به گزارش مشرق به نقل از مهر، "ويزدم" نام يک مرغ دريايي ماده واقعا سالمند از گونه Phoebastria immutabilis است که حداقل 60 سال دارد اما با وجود اين سن بسيار بالا همچنان تخم مي گذارد و از جوجه هاي خود نگهداري مي کند.
تصاويري که ماه فوريه در منطقه "ميد- وي" در اقيانوس آرام از اين پرنده گرفته و اکنون توسط سازمان زمين شناسي آمريکا منتشر شده است نشان مي دهد که "ويزدم" مجددا به تازگي مادر شده است.
اين پرنده ماده تاکنون 5 نوار تشخيص هويت را به دور پاي خود ديده است که آخرين آن که در اين تصاوير ديده مي شود به رنگ قرمز است.
اين بدان معني است که ويزدم تاکنون 5 بار مورد رصد زيست شناسان حافظ طبيعت قرار گرفته است. اين مرغ دريايي نخستين بار در سال 1956 توسط "چاندلر رابينز"، يک محقق سازمان زمين شناسي آمريکا شناسايي شد درحالي که روي يک تخم خوابيده بود.
رابينز در آن زمان محاسبه کرد که اين پرنده حداقل بايد 5 سال داشته باشد. اين پايين ترين سني است که اين نوع پرنده مي تواند در آن شروع به تخمگذاري کند. به طور معمول اين پرندگان با سن متوسط بين 8 تا 9 سال تخمگذاري را آغاز مي کنند.
بنابراين، ويزدم نه تنها تا 60 سالگي همچنان تخم مي گذارد بلکه به نظر مي رسد که مراقبت از جوجه ها را از سن پايين تر از سن استاندارد آغاز کرده است.
زماني که يک مرغ دريايي در آسمان پرواز مي کند صحنه اي بسيار تماشايي است. بالهاي گشوده اين پرندگان بسيار گسترده است و حتي مي تواند به حداکثر 3.4 متر برسد.
"مرغ دريايي جيغ زن" از ميان 20 گونه مختلف مرغهاي دريايي از همه بزرگتر است. از 20 گونه اين پرندگان 19 گونه در معرض خطر انقراض قرار دارند.
براساس گزارش ديسکاوري نيوز، زوجهاي اين پرندگان در هر جفت گيري تنها يک تخم مي گذارند و به صورت نوبتي هر دو از آن مراقبت مي کنند. برخي از گونه هاي اين مرغهاي دريايي به زندگي خانوادگي خود بسيار وفادارند.
جوجه هاي اين پرندگان دريايي پس از 3 تا 10 ماهگي شروع به پرواز مي کنند. مرغهاي دريايي از ماهيهاي کوچک تغذيه مي کنند.
در مورد ويزدم، رئيس برنامه نوارگذاري پرندگان آمريکاي شمالي اظهار داشت: "ويزدم عالي به نظر مي رسد. اين مرغ دريايي اکنون پيرترين پرنده اي است که در 90 سال تاريخ نوارگذاري ما به ثبت رسيده است. ما مي دانيم که هنوز مي تواند با موفقيت تا سن بالاتر از 60 سال نيز زندگي کند."
هنوز مشخص نيست که چرا اين پرنده تا اين سن زنده مانده و به خصوص همچنان قادر به تخمگذاري است. شايد به دليل اينکه از يک رژيم غذايي عالي استفاده کرده و يا شايد به خاطر تمرينات ورزشي خاصي بوده است.
مرغهاي دريايي به طور متوسط همه ساله 50 هزار مايل را در فاصله بين هاوايي تا سواحل غربي آمريکاي شمالي مي پيمايند.
بنابراين به نظر مي رسد که ويزدم در طول زندگي خود حدود دو تا سه ميليون مايل مسافرت کرده است.
ويزدم به همراه تازه ترين جوجه
گروهي از مرغهاي دريايي هم نژاد ويزدم در مراسم انتخاب جفت
بالهاي گشوده اين پرنده مي تواند حداکثر به 3.4 متر برسد
تصويري ديگر از ويزدم و جوجه
پرتره اي از پيرترين مامان پرنده دنيا