به گزارش مشرق ،شبکه راشا تودي گزارش داد: دولت بحرين با کمک عربستان و امارات متحده عربي به سرکوب خشونتبار معترضين ادامه ميدهد و اين در حالي است که آمريکا همچنان از خشونت موجود در دستان همپيمان خود در بحرين چشمپوشي ميکند.
در حالي که دولت بحرين چهرههاي ارشد سياسي مخالف دولت را دستگير کرده است به چه دليل ما واکنشهاي بسيار اندکي از "باراک اوباما" رئيسجمهوري آمريکا به ناآراميها و خشونتهاي بحرين ميشنويم؟
"الله اکبر"، کلمات پاياني يک معترض بحريني است که به صورت آرام و صلحآميز در اعتراضات شرکت کرده بود و در يک نوار ويدئويي نمايش داده ميشود. اين تصاوير قبل از آنکه نيروهاي امنيتي بحرين به سمت وي تيراندازي کنند، گرفته شده است.
قبل از آنکه در هفته جاري، در بحرين اعلام حکومت نظامي شود، دولت اين کشور به سرکوب معترضين حامي دموکراسي پرداخت و آنها را از "ميدان اللؤلؤ"، محلي که براي اعتراضات خود آنجا تجمع کرده بودند، بيرون راند.
تصاوير ويدئويي که بر روي اينترنت قرار گرفته بود و طرفداران بسيار زيادي به خود جلب کرد، مأموران پليس بحرين را در حالي نشان ميدهد که به سمت معترضين تيراندازي ميکنند. اين تصاوير يادآور خشم و خروش ديگري عليه يک حاکم مستبددر ليبي است.
زمانيکه تصاوير و گزارشاتي از خشونتهاي دولت "معمر قذافي" عليه معترضين ضددولتي به آمريکا رسيد، ما شاهد موضعگيري رئيسجمهوري آمريکا عليه اين خشونتها بوديم.
اوباما آشکارا اعلام کرد: خشونتها بايد متوقف شوند. معمر قذافي بايد از قدرت استعفا کند و برود.
اوباما کمکهاي بشردوستانه و کشتيهاي جنگي به ليبي فرستاد و خيلي زود خواستار ايجاد منطقه پرواز ممنوع در ليبي شد. شوراي امنيت سازمان ملل نيز هدايت اين طرح را برعهده گرفت.
بعلاوه، آمريکا تحريمهاي اقتصادي شديدي را عليه دولت ليبي تحميل کرد و ليبي را از سامانه بانکداري آمريکا خارج کرد و گزارشاتي در دست است که نشان ميدهد آمريکا هنوز نقش محرمانهاي و مخفيانهاي را در درگيري اين کشور آفريقاي شمالي ايفا کرده است.
"سارا فلاندرز" بنيانگذار مشترک مرکز عمليات بينالمللي در نيويورک اعلام کرد: يکي از مخالفان ليبي که سازمان جاسوسي سيا آمريکا به مدت 30 سال به وي بودجه ميداده است، هماکنون شهر بن غازي را به دست گرفته است.
طبق گفته مردمي که در تماس مستقيم با فعالان سياسي بحرين هستند، مردم بحرين همچنين از آمريکا درخواست کمک کردهاند.
"تابي جونز"، نويسنده و استاد تاريخ در دانشگاه "روتجرز" (Rutgers) که در بحرين زندگي و کار ميکند و هماکنون در تماس با بسياري از فعالان سياسي بحرين است، گفت: مردم بحرين از زبان کمکخواهي استفاده ميکنند تا از دست دولت خود نجات پيدا کنند. مردم بحرين اين مسئله را فهميدهاند که آمريکا کشوري است که داراي نفوذ در دولت بحرين است.
آمريکا داراي يک پايگاه نظامي در کشور جزيرهاي بحرين است و آن ناوگان قدرتمند پنجم آمريکا است. آمريکا همچنين 6 هزار نيروي مستقر در بحرين دارد. در واکنش به سرکوبگري دولت بحرين، رئيسجمهوري آمريکا از قدرت و اختيارات خود تنها براي برداشتن گوشي تلفن و تماس گرفتن با پادشاه بحرين استفاده کرده است.
"جي کارني" سخنگوي مطبوعاتي کاخ سفيد در خصوص اين تماس تلفني گفت: رئيسجمهوري آمريکا نگراني عميق خود از خشونتهاي بحرين را ابراز کرد و بر نياز شديد به حداکثر خويشتنداري تأکيد کرد.
اوباما کلماتي را به کار برد که نيروهاي بحريني که هماکنون توسط يکهزار نفر از ارتش سعودي حمايت ميشوند، هيچ اهميتي به آن نميدهند.
منتقدان اعلام کردند که حرفهاي اوباما هيچ کمکي به مردم بحرين نميکند و به گفته "وين مدسن" خبرنگار و همچنين چندين تن ديگر که در خصوص سخنان اوباما با پادشاه بحرين مورد مصاحبه قرار گرفته بودند، سخنان اوباما تنها معيارهايي متناقض است.
برخلاف ليبي، بحرين يکي از همپيمانان قدرتمند آمريکا در خليج نفتخيز فارس محسوب ميشود.
مدسن تأکيد کرد: همه چيز به نفت و استراتژي نظامي ژئوپلتيکي مربوط ميشود. آمريکا هماکنون داراييهاي نظامي زيادي در خليجفارس دارد و ميخواهد مطمئن باشد که اين داراييها در جاي خود محفوظ باقي ميمانند.
منافع آمريکا به قيمت جان و زندگي مردم و ارزشهاي حقوق بشر و دموکراسي که آمريکا تا حد زيادي مدعي آن است، تمام ميشود.
"حسين عبدالله" مدير آمريکاييهاي حامي دموکراسي و حقوق بشر در بحرين با مقايسه رويکرد و واکنش آمريکا به بحران ليبي در مقابل بحران بحرين گفت: خونريزيهاي بحرين تاحدودي بيارزش است و خونريزيهاي ليبي مهمتر است. اين يک موضعگيري رياکارانهاي است که مخالف تمامي ارزشها و اعتقاداتي است که در کشور بحرين وجود دارد.
"ريک روزوف" (Rick Rozoff)، وبلاگ نويس و مدير اجرايي "ناتو را متوقف کنيد"، بر اين باور است:شما شاهد حمله بالگردهاي آپاچي ارتش آمريکا به مردم بحرين هستيد و اين همان موضع آمريکا در خصوص خشونتهاي بحرين است.