کد خبر 36055
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۵

قذافي از سپر انساني براي حفاظت از ارتش خود استفاده مي کند.

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر،اگر قذافي بتواند نيروي زرهي سنگين خود را حفظ کند هدفي که او شايد با قرار دادن بهترين تسليحاتش در مناطق غيرنظامي براي جلوگيري از هدف قرارگرفتن انها در حملات هوايي به ان نائل شود در ان صورت نيروهاي ائتلاف با يک جنگ طولاني و از جهت ديپلماتيک اختلاف برانگيز روبرو خواهند شد.

تحليلگران مي گويند قدرت هاي غربي براي اماده کردن خود در مقابل چنين احتمالي اکنون خواهان اموزش و مسلح کردن نيروهاي زميني بشدت دچار ضعف مخالفان هستند تا انها در نهايت قادر باشند خود با تانک ها و توپ هاي بزرگ قذافي مقابله کنند.

اکثر کارشناسان نظامي انتظار دارند که قذافي براي حفاظت از تانک ها و توپخانه خود که ثابت شده است موثرترين بخش از نيروي نظامي اش را تشکيل مي دهند به تاکتيک سپرهاي انساني متوسل شود.

اين قمار يک تاکتيک دفاعي است. قرار دادن توپهاي بزرگ و وسايل سنگين زرهي در مناطق تحت کنترل دولت در غرب ليبي به اين معناست که اين تجهيزات براي پيشروي در امتداد جاده ساحلي به سمت مناطق تحت کنترل انقلابيون در شرق در دسترس نخواهند بود.

اما حفاظت از اين تجهيزات به اين شکل باعث حفظ قدرت نظامي قذافي خواهد شد و به او حدي از اهرم قدرت را که قذافي مي تواند در هرگونه مذاکرات نهايي در مورد يک راه حل سياسي از ان استفاده کند اعطا مي کند.

قذافي همچنين اميدوار است که اين تجهيزات سنگين زرهي ، غرب را وا دارد نيروهاي زميني خود را به ليبي اعزام کند و به اين ترتيب باتلاقي به سبک ويتنام ايجاد شود.

باراک سينر پژوهشگر موسسه سلطنتي يونايتد سرويسزUnited Services مي گويد " زماني که ستونهاي خودروهاي زرهي در فضاي باز قرار دارند حمله به انها اسان است. اما اگر نبرد کنوني بدل به يک جنگ شهري شود اين کار بسيار دشوارتر خواهد شد."

سينر مي افزايد " انچه غرب بايد انجام دهد دنبال کردن الگوي فرانسه است يعني به رسميت شناختن شوراي ملي انتقالي مخالفان و حمايت تدارکاتي از ان.

گلن هاوارد رئيس بنياد جيمزتاون هم مي گويد ظاهرا تلاش قذافي براي انتقال نيروهايش به نزديکي پايگاه قدرت انقلابيون يعني بنغازي قبل از شروع حملات هوايي نشانه ان بود که هدف قذافي ايجاد سپر انساني براي نيروهايش است.


خطر يک بن بست طولاني مدت

هاوارد مي افزايد " ليبي هدف اساني نخواهد بود." به گفته هاوارد مرحله فعلي اين مناقشه ياداور بمباران سال 1999 صربستان توسط ناتو است که نتوانست انتظارات را در مورد اينکه اين بمباران باعث سرنگوني اسلوبودان ميلوسويچ رئيس جمهور صربستان در عرض چند روز خواهد شد براورده سازد.

جرمي بيني تحليلگر ارشد نشريه دفاعي جينز مي گويد " با در نظر گرفتن اينکه هيچکدام از طرفين مايل به مذاکره نيستند خطر يک بن بست طولاني مدت وجود دارد. بنا بر اين پايان اين مناقشه هنوز بسيار نامشخص است."

اهداف اصلي نيروهاي ائتلاف به جاي حمله به سلاحهاي زميني نظير تانک ، واحدهاي دفاع هوايي دوربرد ليبي يعني سامانه هاي موشکي سام دو ، سام سه ، سام پنج و همچنين تاسيسات فرماندهي و کنترل بوده است.

اين کار هنوز انجام نشده است.

مارکو پاپيچ تحليلگر استراتفور اشاره مي کند که قذافي هنوز صدها فروند سامانه هاي موشکي متحرک سطح به هوا ، سام - شش و سام - هشت و صدها فروند موشک شانه پرتاب سام هفت در اختيار دارد.

به گفته پاپيچ بخش اعظم توپخانه ضدهوايي ليبي به اين علت که در نزديکي مناطق غيرنظامي قرار گرفته است و تحرک بيشتري دارد و از اين رو کشف انها دشوار است هنوز هدف حمله قرار نگرفته است.

پاپيچ مي افزايد " توپخانه ضدهوايي و موشکهاي سام هفت براي هر هواپيمايي که در ارتفاع کم پرواز کند يک خطر واقعي به حساب مي ايند."

اما در حالي که توجهات به تانکها و توپخانه که در حملات عليه انقلابيون نقشي موثر دارند معطوف شده است شايد فرماندهان ارتش ليبي متوجه شوند که استقرار تانکها و توپهاي بزرگ در نزديکي مناطق غيرنظامي دشوار است.

شاشنک جوشي تحليلگر بنياد RUSI مي گويد " بخش مهم تر تسليحات دولت ليبي در نزديکي مناطق شهري قرار دارند و قادرند تلفات شديدي به غيرنظاميان وارد اورند."

يک مشکل بالقوه ديگر اين است که اکثر نيروهاي قذافي از کاميونهاي شاسي بلند غيرنظامي استفاده مي کنند که شناسايي نظامي يا غيرنظامي بودن انها از هوا خيلي اسان نيست.

قذافي شايد از سپرهاي انساني در نبردهاي زميني هم استفاده مي کند و بنا بر اعلام منابعي در بين مخالفان حکومت ، سربازان خود را با لباس غيرنظامي به ميادين نبرد گسيل مي دارد.


در محل اقامت قذافي هم سپرهاي انساني مستقر شده است

يک نشانه مبني بر اينکه قذافي طرفدار چنين تاکتيک هايي است روز دوشنبه در شهر مصراته و زماني پديدار شد که سخنگوي انقلابيون گفت نيروهاي وفادر به قذافي در حال انتقال غيرنظاميان از شهرهاي نزديک براي استفاده از انها در کنار خود به عنوان سپرهاي انساني هستند.

امکان تعيين صحت و سقم اين گزارشها از مصراته يعني تنها شهر عمده درغرب ليبي که هنوز در اختيار مخالفان است به صورت مستقل وجود ندارد و مقامات ليبي هم در اين مورد واکنشي نشان نداده اند.

ساکنان مصراته گفته اند که نيروهاي مسلح شده طرفدار قذافي در حالي که لباس غيرنظامي پوشيده بودند وارد اين شهر شده اند و تک تيراندازان مستقر بر روي پشت بامها به هر کسي که در برد تفنگهاي انها قرار گيرد شليک مي کنند.

يکي از سخنگويان انقلابيون گفت " انها غيرنظاميان را از شهرکهاي اطراف به مصراته مي اورند تا بتوانند با استفاده از اين غيرنظاميان به عنوان سپرهاي انساني وارد اين شهر شوند و کنترل ان را بدست گيرند چون انها مي دانند که ما به زنان و کودکان و افراد مسن تيراندازي نمي کنيم."

‌قذافي همچنين به طرفداران خود اجازه داده است تا به عنوان سپرهاي انساني در مقابل هرگونه حمله هوايي احتمالي در محل اقامت او مستقر شوند.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس