اظهارات اخیر اکبر ترکان مشاور رئیس دولت یازدهم و دبیر شورای مناطق آزاد، بار دیگر زنگ خطر تفکرات تکنوکرات‌ها برای اقتصاد کشور را با شدت بیشتری به صدا درآورده است.

گروه اقتصادی مشرق -«تکنوکرات»، واژه‌ای است که از دولت هاشمی رفسنجانی، معنای جدیدی در فرهنگ واژگان سیاسی کشور پیدا کرد و دیگر معنای تحت‌اللفظی فن‌سالار از آن رخت بربست.

 تکنوکرات در مفهوم دو دهه اخیر خود در توصیف آن دسته از مدیران و مسئولان اقتصادی دولت‌های هاشمی و خاتمی به کار رفت و همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد که دارای ویژگی‌هایی چون وادادگی در برابر غرب، بی‌اعتنایی به خودکفایی در تمامی عرصه‌های اقتصادی تا فرهنگی، اعتقاد به لزوم هضم شدن در نظام حاکم جهانی برای رسیدن به رفاه مادی، تصریح بر اولویت توسعه بر عدالت، کنار گذاشتن ارزش‌های انقلابی همچون ساده زیستی و استکبارستیزی، پیروی از الگوهای توسعه غربی، علاقه‌مندی به سیاست‌های لیبرالی اقتصادی همچون آزادسازی قیمت‌ها و... هستند.

البته تکنوکرات‌ها با استفاده از پروپاگاندای عظیم رسانه‌های زنجیره‌ای گسترده‌‌شان در دو دهه اخیر، تلاش کرده‌اند خود را در اذهان مردم به عنوان نماد مدیران اجرایی کارآمد، آکادمیک، باسواد، مسلط به علوم و فناوری‌های روز و در یک کلام «ژنرال» عرصه مدیریت اجرایی کشور جا بزنند.

* ضربات تکنوکرات‌ها به اقتصاد ملی

با این حال، به علت همان نوع تفکرات واداده‌ مذکور و همینطور حضور یکپارچه دو دهه‌ای خصوصا در دولت‌های هاشمی و خاتمی در مناصب کلیدی اجرایی کشور، زیان‌های شدیدی به اقتصاد کشور وارد آورده‌اند و همواره مانعی جدی بر سر حرکت کشور به سمت خودکفایی در عرصه‌های مختلف اقتصادی بوده‌اند.

در تفکر تکنوکرات ها، در اقتصاد جهانی فعلی که تحت سلطه نظام اقتصادی مدنظر آمریکا قرار دارد، خودکفایی و استقلال اقتصادی برای کشور جهان سومی چون ایران معنا ندارد، بلکه ایران باید تمام بهانه‌ها را از دست غربی‌ها بگیرد؛ یعنی این ما هستیم که باید از تمام شاخص‌ها و ارزش‌هایی که بهانه به دست غربی‌ها می‌دهد تا ما را تحریم اقتصادی کنند و فشار بیاورند، دست بکشیم.

اکثر سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی 16 ساله 1368 تا 1384، همچون طرح تعدیل اقتصادی در دولت هاشمی، برنامه‌های سوم و چهارم در دولت‌های هاشمی و خاتمی و سند استراتژی توسعه صنعتی در دولت خاتمی، دست‌پخت همین طیف تکنوکرات بود که بر مبنای الگوبرداری از غرب نوشته شد و به سبب بی‌توجهی محض به خودکفایی و اقتضائات بومی ایران، ضربات شدیدی به ساختار اقتصادی کشور وارد کرد.

* تحلیل رهبری از تکنوکرات‌ها


در تمامی این دوران، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها نسبت به مضرات الگوبرداری از غربی‌ها برای توسعه اقتصادی کشور و بی‌توجهی به مبانی اقتصاد بومی خصوصاً خودکفایی، هشدار می‌دادند.

اتفاقاً رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ابتدای سال 1392 در حرم مطهر رضوی، اشاره‌ای به بی‌اعتقادی تکنوکرات‌ها به خودکفایی و کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت داشتند و فرمودند: «اقتصاد ما دچار این اشکال است که وابسته به نفت است. ما باید اقتصاد خودمان را از نفت جدا کنیم؛ دولت‌های ما در برنامه‌های اساسیِ خودشان این را بگنجانند. من هفده هجده سال قبل به دولتی که در آن زمان سر کار بود و به مسئولان گفتم کاری کنید که ما هر وقت اراده کردیم، بتوانیم درِ چاه‌های نفت را ببندیم. آقایانِ به قول خودشان «تکنوکرات» لبخند انکار زدند که مگر می‌شود؟! بله می‌شود؛ باید دنبال کرد، باید اقدام کرد، باید برنامه‌ریزی کرد. وقتی برنامهٔ اقتصادی یک کشور به یک نقطه خاص متصل و وابسته باشد، دشمنان روی آن نقطهٔ خاص تمرکز پیدا می‌کنند. بله تحریم‌ها اثر گذاشت، منتها نه آن اثری را که دشمن می‌خواست.»

