کد خبر 35105
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۱

کوچکترين مدرسه دنيا در ساحل زيباي روستاي کالو واقع در بندر دير خليج فارس روزهاي عيد ميزبان گردشگران است. آنها مي توانند علاوه بر ديدن نمايشگاه عکس اين مدرسه از شکل زندگي، محيط زيست، فرهنگ و آداب و رسوم ماهيگيران ساحل نشين کالو مطلع شوند.

به گزارش مشرق، کوچکترين مدرسه دنيا با پيشنهاد خبرگزاري مهر و استقبال سازمان محيط زيست سال آينده از سوي معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان محيط زيست به عنوان اولين مدرسه دوستدار محيط زيست معرفي مي شود.

"کالو" نام مدرسه اي است که حالا براي ايرانيان و حتي بسياري از غير ايراني ها خيلي هم غريبه نيست. مدرسه اي که تنها چهاردانش آموز داشت و امروزه از تمام دنيا نامه و ايميل و عکس و دعوت نامه دارد. امسال به ميمنت نوروز 1390 شمسي معلم مدرسه که حالا ديگر سرباز معلم نيست، بلکه استخدام آموزش و پرورش شده، سومين نمايشگاه عکس مدرسه کالو را در اين روستا برگزار مي کند.

اين مدرسه را وبلاگ عبدالحميد شعراني به دنيا معرفي کرد. وبلاگ "دير تش باد" را سرباز معلمي مي نوشت که ابتدا از سگ سياه بد قواره روستاي مي ترسيد ولي حالا چهره آشنايي است و هر روز ايده اي تازه در يکي از دور افتاده ترين مدارس جهان در جمال آباد کالو از توابع بندر دير در استان بوشهر ارائه مي دهد.

 

شعراني که با لهجه شيرين جنوبي از عکسهايي مي گويد که عکاسان مطرح جامعه خبر و هنر ايران مثل عباس کوثري از مدرسه و بچه هاي روستاي جمال آباد کالو گرفته اند. مي گويد:"50 تابلو به اندازه 50 در 70 در اين نمايشگاه که سومين نمايشگاه است در معرض ديد عموم گذاشته مي شود."

به گفته شعراني، مدرسه به لطف مردم به اينجا رسيده است و هر روز از مناطق مختلف ايران و جهان براي مدرسه، دانش آموزان و معلمش نامه و ايميل و شادباش مي رسد که اين کار او را شادمان تر و خلاق تر مي کند.

پيش از اين مهر براي معلم کوچکترين مدرسه دنيا که گامهاي بزرگي در مديريت نوين آموزشي در کوچکترين مدرسه دنيا برداشته، نامه اي نوشت و در آن از عبدالحميد شعراني خواست که "با توجه به اهميت حفظ محيط زيست و بروز تنشهاي اکولوژيک در دنيا، اکوسيستم حساس دريا نياز به مراقبت و حفاظت دارد و حالا که بچه هاي مدرسه کالو در ساحل خليج فارس زندگي مي کنند، چيزهايي در اينباره به آنها بياموز."
در اين نامه آمده که" اگر در مدرسه ات که ديگر متعلق به دير و بوشهر و حتي کشور عزيزمان ايران نيست از مقولات مهم جهاني و تهديدات شديد و مخربي که حيات زمين با آن مواجه است حرف بزني بي شک گامي بزرگ و شايسته براي حفاظت محيط زيست برداشته ايد."
شعراني در واکنش به اين درخواست، مي گويد که اين ايده بسيار جذاب و قابل اجرا در اين مدرسه است چرا که کالو تنها 10 متر با ساحل دريا فاصله دارد. جزاير متعدد محيط زيستي در نزديکي کالو است و اتفاقا سالانه لاکپشتهاي زيادي در اين منطقه تخم گذاري مي کنند. درختان نخل در کنار دريا ترکيب قابل توجهي را بوجود آورده و نياز به نوعي آموزش هم احساس مي شود.
او ادامه مي دهد که با آموزش صحيح محيط زيست به دانش آموزان مي توان به توسعه پايدار رسيد و مدرسه کالو با اين پيشنهاد مي تواند پيشگام باشد و اتفاقا آغاز مناسبي براي آموزش محيط زيست در پايه ابتدايي به دانش آموزان است.
شعراني مي گويد: مردم روستاي کالو و دانش آموزان اين مدرسه و حتي مردم دهکده کالو به دليل موقعيت جغرافيايي با محيط زيست بيگانه نيستند ولي بايد آموزش لازم را ببينيد چرا که اين منطقه در ساحل درياست و درختان نخل و کنار نيز در روستا ديده مي شوند با اين حال مي توان به عنوان طرحي جدي بر روي آن برنامه ريزي کرد.
با اين حال مدت زمان کمي از انتشار نامه به معلم کوچکترين مدرسه دنيا گذشته بود که سازمان محيط زيست اعلام کرد؛ مدرسه کالو در روستاي جمال آباد کالو و در ساحل نيلگون خليج فارس از سوي رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان اولين مدرسه دوستدار محيط زيست معرفي مي شود.

