به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، هدف پروژه دو ساله سرباز خورشيدي توليد يک بسته باتري سلولي است که انرژي در آن از ترکيب سلولهاي خورشيدي و دستگاههاي ترموالکتريک پيش از ذخيره آن براي استفاده بعدي جمعآوري ميشود.
تيمي متشکل از 15 دانشمند و محقق از شش دانشگاه انگليسي نيز در حال بررسي راههاي مديريت، ذخيره و کاربري گرماي توليد شده توسط اين سيستم هستند.
اين پروژه توسط دانشگاه گلاگو به همراه دانشگاههاي لاگبرو، استرثکلايد، ليدز، ريدينگ و برونل انجام شده است.
به گفته اين محققان، پيادهنظام ارتش براي سلاحها، راديوها، سيستمهاي مکانيابي جهاني و بسياري از ديگر قطعات تجهيزات حياتي به برق احتياج دارند. با اين باتريهاي جديد، ميزان زيادي از وزن در نقاط مختلف توزيع ميشود.
دستگاههاي ترموالکتريک گرما را به انرژي الکتريکي تبديل ميکنند. هدف اين دستگاه جمعآوري انرژي و ذخيره آن با استفاده از ترکيبي از يک ابرباتري و يک باتري ليتيوم است.
اين پروژه در ماه دسامبر 2011 تکميل شده و توسط وزارت دفاع انگليس و شوراي تحقيقات علوم فيزيکي و مهندسي حمايت ميشود. دانشمندان اميدوارند تا در دو سال آينده بتوانند نمونه اوليه اين دستگاه را ارائه کنند.
به گفته دانشمندان از اين دستگاه ميتوان در راههاي ديگر و با ساير اهداف و براي مثال ميتوان از آن در برنامههاي جايگاه فضايي براي نيرودهي ماهوارهها يا در انتقال مواد دارويي و تدارکات در دماي سرد به مناطق حادثهديده استفاده کرد.
باتريهاي جديد همچنين قادر به جذب انرژي از طيفهاي الکترومغناطيسي خواهند بود و اين به سربازان کمک خواهد کرد تا شبها کمتر با تجهيزات مجهز به فناوري مادون قرمز شناسايي شوند.
اين تيم تحقيقاتي همچنين در حال تحقيق بر روي اين مساله است که چگونه ميتوان هر دو دستگاه را در لباس جنگي سربازان قرار دهند.