به گزارش مشرق به نقل از فارس، سيدمحمد باقرزاده عصر امروز در جمع خبرنگاران در محل مرکز فرهنگي دفاع مقدس خرمشهر با اعلام اين خبر اظهار داشت: صبح امروز بنا به دعوت رسمي طرف عراقي براي بررسي توافقات قبلي در خصوص تفحص براي يافتن اجساد شهدا در منطقه عملياتي فاو، بنا بود از مرز شلمچه به کشور عراق سفر کنيم اما در يک اقدام غير اخلاقي و خلاف عرف ديپلماتيک، ماموران حاضر در مرز، شرط عبور هيئت ايراني را چهرهنگاري و انجام انگشتنگاري عنوان کردند که اين هيئت در يک اقدام اعتراضي عزتمندانه زير بار اين اقدام نرفت و از سفر به کشور عراق صرف نظر کرد.
فرمانده کميته جستوجوي مفقودان ستادکل نيروهاي مسلح در ادامه با اشاره به اينکه از بهمن سال 82 از طريق کميته صليب سرخ پيگير موضوع ايجاد زمينهاي براي عمليات جستجوي مفقودان در عراق هستيم خاطرنشان کرد: اجلاس سه جانبهاي با حضور مقامات ايراني، عراقي و صليب سرخ جهاني در تهران تشکيل شد که در اين نشست تلاش شد تا براي حل مسائل باقيمانده ناشي از جنگ از جمله جستجوي اجساد عراقي و شهداي ايراني در خاک عراق چارهانديشي شود.
باقرزاده تصريح کرد: با وجود آنکه دولت ايران در سالهاي گذشته همکاري خوبي در خصوص پيدا کردن اجساد عراقي، استقرار دولت آن کشور و همچنين مسائلي نظير تجارت، زيارت و انجام خدمات عمراني و درماني از خود نشان داده انتظار همکاري متقابل از مقامات اين کشور ميرفت که البته با اقدام امروز در برخورد نامناسب و زننده با هيئت ايراني، ما را نااميد کردند.
وي در ادامه با اشاره به اينکه طبق آمار موجود بيش از 7 هزار و 300شهيد هنوز تعيين تکليف نشدهاند اظهار داشت: سال گذشته پيگيري زيادي شد که زمينهاي فراهم شود تا نسبت به تفحص شهداي باقيمانده اقداماتي صورت بگيرد که اين موضوع در اجلاس سه جانبه ژنو امسال پيگيري شد و قرار شد تيم جستجوي مفقودان ايران در خاک عراق و در منطقه عملياتي فاو فعاليت خود را انجام دهد.
وي تصريح کرد: برنامه سفر امروز ما نيز براي فراهم کردن تمهيدات اوليه عمليات جستجوي در منطقه فاو بود که با دخالت نيروهاي اشغالگر در پشت صحنه، امکان انجام اين ماموريت ميسر نشد.
فرمانده کميته جستوجوي مفقودان ستاد کل نيروهاي مسلح در ادامه افزود: طبق آماري که در دست داريم هماکنون بيش از يکهزار و 600 شهيد در منطقه فاو داريم که برنامهاي براي تفحص اين شهدا در سال 90 در دستور کار اين کميته قرار دارد.
وي با اشاره به اينکه اين براي چندمين بار است که که براي ورود کميته جستجوي مفقودان ستاد کل نيروهاي مسلح به عراق اخلال ايجاد ميشود، گفت: طبق عرف بينالمللي هرگونه سنگاندازي در مسير ورود افرادي که با گذرنامه ديپلماتيک قصد عبور از مرز دارند ممنوع است که اين موضوع از سوي مسئولان عراقي حاضر در مرز با کارگرداني پشت صحنه عوامل اشغالگر ناديده گرفت شد.
وي در ادامه با اشاره به تماسهاي صورت گرفته با سفير جمهوري اسلامي ايران در بغداد در خصوص اين موضوع و قول پيگيري وي در اين زمينه، خاطرنشان کرد: دستگاه ديپلماسي ايران بايد قاطعانه با اينگونه اقدامات غير منطقي و خلاف شئونات بينالمللي برخورد کند.
وي بر لزوم پيگيري اين موضوع از سوي وزارت خارجه تاکيد کرد و گفت: وزارت کشور و امور خارجه عراق بايد هرچه سريعتر پاسخگوي اقدام ماموران خود در مرز شلمچه باشند.
فرمانده کميته جستوجوي مفقودان ستادکل نيروهاي مسلح با اشاره به تعامل و همکاري خوب دولت ايران و عراق در همه زمينهها خواستار آن شد که دولت عراق جلوي دخالتهاي غير قانوني نيروهاي اشغالگر را بگيرد.
باقرزاده در ادامه با انتقاد از عملکرد ضعيف صليب سرخ گفت: صليب سرخ که طبق قانون بايد نقش تسريعکننده در انجام عمل انساندوستانه شناسايي و تفحص اجساد دو کشور داشته باشد تا به امروز هيچ اقدام خاصي از خود نشان نداده و از ديد ما ناتواني آن ثابت شده است.
وي خاطرنشان کرد: ما امروز شکست فعاليت صليب سرخ را رسماً اعلام ميکنيم و معتقديم اين کميته نتوانسته براي انجام اين عمل انساندوستانه گرهگشايي بکند.
فرمانده کميته جستوجوي مفقودان ستاد کل نيروهاي مسلح گفت: با درخواست مخالف عرف ديپلماتيک مبني بر چهرهنگاري از هيئت ايراني کميته جستوجوي مفقودان که با کارگرداني نيروهاي اشغالگر در مرز شلمچه صورت گرفت هيئت ايراني از سفر به عراق صرفنظر کرد.