به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، ديويد ويلسون عضو ائتلاف ضدجنگ انگليس در مقالهاي که از طريق سايت رسمي اين ائتلاف منتشر شد، نوشت: تنها در 24 ساعت اوليه جنگي که غرب عليه ليبي آغاز کرده است، بمبافکنهاي آمريکايي 45 بمب بسيار غول پيکر بر فراز ليبي پرتاب کردهاند. اين بمبهاي غولپيکر در کنار موشکهاي کروزي که توسط جنگندهها و ناوهاي جنگي انگليس و فرانسه شليک شدهاند، همگي شامل کلاهکهاي اورانيوم ضعيف شده بودهاند.
اورانيوم ضعيف شده، باقيمانده فرايند غنيسازي ذخاير سنگ اورانيوم است و در ساخت تسليحات هستهاي و راکتورها به کار ميرود. از آنجايي که اين ماده بسيار سنگين است و چگالي آن 1.7 برابر سرب است، براي نيروهاي نظامي و ارتشها از ارزش بسيار بالايي بدليل توانايي بالاي آن در تخريب ساختمانهاي ضدگلوله و خودروهاي نفربر ضدگلوله برخوردار است.
هنگامي که سلاحي با استفاده از اورانيوم ضعيف شده ساخته شده است، به يک جسم سخت همچون يک تانک برخورد ميکند، مستقيما به داخل آن شئ نفوذ کرده و سپس به صورت يک ابر بخار منفجر ميشود که بخار آن بيشتر شبيه به گردو غباري است که نه تنها بسيار سمي است، بلکه آلوده به مواد راديواکتيو نيز هست که به راحتي همراه با دم وارد ريهها و ديگر اعضاي بدن انسانها شده و مي تواند سالها در بدن باقي بماند.
اورانيوم ضعيف شدهاي که وارد بدن انسان شود، ميتواند آسيبهاي کليوي، سرطانهاي ريه و استخوان، اختلالات پوستي، اختلالات عصبي و اختلالات کروموزومي و همچنين اختلالات سيستم ايمني بدن را در کنار بسياري ديگر از بيماريها سبب شود. علاوه بر اين، نوزاداني که در معرض چنين موادي به دنيا ميآيند بدون ترديد دچار اختلالات ژنتيکي خواهند بود.
اورانيوم ضعيف شده مادهاي است که نيمه عمر آن 4.5 ميليارد سال برآورد شده است و به عبارت ديگر هيچ گاه در جهان پيرامون ما از بين نميرود.
بنا بر اين گزارش، ويليام هيگ وزير امورخارجه انگليس مدعي شده است که «ما در ليبي هستيم تا از غيرنظاميان و مناطقي با جمعيت غيرنظامي در اين کشور حفاظت کنيم ». اما به راحتي ميتوان متوجه شد که آنها در حال حفاظت از چه کساني و چه چيزي هستند. تنها در 24 ساعت نخست اين حمله آمريکا و متحدانش بيش از يکصد ميليون پوند براي مهمات مجهز به اورانيوم ضعيف شده هزينه کردند
اين گزارش در پايان تصريح کرد: علاوه بر بمبهاي آلوده به مواد راديواکتيوي که هماکنون در ليبي توسط آمريکا و متحدانش مورد استفاده قرار ميگيرد، گزارش کنترل تسليحات اتحاديه اروپا از اين امر حکايت دارد که کشورهاي عضو اين اتحاديه در سال 2009 مجوز فروش تسليحات به ارزش بيش از 293.2 ميليون پوند به رژيم حاکم در ليبي را صادر کردهاند. علاوه بر اين، انگليس مجوزهايي را براي شرکتهاي تسليحاتي خود صادر کرده است تا بيش از 21 ميليون پوند تسليحات به ليبي بفروشند و معمر قذافي حاکم ليبي نيز به دولت انگليس مبالغي را پرداخت کرده تا نيروهاي ويژه نيروي هوايي انگليس براي آموزش يگان ويژه ليبي به طرابلس فرستاده شوند.