* بازگشت تکنوکرات ها

با بازگشت بخش اعظم طیف موسوم به تکنوکرات به مناصب اجرایی در دولت یازدهم، شاهد بازگشت همان تفکرات در تصمیمات اقتصادی یک سال اخیر بوده‌ایم. مصادیق فراوانی برای این بازگشت نامیمون می‌توان برشمرد: از تخطئه خودکفایی بنزین و باز کردن مسیر واردات بنزین تا افزایش شدید حجم واردات کالاهای مصرفی؛ از کنار زدن شرکت‌های داخلی در بخش نفت تا معطل نگه داشتن پروژه‌های عظیم نفتی برای بازگشت نافرجام شرکت‌های غربی؛ از حذف طرح‌های ساماندهی واردات و جلوگیری از قاچاق همچون شبنم تا تمسخر طرح‌های خودکفایی و مزیت‌های اقتصادی کشور.

تکنوکرات هایی که دوباره به خودکفایی لبخند می‌زنند/ترکان سه دهه حضور خود در مدیریت اقتصادی کشور را فراموش کرده است؟/ضعف‌های اقتصادی نتیجه سه دهه فعالیت چه کسانی است؟* فراموشی آقای ترکان

با این حال، اظهارات اخیر اکبر ترکان مشاور رئیس دولت یازدهم و دبیر شورای مناطق آزاد، بار دیگر زنگ خطر تفکرات تکنوکرات‌ها برای اقتصاد کشور را با شدت بیشتری به صدا درآورده است. اگر تا پیش از این، در قالب تحلیل سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم، نسبت به بازگشت خطرات تفکرات تکنوکرات‌ها هشدار داده می‌شد، اظهارات صریح اکبر ترکان، مؤید تمامی این تحلیل‌ها بود.

طی روزهای اخیر، ترکان با لحنی  نامناسب، تمامی توفیقات 35 ساله انقلاب اسلامی در پیشرفت در بسیاری از ابعاد و حوزه‌های اقتصادی را زیر سؤال برده است.

مهم‌ترین بخش از اظهارات ترکان به شرح ذیل است:

- اگر قرار باشد تعرفه واردات برداشته شود، در هیچ صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قورمه‌سبزی، در هیچ تکنولوژی تولید رقابتی و برتری نخواهیم داشت.

- در شرایط فعلی قابلیت رقابت در هیچ صنعتی را نداریم.

-اگر قرار باشد تعرفه‌های واردات برداشته شود، قابلیت رقابت در چه صنعتی را خواهیم داشت؟

- از سال 41 تا 51 در دوره محمدرضا پهلوی یک دوره موفق برنامه‌ریزی داشتیم، این برنامه‌ها پس از آن بر باد رفت و کوشش‌هایی نیز بعد از انقلاب صورت گرفت که دستاوردهایی به همراه داشت ولی نتیجه نهایی آن این است که در حال حاضر در آن قرار داریم و باید دید چه ویژگی‌هایی باعث این وضعیت شده و چرا در توسعه صنعتی موفق نبوده‌ایم.

- مسئول سازمان مدیریت صنعتی قول داده که در این زمینه تحقیق کند که چه ویژگی باعث شده که توسعه صنعتی تاکنون در ایران موفق نشود.

- بدون تعارف بگویم آیا در فناوری الکترونیک و یا برق و یا صنایع دیگر امکان رقابت را با محصولات کشورهای دیگر داریم؟

* ترکان به چه حمله می‌کند؟

حمله ترکان به پیشرفت‌های اقتصادی کشور در 35 سال پس از انقلاب و بزرگنمایی ضعف‌ها و معایب آن، در حالی است که خود وی از جمله مدیران تکنوکراتی است که در این 35 سال نزدیک به 3 دهه در مناصب عالی کشور مشغول به کار بوده است.

در 30 سال گذشته، ترکان در سازمان‌ها، شرکت‌ها و دستگاه‌های مهم اقتصادی کشور عهده‌دار مسئولیت‌های مهم بوده و اینک فراموش کرده که اگر ضعفی در مدیریت اقتصادی کشور در سطوح مختلف بوده، مطمئناً او از جمله افرادی است که امروز باید پاسخگوی سوءمدیریت‌های خود باشد، نه این که در مقام مدعی حاضر شود.

تکنوکرات هایی که دوباره به خودکفایی لبخند می‌زنند/ترکان سه دهه حضور خود در مدیریت اقتصادی کشور را فراموش کرده است؟/ضعف‌های اقتصادی نتیجه سه دهه فعالیت چه کسانی است؟

* بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتی

با توجه به اظهارات مشاور رئیس دولت یازدهم، باید بیش از گذشته نسبت به عدم اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، نگران بود.

ترکان را به خواندن بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان و جمعی از کارکنان نیروی هوائی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 19 بهمن 1391 دعوت می‌کنیم: دولت‌هایی، ملت‌هایی هستند و بودند که در این سی سال در سیطره آمریکا بودند - دولت‌های سرسپرده آمریکا که ملت‌هایشان را زیر پای سلطه‌گران انداخته بودند - آن‌ها هم هستند؛ ببینید آن‌ها کجایند، شما کجایید. ملت ایران با حرکت خود، با استقلال خود، با خودباوری خود، با توکل به خدا، اثبات کرد که می‌توان و می‌باید در مقابل سلطه بیگانگان و سلطه‌جویان ایستاد و می‌توان ایستاد. این را ملت ایران اثبات کرده است. سی سال پیش ملت ایران در قافله علم و تمدن و پیشرفت و فناوری و نفوذ سیاسی کجا بود؟ امروز کجاست؟ به برکت ایستادگی، به برکت توکل به خدا، به برکت به میدان آوردنِ همه استعدادهای خود؛ این یک تجربه است؛ هم برای خود ملت ایران و نسل‌های آینده تجربه است، هم برای ملت‌های دیگر تجربه است و نیروی هوایی جمهوری اسلامی یکی از نمونه‌هاست در این ایستادگی و حرکتی که متکی به خودباوری بود. این را باید ادامه بدهید. ما ملت ایران باید این را ادامه بدهیم. این راه، راه پربرکتی است.


تکنوکرات هایی که دوباره به خودکفایی لبخند می‌زنند/ترکان سه دهه حضور خود در مدیریت اقتصادی کشور را فراموش کرده است؟/ضعف‌های اقتصادی نتیجه سه دهه فعالیت چه کسانی است؟


* کسی که به تکنوکرات بودن خود افتخار می‌کند


ترکان در گفتگویی در اواخر اردیبهشت سال 1392 ، به دفاع از تکنوکرات‌ها پرداخت و مدعی شد: حذف تکنوکرات‌ها خیانت به کشور بود و در این گفتگو اعتراف کرده که او یکی از بانیان تقویت پایگاه مدیران تکنوکرات در کشور بوده است. وی گفته است: والله هیچ جای دنیا تکنوکرات بودن فحش نیست و هزینه‌اش حذف نخواهد بود. بلکه افتخار یک تیم اجرایی است.
 
با وجود چهره‌هایی با چنین تفکراتی در دولت یازدهم، به حاشیه رفتن اقتصاد مقاومتی دور از ذهن نخواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 85
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 39
  • ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 1
    خوب بنده‌خدا زیادم بیراه نگفته الان اگه تعرفه‌ی واردات رو بردارن ایران هودرو و سایپا با مخ میخورن زمین،صنایع فولاد کشور نابود میشه،صنایع غذایی با خاک یکسان میشن و...
  • ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    به قول حاج حسین فرار رو به جلو! به جای این که بگه تو این مدت مدید چه کارهایی تونسته انجام بده و چه کارهایی رو به چه دلیل نتونسته انجام بده طلبکار شده، لابد 100 سال دیگه که بره کنار میگه نزاشتن کار کنیم!!!
  • ناشناس ۰۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    خب راست گفته ديگه
  • ریتا ۰۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    بیایید روی گردشگری واوردن گردشگران به اینجا سرمایه‌گذاری کنید.
  • ۰۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    شما توجه کنید که این جلملات ترکان در هنگام مذاکرات هسته ای چه پیامی به طرف مقابل میده....
  • حسين ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    بله ضعفهاى زيادى داشتيم كه بعضى از صنايع ما پيشرفت نكردند و مسولين ناظر بر اين صنايع همين آقاى تركان و زيردستان ابشان بودند. ايشان خودش جزيى از مشكل هست اونهم جزء بسيار بزرگى.
  • ناشناس ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    امروزه اکر یک پیراهنی را در خود المان تولید کنند انرا بایست به قیمت حدود ۸۰ تا ۹۰ یرو بفروشند تا تولیدش توجیح شود. در واقع شرایط فعلی ایجاب میکند که نیاز مصرف کنندگان اصلی با ۲۰ تا ۳۰ یورو تأمیین شود تا توجیح اقتصادی از لحاظ دستمزدها را داشته باشد. تولید و مصرف انبوه کالامعادلات اقتصادی را ارائه میدهند که تعریف حهانی شدن تولیدات ساخت چین میباشد. شاید از دیدکاه سیاسی ترفند امریکا یا همان سرمایداری در مقابله با تولیدات ملل رقیب بوده باشد که در چین سرمایه کذاری کردند. به عنوان مثال تولید انبوه میلونی یک قطعه اتوموبیل پژو درچین با تکنولوژی بالا و کارگر فوق الاده ارزان قیمتهایی را به تولیدات وطنی تحمیل میکنند که دیگر تولیدش توجیحی نمیتوانند داشته باشند. برای ایران نیز کیفیت کالای بدست مصرف کننده رسیده بایست توجیج فیمت طی تمام مراحل حصول داخلی کالارا دارا باشد. یعنی تولید نه چندان ارزان بایست از لحاظ کیفیت چیزی برای گفتن داشته باشد. 
  • ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    آقا حرف حساب جواب نداره ، واقعا اگر ایران به سازمان تجارت جهانی بپیوندد ، کدامیک از صنایع ما قابلیت رقابت دارند؟
  • بنده خدا ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    تکنوکرات بودن مسئله جدایی است. ولی حرفی که ترکان زده یه واقعیته که البته تلخه و لحن گفتنش هم تلخ ترش کرده. ولی اصل حرف درسته. رقابت بین المللی تو کدوم محصول داریم؟ کدوم صنعت؟ یعنی الان کدوم صنعت میتونه رقابت بین المللی کنه؟ جز خود نفت و تا حدودی صادرات فنی مهندسی (که معلوم نیست تو چه شرایط رقابتی و چه حجمی انجام میشه) و چیزای سنتی مثل خرما و زعفران و امثالهم، کجا حضور قوی داریم؟ بعد هم نگفته تقصیر کسی هست که شما سمت هاشو لیست کردید. گفته این وضع موجوده و باید دید چرا اینطور شده. حالا این وسط تصمیم های خود ترکان هم تو سالهای قبل میتونسته دخیل باشه. در ضمن به نظر من بی تخصص بودن و امید خیالی و دروغین به جامعه تزریق کردن و توهم فتح قله داشتن خیلی بدتر از تکنوکرات بودنه. چون هم منابع به هدر میره هم اعتماد عمومی هم خود امید و آرمانگرایی. ولی ترکان باید با لحن بهتری میگفت. چون ما اصولا مردم لوس و حساسی هستیم و سریع نقب میزنیم به تاریخ که این جمله شبیه جمله فلانیه که آدم وطن فروش و ابلهی بوده. بدون اینکه ببینیم طرف اصلا چی میگه! ای عجبا از ما!
  • ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    یه خورده غیرت ملی، کجاست؟
  • ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    این تعرفه چیست که بعضیها اینقدر خواهانشند؟!!! در ضمن اگر این «تعرفه» کیفیت تولید را با رقابت پذیری بالا می برد، الآن پراید ساز نبودیم. کلا" بعضیها هم از تولید بی کیفیت سود می برند و هم از وجود تعرفه!
  • ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    آقا چرا زورتون میگیره؟ الان توی خیلی از صنایع حتی با کشورهای خوب منطقه هم نمیتونیم رقابت کنیم. کدوم صنعت ما بدون تعرفه و کمک دولتی دوام میاره؟ خودروسازی؟ لوازم خانگی؟ بعد از نابودی پالایشگاه آبادان پتروشیمی ما خیلی از مواد رو دیگه تولید نمیکنه. شاید فقط فولاد و سیمان ما بتونن سر پا وایسن که اونها هم خیلی از کشورها به خاطر آلایندگی شون ترجیح میدن وارد کنن.
  • محمد ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    متاسفانه حرف ایشان درست است حقیقت تلخ است
  • ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    من از بچگی ترکان رو تو مناصب مختلف دیدم و با روحیه و توانایش کاملا آگاهم و باید بگم برای دولتهایی که این افراد رو در راس قرار می دهند متاسفم
  • شهرام ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    برو کشکت رو بساب اخه داره صدای ... میادخواهشا ثروت این اقا رو حساب کنید ببینید که در دوران تحریم پولش چند شده ؟
  • عماد ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    ثوابش باشد برای دوستان نادانی که با تفرقه انگیزی و جلوگیری از وحدت اصولگرایان، نتیجه انتخابات 92 را رقم زدند.
  • مصطفی ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    مگه دروغ میگه؟چرا بحث اقتصاد مقاومتی رو خلاف جهت این حرف میدونین. این همون اقتصاد مقاومتیه و باید اقتصاد مقاومتی نتیجش بشه قدرت رقابت....همه چیز و سیاسی میکنین....متاسفم برای این خبرگزاری. در ضمن این صحبت در جمع خودروسازان بوده که به اسم اشتغال جنایت ها مرتکب شدند و پیشرفتی نداشتند
  • ATA ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    اگر به اصطلاح صنعت نورچشمی خودروسازی را نادیده بگیریم؛ در دیگر صنایع جهت تامین نیازهای کشور و منطقه حرفی برای گفتن داریم.{سیمان/پوشاک/فلزات/محصولات غذایی و... } به علت استفاده و درگیری روزانه مردم با خودروهای وطنی ، افتضاح و ناکارامدی فعلی در این صنعت، دید ملت نسبت به آینده صنعتی کشور را تیره و تار کرده است. نوک پیکان حمله به صنعت ، خودروسازی است؛اصلاح شود؛ باقی مسائل حل خواهند شد.
  • ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    "والله هیچ جای دنیا تکنوکرات بودن فحش نیست و هزینه‌اش حذف نخواهد بود. بلکه افتخار یک تیم اجرایی است." بنده خدا تو به چی افتخار می کنی؟ 35 سال مدیر بودی تو این مملکت بجز قورمه سبزی و آبگوشت خوردنت چه حرکتی کردی ؟
  • حسن معلم ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    جناب ترکان اگر نقصی هم وجود دارد ثمره حضور جنابعالی و همدوره ای هایتان در مناصبی که...
  • بی نام ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    خود حضرتعالی که چندین سال مسئولیت داشته اید به طور خاص در دولت سازندگی چه گلی بر سر صنعت ملی زده ای که از همه طلبکاری!
  • ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    این بنده خدا با آبرو کنار رفته بود اما نمیدونم چرا حالا اومذه آبروی خوذشو ببره!
  • ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    جای شکرش باقیه که ایشون اعتقاد دارن در صنعت قرمه سبزی و آبگوشت بزباش{؟!} قدرت رقابت داریم. با این اعتقاد در برخی مدیران بالادست، یه پله رو به جلوییم!
  • ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    برای روحانی متاسفم که دوز وبریهایش به جای اینکه باری ازدوشش بردارند باسخنان نسنجیده شان برایش هزینه تراشی میکنند.
  • ناشناس ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    خیلی هم درست گفته
  • قاسم ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    آقای ترکان خودش باید جوابگو باشه 34 سال مسئول بوده چکار کرده؟
  • ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    آقاي تركان صنايع كشور را تحويل بچه هاي بي ادعاي سپاه بدهيد تا ببنيد كه چه كارها كه مي توانند بكنند و كاري كه همفكران شما در 36 سال گذشته نتوانسته اند انجام دهند در 3 سال چگونه انجام خواهند داد.
  • بابک ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    من کاری با تفکرات ایشان ندارم ولی بخش هایی از حرف ایشان برای من خواننده منطقی بود شما حرف های ایشان را با مثال های علمی نقد کنید، فقط نیش و کنایه نزنید صنایع ما امروز در بدترین حال و بی پشتوانه ترین وضعیت هستند کدام تکنولوژی یا صنعت ما می تواند با نمونه های وارداتی رقابت (به معنای حذف نمونه خارجی) داشته باشد ؟ دارو ؟ نانو ؟ شیمی ؟ پتروشیمی ؟ صنایع تولید لوازم خانگی ؟ برق و الکترونیک ؟ علوم مرتبط با رایانه ؟ خداوکیلی با یک متن تحلیلی یا جواب ایشان را کوبنده بدهید، یا جواب خودتان را.... للحق
  • آرش حامدی ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    ابولفضلی دروغ گفته؟وجدانا پاسخ دهید چرا از این که کسی راست بگوید آشفته می شویم بیچاره نگفته انقلاب چنین بوده است و چنان وضع صنعت و فن آوری امروز ایران را گفته است خدایی اگر نفت صادر نکنیم می توانیم به حیات سیاسی و اقتصادی ادامه دهیم ؟؟؟؟ دوستان توجه کنید این بنده خدا گفته از صنعت خودرو به اندازه صنعت و فن آوری ایران انتظار داشته باشیم ایشان در پاسخ به کسانی که اصرار دارند تعرفه واردات خودرو را برداریم گفته است این فقط صنعت خودرو نیست که ضعیف است و با کالاهای روز آسیایی و اروپایی و آمریکایی نمی تواند رقابت کند دروغ گفته؟؟؟؟ شما می گویید غیر از این است ؟؟؟؟ چرا متعصبانه موضع می گیرید؟؟چرا درباره آدم ها بر اساس گرایش سیاسی شان قضاوت می کنیم ؟؟/این مرام بچه های شیعه علوی است یا مرام شیعه اموی که قوم گرایی و طایفه گرایی و تبارپرستی از ویژگی های آنان است ؟؟تکلیف خودتان را معلوم کنید.آقای احمدی نژاد خوب بود که می گفت تحریم ها کاغذ پاره است ؟ یا آقای هاشمی که می گفت برای بی اثر کردن این اجماع و این کاغذ پاره باید بسیار تلاش کرد و امتیازها داد کدام راست می گفتند؟؟شیعه علوی باشید بعد پاسخ دهید خواهش می کنم. وضعیت سال های 91 و 92 را فراموش کردید وضع آنچنان سخت شد که رئیس جمهور محبوتبان اعتراف کرد تحریم ها کمر دولت اش را شکست و این از معدودراست های بود که گفت واقعیتی تلخ که حال ما را هم گرفت ما هم از پیشرفت و سربلندی ایران وشیعه خوشحال می شویم و بر خود می بالیم ولی اداره کردن یک کشور دن کیشوت وار ممکن نیست برای بزرگی کردن اسباب بزرگی باید داشت جهان سیاست عرصه سیمرغ است سیمرغ باشیم نه اسکول(نوعی پرنده احمق). ایرانی شیعه میهن پرست
  • ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    آقای ترکان واقعیت را گفته است اما تنها روش اصول گرایان ، خود را به خواب زدن است -
  • ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    با فساد تو اين صنايع چكار كنيم
  • حامد ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    با سلام حالا اگر همین حرف را به جناب ترکان ، در سالهای دهه 60 و 70 شمسی می زدند ، گوینده حرف به چه چیزهایی متهم نمی شد !!!!! این آقااگر راست می گوید ، پاسخ گویی عملکرد خودش باشد ، بعد بیاید و در مورد صنعت کشور نظر بدهد . وقتی خودش آنزمان و الان دست انمدر کار بوده و هست ، باید پاسخگوی عملکردش باشد و چون نیست ، حالا مدعی شده :)
  • ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    مگه نیست
  • ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    حرف حقیقت تلخه
  • ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    این آقا که خودش این همه سمت داشته چه کاری برای مملکت کرده
  • فرزان فر ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    چقدر جالب که امثال این آقا نورچشمیه رییس جمهور هستند . مشایی 2 ؟
  • ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    روش اصلاح طلبان چیه؟ انواع غارت و خیانت و جنایت
  • ناشناس ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    این آقا دست پرورده کسانی هست که ساده زیستی رو جولومبور بازی میدانند و هیچ اعتقادی به اقتصاد مقاومتی و خودکفایی کشور ندارند.
  • ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    این آقا تا 88 مشاور وزیر و مدیر عامل پتروشیمی و ... بوده اون وخ روحانی احمدی نژادو متهم میکنه به آوردن اتوبوسی مدیرا
  • ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    ا زمانیکه عقل مداری و شایسنه سالاری را نفی کرده و فقطبر روابط تکیه کنیم همین است . کشور مشکل تفکر مبنای دارد
  • ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    تو بگو با گذشت 35 سال چرا توان رقابت ندارند .
  • ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    یادمان بیاید که این حرف را روزی از حسنعلی منصور هم شنیده بودیم که ایرانی افتابه هم نمیتواند بسازد
  • ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    انظر الی ما قال و لا تنظز الی من قال.
  • امیر ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    بالاخره تو این مملکت یکی یک حرف حساب زد
  • ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    شايدحرفش تا حدودى راست باشه اما اقاى ترکان خودت و رفقات بعد از اين همه مديريت بهره بردن از امکانات کشور چه گلى بسر مملکت زدى
  • ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    اخه اونا نمیدونن!
  • ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    چه ربطی داشت نابغه!
  • ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    نتيجه کم کارى مسىولينى مثل ترکان عدم پىشرفت کشور
  • ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    یه دست صدا نداره.
  • ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    معتقد به شعار توخالی نیست.
  • ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    باید شعار توخالی میداد و میگفت تو همه زمینه ها وضع ما از تمام دنیا رپبهتره.
  • ۱۹:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    شما که یه عمر وزیر و رییس بودی داشتی چه .... میکردی!؟
  • ناشناس ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    ترکان که بیش از دو دهه در صنعت این مملکت مدیر بوده است باید پاسخگوی عملکرد خود باشند که چکار مثبتی برای پیشرفت صنعت کشور کرده اند.
  • ناشناس ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    جناب ترکان خود کرده را تدبیر نیست !
  • ناشناس ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    همین اینکه واقعیت تلخی را یاداور شده غیرت کرده چیزی که خیلی از مدیران قبلی ندارند و نخواهند هم داشت
  • ناشناس ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    گر حکم شود که مست گیرند درشهر هرانکه هست گیرند
  • ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    تکنوکرات یعنی اینکه به دور از شعرزدگی واقعیات رو بپذیریم و در رویا نباشیم.
  • علی ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    خود تر کان زمان مسولیت خودش را به یاد نمی آورد خودش هم گل و بلبل نبوده
  • ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    حافظ تو خود حجاب خودي از ميان برخيز!!!
  • ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    بعد میگیم چرا تو مذاکرات هسته ای پسرفت می کنیم، مشت نشانه ای از خروار است.
  • صادق ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    زوزمون از این میگیره عزیزم که اگرم اینطوری باشه، مقصر حضراتی مثل جنابش هستن که 35 ساله تو سطوح مدیریتی مشغول مدیریت امور صنعتی بودن!!!!!!! پررو بودن حضرات زور نداره؟!؟!
  • ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    دمت گرم اقای ترکان تو همه صنایع وابسته محضیم
  • درویش ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    و این همان نظرات کارگزاران است که بار دگر تکرار شد. اعتراف و روتمایی از اقتصاد و صنعتی که خودشان بیشترین سهم در ساختار و هدایتش را داشتند.
  • aras ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    بله راست میگه ولی بعد از این حرفا مرد باشه مثل ژاپنیا به خاطر 35 سال مدیریت بی نتیجه هاراگیری کنه ، از چند جا حقوق میگیره؟
  • aras ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    برای چی به تجارت جهانی بپیونده؟
  • aras ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    باید ببینیم گرین کارت کجا دارن تا جوابشو پیدا کنیم
  • ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    موافقم
  • ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۰
    0 0
    گفتن واقعیات جامعه چه ربطی به غیرت ملی داره آخه
  • ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    عزیزم با یک گل بهار نمیشه . کل سیستم مشکل داره وگرنه آدم اهل کار و خدمت کم نیست .
  • ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    نه نیست اگه بود وضعمون این نبود
  • ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    متوجه منظور نویسنده مقاله شدی؟ نویسنده داره میگه اگه مشکلی هست از مدیریت همین آقایونه که ۳۰ سال مدیریت های کلیدی مملکت رو در اختیار داشتن و این آدما نمیتونن در نقش مدعی العموم حاضر بشن
  • ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    ابوالفضلی مقاله رو خوندی؟ داره یه چیز دیگه میگه. میگه تو خودت مسئول بودی تو این ۳۰ سال و اولین پاسخگو خودت باید باشی. عزیزم آقای احمدی نژاد تحریم های سال ۸۵ را کاغذ پاره می‌دانست نه تحریم های بعد ۸۸ را که به همت کثافت کاری بعد انتخابات آقایان به کشور تحمیل شد. اون کسی که متعصبه شما هستید. یادتان رفته مهدی هاشمی و محمدرضا خاتمی لابی میکردن تا تحریم ها تشدید شه و احمدی نژاد کنار بره؟ بلاهت خودتون رو پشت اسم شیعه مخفی نکنید.
  • ميثم قمي ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    اون رزم ارا بود كه تو مجلس گفت : ايراني كه نميتواند لوهنگ (آفتابه )بسازد چگونه ميخواهد نفت استخراج كند؟ و توسط فدائيان اسلام ترور شد.
  • ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    حرف حقيقت نيست. خودباختگي اقتصادي و سيگنال غلط فرستادن براي دشمن است.
  • مجید68 ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    اقا این حرفا چیه دیگه!!!ترکان راست میگه!! چرا ما تو قضیه موشکی.نظامی.ماهواره.رشد علم و ... رشد خفنی داشتیم ولی تو قضیه های که اقایون خودشونو وا دادن و دنبال دلال بازی هستن به هیچ جا نمیرسیم!! جز اینه که سایپا و ایران خودرو زیر نظر دولته!!و میتونن فشار بیارن که کار کنن!!!پس همش بهونه هستش که اقایونی مثل ترکان میارن...
  • ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    نویسنده مقاله از یک سو دستاوردهای 35 ساله را به رخ میکشند و از طرفی گرفتاریهای 35 سال را به گردن آقای ترکان و مناصب وی طی این مدت می اندازد.
  • ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    بايد كليه صنايع را نيز بدهند به سپاه وبا توجه به اينكه در ساير زمينه امور در دست اين عزيران بوده و نتايج شگفت انگيزي داشته ان عزيزان با مهندسي معكوس ميتوانند همه محصولات صنعتي را با بهترين كيفيت توليد كنند وايران را همانطور كه در زمينه نظامي به عاليترين مرتبه رسانده اند با پيشرفت در ساير زمينه نيز ايران را تبديل به ابرقدرت جهاني بكنند .
  • ترکان ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    0 0
    ترکان مرد خداست
  • ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۲
    0 0
    حالا یکی پیدا شده حرف درست زده باید اینجور قضاوت کنید. واقعا زنده باد اکبر ترکان . قورمه سبزی هم توی پکن بهتر از ما درست میکنند
  • محسن ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۲
    0 0
    بنده خدا ما در چه صنعتی بجز خودرو سازی تعرفه واردات جدی داریم نمی خواهد بانه و مناطق مرزی بروی همین تهران کدام جنس خارجی علی الخصوص چینی ارزانتر از ایرانی پیدا نمی شود
  • میثم قمی ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۲
    0 0
    اونهایی که از این سخنان دفاع کردند اولا از مسایل اقتصادی و توانایی صنعت ایران اطلاعی ندارند ثانیا خود باخته و مرعوب دشمن هستند .این همون اعتقاد کلاه پهلوی ها در دوره پهلوی است که ادای روشنفکری در می اورند ولی ... .
  • ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۲
    0 0
    واقعا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ناشناس ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۳
    0 0
    اکبرخان عجب حرفی زده حالا باید دید که فردا چش بادومی های چینی آبگوشت و قورمه سبزی به ایران صادر کنند. تو بگو چی میشه تنها دو برند جهانی هم که داشتیم از دستمون قاپیدند!!
  • ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۳
    0 0
    بسمه تعالی از آنجا که شما مطالب را با ادبیاتی خاص نوشتیت لازم می دانم چند نکته را توضیح بدهم. 1- در ایران هم هستند کسانی که این مطالب را بخوبی و بلکه بهتر از اروپاییها و آمریکایی ها بدانند ولی با توجه به باند بازیهای امثال این آقا صدا شون بگوش کسی نمی رسد و نمی توانند کاری بکنند. 2- همانطور که اشاره کردید این موضوع ترفند آمریکا است و آمریکا با استفاده از سازمان تجارت جهانی و دیگر ترفندهای سیاسی سعی کرده تا اقتصاد اروپا را به نفع خودش تغییر بدهد شما نگاه کنید آمریکا با چه اتهام مسخره ای رئیس قبلی سازمان اقتصاد جهانی را که قصد داشت ارزش یورو را تقویت کند برکنار کرد. 3-در چین پیراهن 20 یور تولید می شود چرا که کارگر در چین ماهی 200 یور حقوق می گیرد و زندگی با رفاه بسیار پایینتر نسبت به اروپا دارد ولی وقتی همان کارگر در اروپا نمی تواند با توجه به شرایط و هزینه زندگی حقوقی کمتر از 1000 یور بگیرد و تولید کننده اروپایی قادر به رقابت قیمتی با چین نیست ناگزیر مجبور است یا تعدیل نیرو کرده و با تعداد کمتر کار بیشتر انجام دهد و یا کلا ورشکست شود.
  • ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۳
    0 0
    این صتایع ساخته دست اکبر و ممد و زیردستاشون مثل ایشونه!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس