به گزارش مشرق، محمدمهدي قاسمي در گفتوگو با فارس درباره تغيير محور برنامههاي راديو سلامت در سال 90 گفت: نگاه به اينکه ما بتوانيم فضاي مفرح و شادي را ايجاد و آن را به جامعه تزريق کنيم از مباحثي است که در سال 90 اتفاق ميافتد.
** تزريق مثبتانديشي به برنامههاي راديو سلامت
وي ادامه داد: دو نگاه به اين مقوله وجود دارد. اول اينکه ما ميتوانيم شاخصهاي مثبتانديشي و مثبتنگري را مورد توجه قرار دهيد و دوم اينکه نکات منفي مورد توجه بيشتر قرار بگيرند. بين اين دو نگاه ما تلاش ميکنيم تا مثبتانديشي را به جامعه القاء کنيم چون با اين کار مردم حس آرامش پيدا ميکنند و برنامههاي ما نيز خاصيت آرامشبخشي پيدا ميکنند.
قاسمي در پاسخ به اين سوال که آيا به دنبال تغيير قالبهاي قديمي برنامههاي پزشکي هستيد يا خير؟ اظهارداشت: تلاشمان بر اين است که برنامههايمان را از حالت صرف و خشک پزشکي بيرون بياوريم و به سمت جذابيت پيش برويم و همچنين جايگاه سلامت را ارتقاء ببخشيم. ضمن اينکه قالب و ساختار در راديو محدود است و ورود قالب جديد کمي دشوار است. اما ما تلاش مس کنيم تا بتوانيم از سمت درمانگويي که استرسهاي نهفتهاي در خود دارد، به سمت پيشگيري حرکت کنيم و بدون القاء موارد منفي و استرسزا، به مخاطبانمان نحوه برخورد با بيماري و يا پيشگيري از آن را آموزش دهيم.
مدير راديو سلامت ادامه داد: ما بايد به سمتي برويم که اميني بيشتر شود و اين يک نگاه قبل از بيماري است و باعث ميشود که سطح سلامتي بالا برود. همچنين ما به بحث سلامت روان نيز توجه ويژهاي داريم و سعي ميکنيم به مباحث عظيمي نيز که در اين حوزه وجود دارد، بپردازيم. در عرصه سلامت اجتماعي و معنوي نيز چنين است.
** مرجعيت راديو سلامت براي ما بسيار مهم است
قاسمي همچنين در پاسخ به سوال ديگر فارس مبني بر اينکه متخصصاني که به برنامههاي شما دعوت ميشوند، چطور انتخاب ميکنيد؟ نيز پاسخ داد: ليست بلندبالايي از متخصصان به تهيه کنندگان دادهايم ولي جبر زمانه نيز ما را به سمت استفاده از يکسري کارشناس بخصوص هدايت ميکند. کارشناسان ما درس نخواندهاند که مدام در برنامههاي راديويي حاضر سوند و درباره مباحث سلامتي سخن بگويند. اينکه فردي درجه علمي بالايي دارد و بتواند خوب صحبت کند يک بحث است، اينکه يک متخصص بتواند با مخاطب خود ارتباط برقرار کند يک بحث ديگر است و اينکه اصلا متخصصي براي حضور در راديو وقت داشته باشد، بحث ديگري است. ما تلاش ميکنيم تا کارشناسان ما حتما از اعضاء هيات علمي باشند و همچنين کارشناس در حوزه تخصصي خود صحبت کند و مقالات و تحليلهاي خوبي در حوزه خود داشته باشد چون مرجعيت براي ما بسيار مهم است.
** افزودن بخش شبانگاهي به بخشهاي ديگر راديو سلامت
وي همچنين از اضافه شدن بخش شبانگاهي به سه بخش صبحگاهي، نيم روزي و عصرگاهي خبر داد و گفت: برنامه صبحگاهي فضاي شاد و مفرحي دارد اما در بخش نيمروزي ما بيشتر به ارتباط با مسئولان و نقد و مباحث چالشبرانگيز ميپردازيم. بخش عصرگاهي ما نيز به بحث بهداشت روان و خانواده ميپردازد و آسيبهاي اجتماعي را هم به نقد ميکشاند.
** هر موسيقي نبايد به راديو سلامت راه پيدا کند
مدير راديو سلامت درباره بخش موسيقي و جايگاه آن در راديو سلامت نيز عنوان داشت: ما نميتوانيم مخاطبان خود را از موسيقي جدا کنيم. ما بايد از اين مساله استفاده خود را داشته باشيم. راديو سلامت بايد موسيقيهاي خود را داشته باشد تا هويت شبکه به آن گره بخورد. هر موسيقي نبايد به راديو سلامت راه پيدا کند. انتخاب موسيقي ويژه راديو سلامت کار تحقيقاتي ميخواهد که مقدمات آن انجام شده است و از در همه عرصههاي راديويي اين کار را انجام بدهيم، کار بزرگي است. موسيقي بايد با حالت روحي و رواني مخاطبان ارتباط برقرار کند و براي او مفيد واقع شود.
** استفاده از موسيقي درماني براي ما تائيد شده نيست
قاسمي در پاسخ به اين سوال که اخيرا بحثي به نام موسيقي درماني شيوع پيدا کرده و برخي آلبومهاي موسيقي به منظور درمان در اختيار افراد قرار ميگيرد، آيا از اين نوع موسيقي در راديو سلامت هم استفاده خواهد شد؟ تصريح کرد: ما هيچ مرجعي نداريم که تائيد کند اين گونه موسيقيها خاصيت درماني دارند. اين موسيقيها مشخص نيست که مبناي علمي داشته باشد و بيشتر بر اساس تجربيات فردي اين مطالب عنوان ميشود.
وي ادامه داد: مرجعيت شبکه براي ما بسيار مهم است و نميتوانيم بدون انجام کار تحقيقاتي و علمي اقدام به پخش چنين موسيقي هايي کنيم. ما وقتي اين موسيقي را پخش ميکنيم؛ بايد به مخاطبانمان بگوييم آيا اين موسيقي به طور قطعي خاصيت درماني و آرامشبخشي دارد يا خير؟ وقتي مرجعي براي اين امر وجود ندارد ما نميتوانيم مخاطب خود را گمراه کنيم و در نتيجه با اين عنوان موسيقي از راديو سلامت پخش نميشود.
مدير راديو سلامت عنوان داشت: البته من اين مساله را رد نميکنم اما هنوز پيش زمينه علمي قوي در اين مورد وجود ندارد. يافتن پشتوانه علمي براي اين مساله کار ما نيست و بايد کار دانشگاهي در اين زمينه انجام شود. اما چون بخشي از اين ماجرا به رسانه برميگردد، ما نيز در زمينههاي مختلف کار تحقيقاتي انجام ميدهيم.
** سال آينده 250 شهر زير پوشش راديو سلامت قرار ميگيرد
وي درباره تعامل راديو سلامت به عنوان يک شبکه تخصصي با دانشگاهيان، پزشکان و مراکز علمي اظهار داشت: خوشبختانه تعامل بسيار قوي و خوبي در اين زمينه وجود دارد و ما نيازمند تعاملات بيشتر و جريان مستمر هستيم تا مطالب روي ميز علمي اين شبکه ريخته شود. اين مساله باعث ميشود تا ما نيز دست و بالمان باز باشد و بتوانيم اخبار خوبي به مخاطبان خود ارائه دهيم. جندين انجمن علمي هم آمدهاند و ما به فراخور اولويت مطالب از آنها استفاده ميکنيم. اساتيد دانشگاهها نيز هستند و روزانه چندين کارشناس در برنامههاي ما حضور پيدا ميکنند و ما ارتباط مستمري با مراکز علمي داريم که به زودي اين ساز و کار کارشناسي شده و نظاممند مي شود.
قاسمي درباره تاثير تغيير فرکانس شبکه راديويي سلامت نيز گفت: با تغيير فرانس الان شبکه راديويي سلامت در اصفهان و برخي مناطق مرکزي ايران نيز قابل دسترسي است و به ما وعده دادهاند که تا سال آينده 250 شهر ديگر نيز تحت پوشش راديو سلامت قرار خواهند گرفت.