصر بفردي رمز گذاري ميشود که تنها بوسيله کاربر مقصد قابل استفاده ميباشد. انتقال اين پيامها بوسيله سرورهاي شرکت RIM واقع در کانادا صورت ميپذيرند.
بدين ترتيب غير از فرستنده، گيرنده و البته شرکت RIM ، هيچ فرد ديگري از محتواي اين پيامها آگاه نخواهد شد. منتقدين اين سرويس معمولا مقامات رسمي کشورها و البته طرفداران حقوق شهروندي هستند.
در اين ميان مقامات رسمي دولتها معتقدند اين سرويس فضاي مطلوبي را براي سرويسهاي امنيتي ديگر کشورها فراهم ميکند تا به دور از نظارت کشور ميزان آزادانه فعاليتهاي خود را انجام دهند و نيز به مخالفين اين دولتها اجازه فعاليت به دور از نضارت و پاسخگويي را ميدهد.
همچنين طرفداران حقوق شهروندي با انتقاد از اين سرويس و نحوه اجراي آن مي پرسند که چرا مقامات آمريکايي بايد بتوانند بدون هيچگونه پاسخگويي، از محتواي اين پيامها آگاه شوند؛ همانطور که در خبرها آمده بود مقامات و سرويسهاي امنيتي و قضايي آمريکا از ابتدا امکان شنود همه جانبه اين دستگاهها را در سراسر دنيا برخوردار بودند.
کد خبر 3690
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۸
- ۰ نظر
- چاپ
اين شرکت همچنين متعهد شده است که ابزاري در اختيار مقامات هند قرار دهد که امکان نظارت بر سرويسهاي ساير شرکتهاي ثالث نيز که در دستگاهاي اين شرکت قابل استفاده است را فراهم نمايد. از جمله اين شرکتها و خدمات، سرويس ايميل و چت گوگل ميباشد.