نورالله مرادي مديرکل روابط عمومي سازمان محيط زيست گفت: مدرسه کالو به عنوان کوچکترين مدرسه دنيا در ساحل زيباي خليج فارس در استان بوشهر قرار دارد. کلاسهاي درس اين مدرسه در بستر سواحل دريا که اکوسيستم حساسي محسوب مي شود شکل مي گيرد.
وي افزود: اين مدرسه براي ترويج آموزش محيط زيست به دليل موقعيت ويژه جغرافيايي و همين طور معروف شدن در سطح جهان قابليت بسيار دارد و رئيس سازمان محيط زيست نيز از اين ايده استقبال کرده است.
به گفته مرادي، مدرسه کالو به عنوان مدرسه دوستدار محيط زيست در سال 90 از سوي سازمان محيط زيست به رسميت شناخته مي شود و با حضور مقامات عالي رتبه سازمان محيط زيست، دانش آموزان و معلم اين مدرسه مورد تقدير قرار مي گيرند.

اما معلم کوچکترين مدرسه دنيا در وبلاگش، سالگرد ساخت ساختمان مدرسه به دست يک خير نيکوکار را جشن گرفته و اينطور نوشته که دو سال پيش شادترين روز زندگي من و بچه هاي مدرسه کالو بود؛ ?? بهمن ?? افتتاح مدرسه جديد کالو !
حاج اسد سعادتمند خير ساخت مدرسه کالوست. شعراني در نامه اي به حاج اسد نوشته: " سلام و خدا قوت! نمي دانم "قهرمان" خطابت کنم يا " پهلوان" ميان انبوهي از واژه ها گم شده ام. حاجي جان کمکم کن خطاب نامه ام چه باشد؟ خدا قوت ساده است به سادگي مردمان "روستاي جمال آباد کالو".

"حاجي جان! من روزي به ياد مي آورم که باران مي باريد و زوزه باد در کلاس کوچک مدرسه کالو مي پيچيد و مهدي مي نوشت: آن مرد در باران آمد... سقف کلاس چکه مي کرد و حسين مي گفت: اجازه ! کلاس مان آب بُرد نمي خواهي کاري کني!؟ و من صدايم را بلند کردم که مهدي باران را برايم هجي کن، تا شايد صداي حسين در کلاس نپيچد. تا شايد حميده مسئله رياضي اش حل کند و صداي چکه ي باران را فراموش کند و پريسا ديگر نلرزد!"
 

شعراني حالا ديگر معلم شناخته شده اي است و اين نامه به دو سال پيش بر مي گردد که مي خواسته درس ايثار را به بچه هاي مدرسه کالو ياد دهد. عبدالحميد مي گويد: "امسال در عيد نوروز قصد داريم موزه مدرسه کالو را هم افتتاح کنيم. اين موزه از نامه هاي مردم و بچه هاي دانش آموز سراسر دنيا که براي ما نوشته اند پر مي شود."
در يکي از نامه هاي ارسالي که به مدرسه کالو آمده دانش آموزي اينطور نوشته:"سلام حالتان خوب است. چه کار مي کنيد. من و خانواده ام از شما تشکر مي کنيم . ما در اين جا (مدرسه شان) ?? نفر هستيم شما در آنجا چند نفريد؟ اسم معلم شما چيست ؟ ما در اين جا دو معلم داريم. شما آن جا را دوست داريد؟ ما اين جا دختر و پسر با هم هستيم. شما چه طور؟ از آنجا خوشتان مي آيد يا نه؟ اسم دوست صميمي من کوثر پور صفر و هانيه اسد پور و مريم محمدي و زهرا محمدي و چندتا ديگر هم هستند. من آنها را خيلي دوست دارم چون مهربان هستند. اسم هاي شما چيست؟ اسم من مهديه اکبري است. من شما را دوست دارم به پدر و مادر سلام برسانيد و به آنها بگوييد که برايشان آرزوي سلامتي مي کنم. يک نقاشي و يک شعر در صفحه بعد است... "
شعراني مي گويد: "به مدد معجزه ارتباطات، امروز کالو محدوده جغرافيايي خاصي ندارد و براي خودش دنيايي است. او به نوشته هايي که خارج از ايران براي مدرسه کالو مي رسد اشاره مي کند و مي گويد:" دانشجوهاي کلاس درس فارسي دانشگاه آريزوناي آمريکا که دوست دارند فارسي ياد بگيرند و به کمک ارتباطات با مدرسه کالو آشنا شده اند برايمان نامه نوشته اند. خانم استادشان که ايراني است فيلم ها و گزارش هاي مدرسه ي کالو را به آنها نشان داده است.
مي گويد: "آنها براي تمرين درس فارسي شان کلي براي مدرسه کالو نامه نوشته اند." سما کري" در پايين نامه اش براي بچه هاي مدرسه کالو نوشته " براي هر کدام از شما يک تراش و يک پاکن و يک مداد گذاشته ام، حدس بزنيد کدام مداد مال معلم است. "
شعراني به لوح تقدير ها و تشويقهاي که از خود و مدرسه و دانش آموزان مدرسه کالو شده اشاره مي کند و مي افزايد:" هزينه افتتاح موزه از حق تاليف کتاب قصه کوچکترين مدرسه دنيا بدست آمده است که الان به چاپ ششم هم رسيده است.
قصه کوچکترين مدرسه دنيا به قلم سرباز معلم شعراني نوشته شده است که خوانندگان زيادي در طول اين چند سال داشته است. او مي گويد که نمايشگاه عکس و موزه کالو تا روز 15 فروردين با شعار "تفکر بومي، نگاه جهاني، مدرسه ما" آماده پذيرايي از مردم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس