به گزارش مشرق، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعلام کرد که "کامران باقري لنکراني" در کارگاه دو روزه اميد به زندگي در دانشگاه علوم پزشکي شيراز گفت: در برخي از کشورهاي پيشرفته، اميد به زندگي بالاتر از 82 سال است که ميتوان با ايجاد تمهيداتي فاصله 10 ساله آنان و اميد به زندگي در ايران را جبران کرد.
وي اميد به زندگي را يکي از سه جزء شاخص توسعه انساني و مرتبط با نظام سلامت و نيز سلامت جامعه دانست و گفت: سطح سواد و سطح درآمد دو شاخص ديگر توسعه انساني هستند و ايران در بين کشورهاي متوسط جهان، داراي رتبه هفت در شاخص توسعه انساني است که بايد در پايان برنامه پنج ساله توسعه به شاخص کشورهاي پيشرفته برسد.
وي بالاترين ميزان اميد به زندگي درکشور را مربوط به استانهاي تهران و گيلان و کمترين اميد به زندگي را مربوط به استان سيستان و بلوچستان اعلام کرد و اظهار داشت: تفاوت بين مناطق مختلف از نظر اميد به زندگي در کشوري مثل انگلستان 20 سال و در کشور ما بين مناطق برخوردار و نابرخوردار 10سال ارزيابي شده است که اين مساله اميدواري به منظور ايجاد امکان پيشرفت در کشور را بيشتر ميکند.
لنکراني افزود: متوسط اميد به زندگي در جهان را 67 سال عنوان کرد و گفت: اين رقم در کشور ما شش درصد بيشتر از سطح جهاني يعني 72 سال است.
شاخص توسعه انساني در جهان از 20سال پيش به عنوان معيار رتبهبندي توسعه در کشورها مورد توجه است و ارتقاي اين شاخص در ايران نيز يکي از سياستهاي اصلي در برنامه پنجم توسعه است.
اميد به زندگي در ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي از 56 سال به 72 سال افزايش پيدا کرده است.
افزايش اميد به زندگي منوط به گسترش طب سالمندان، پيشگيري از مرگ و مير نوزادان و جلوگيري از مرگ و مير ناشي از حوادث ترافيکي است.
باقري لنکراني گفت: بالاترين ميزان اميد به زندگي مربوط به استانهاي تهران و گيلان و کمترين ميزان مربوط به استان سيستان و بلوچستان است.