کد خبر 36819
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۱

جهت گيري اخير رسانه هاي عربي به ويژه در حاشيه خليج فارس به سوي موضوعي نخ نما شده حکايت از نگراني هاي تصاعدي سران عرب دارد که در صدد انحراف افکارعمومي از خواسته هاي بر حق مردم خود هستند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، تقريبا يک سال پيش بود که موج ادعاهاي سريالي و نخ نما شده مقامات جوان حاشيه خليج فارس عليه ايران از امارات گرفته تا کويت مطرح شد؛ يکي ادعاي مالکيت جزيره ايراني را مي کرد و ديگري ادعاي کشف شبکه جاسوسي ايراني در کشور خود.

در آن زمان نيز تحليلگران سياسي بر پوچي اين ادعاها تاکيد داشتند. موضع مقامات کويتي نيز تنها چند روز پس از اتهام وارده به ايران در زمينه فعاليت شبکه جاسوسي منتسب به ايران در اين کشور به طور کلي برگشت تا بار ديگر دروغين بودن اين اتهامات اثبات شود.

حال با گذشت قريب به يک سال از آن اتهامات امروز بار ديگر اتهاماتي از همان جنس مطرح مي شود. نوع اتهامات با گذشته فرقي نکرده است. بازوهاي رسانه اي هم در جهت انتشار اين ادعاها همان رسانه هاي قبلي هستند. حتي گفتگوي مقامات کويتي در هنگام وارد کردن اين اتهامات تغييري نکرده است.

باز هم سخن از شبکه جاسوسي ادعايي وابسته به ايران است. رسانه ها هم که شامل روزنامه هاي کويتي الراي، القبس و الجريده کويت تا روزنامه فرامنطقه اي الشرق الاوسط و شبکه خبري العربيه مي شوند که شايد در اين روزها در برابر موج سهمگين قيام مردم جهان عرب تاب و تحمل نياورده و در صدد ايجاد موجي ديگر هستند که در آن منافع خود را تامين شده ببينند. موجي مرده که همواره در سالهاي اخير در ايجاد آن شکست خورده اند.

باز هم "محمد الصباح " وزير خارجه کويت به ميدان آمده و امروز در گفتگو با روزنامه الجريده با اشاره به شبکه جاسوسي مورد ادعاي خود مي گويد: "مجدي الظفيري" سفير کويت در تهران را فراخوانده ايم و مي خواهيم تعدادي از ديپلماتهاي ايراني را نيز اخراج کنيم.


محمد الصباح

وي با تاکيد بر اين ادعا که اين شبکه جاسوسي به سپاه پاسداران ايران مرتبط است از تشکيل يگان بحران در وزارت خارجه براي برخورد با اين موضوع خبر داد. اين مقام کويتي حکم دستگاه قضايي اين کشور درباره فعاليتهاي اخير جاسوسي قابل اتکا دانست و ادعا کرد: توطئه اي مخرب بخش سياسي، اقتصادي و نظامي کويت را تهديد مي کند و از مقامات تهران مي خواهيم اين حکم قضايي را جدي بگيرند.

دادستاني جنايي کويت دو روز پيش با اشاره به يک پرونده جاسوسي از صدور حکم اعدام يک شهروند کويتي و دو ايراني به علاوه حبس ابد براي يک ايراني ديگر و يک تبعه سوريه خبر داده بود. اين در حالي است که وزارت امورخارجه ايران روز گذشته ادعاي کشف شبکه جاسوسي ايراني در کويت را تکذيب کرد و آن را کاملا بي اساس دانست.

بر اين اساس در پي ادعاي مقامات قضايي کويت مبني بر آنچه که به عنوان کشف شبکه جاسوسي ايراني خوانده شده است، يک مقام آگاه در وزارت امور خارجه کشورمان اين ادعاها را کذب و بي اساس خواند. اين مقام آگاه تاکيد کرد: اين موضوع هيچ گونه ارتباطي با جمهوري اسلامي ايران و يا اعضاي سفارت کشورمان نداشته و انتساب چنين ادعايي به ايران از سوي دستگاه قضايي کويت غير مسئولانه است.

 

وي افزود: به هنگام طرح ادعاي کشف اين شبکه در سال گذشته نيز وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران شديداً اعتراض کرد و متعاقباً مسئولان کويتي هرگونه ارتباط موضوع را با ايران تکذيب کردند. به گفته اين مقام آگاه طرح مجدد اين موضوع پس از گذشت يک سال سوال برانگيز بوده و متضمن اهداف خاصي مي باشد.

اما حال اين سوال مطرح مي شود که چرا مهره کويتي (دست نشانده آمريکا) اين برهه نوروزي را براي سياه بازي خود انتخاب کرده است؟ نگاهي به تحولات اين روزها در جهان عرب پاسخ دادن به اين سوال را ساده تر مي کند.
زياد دور نمي رويم؛ در همين روزنامه الجريده کويت خبري بالاتر از خبر مربوط به شبکه جاسوسي نقش بسته است که عمق بحران سياسي در کويت را به خوبي نشان مي دهد. خبر از اين قرار است که در پي استعفاي سريالي برخي از مقاماتي اصلي دولت کويت در نشست امروز هيئت عالي وزيران درباره ادامه کار دولت تصميم گيري مي شود.
بر اين اساس در پي استيضاح چند تن از وزيران در پارلمان کويت، مقامات دولتي تحمل خود را در اين مسئله از دست داده اند و با هدف فرار از پاسخگويي در صدد اعلام استعفاي دولت هستند. جالب آنکه در بين اسامي وزيراني که احتمال استعفاي آنها به طور جدي مطرح شده علاوه بر "احمد الفهد" وزير توسعه و مسکن و "احمد عبدالله" وزير امور رسانه کويت، نام "محمد الصباح" وزيرخارجه کويت که اتهامات اخير عليه ايران از زبان وي مطرح شده است ديده مي شود.

به واقع سران حکومتي کويت هم اکنون در پي مشاهده برخي اعتراضات مردمي در ادامه موج قيام جهان عرب و لزوم پاسخگويي در برابر اعضاي پارلمان در وضعيتي بحراني قرار گرفته اند که از هر گونه راه گريزي بر فرار از آن استقبال کنند. در اينجا ديوار همسايه (ايران) را کوتاه ديده و با فرار به جلو پرونده اي نخ نما شده را زنده مي کنند. پرونده اي که علاوه از دست دادن برد و بازده خارجي خود ديگر نمي تواند حتي بازخوردي مثبت در داخل کويت براي کاخ نشينان حاشيه خليج فارس در بر داشته باشد.
به نظر مي رسد باز کردن پرونده نخ نماي جاسوسي از سوي کويت بي ارتباط با وقايع اخير در عربستان سعودي و بحرين نيز نباشد. جايي که مردم عليه رژيم هاي وابسته به غرب، خودکامه و فاسد قيام کرده اند تا نظامي جديد را بنيان نهند. نگاه آرماني اقشار مختلف مردمي به روي کار آمدن نظامي اسلامي که در آن وابستگي به غرب معنايي نداشته باشد شايد مقامات نگران حاشيه نشين خليج فارس به اين فکر انداخته تا بار ديگر در صدد تخريب الگو و نماد اصلي اين نظام که از سه دهه قبل در ايران بنيان نهاده شد، بر آيند. نظامي که با به چالش کشيدن قدرتهاي شرق و غرب زلزله اي قوي در خاورميانه ايجاد که پس لرزه هاي آن پس از گذشت بيش از سه دهه در تونس، مصر، ليبي، عربستان، يمن و بحرين گريبان حاکمان فاسد و خودکامه را به سختي فشرده است.
حال براي تخريب اين مدل بايد کاري کنند که نمود آن را مي توان در اتهامات اخير مهره کويتي مشاهده کرد. البته تجربه سالهاي اخير به خوبي ثابت کرده است که اين ترفند حاکمان عرب حتي براي ملت خودشان نيز رو شده و آنان از تداوم اقدامات اين چنيني طرفي نخواهند بست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس