کد خبر 34605
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۵

با تغيييرات ايجاد شده در بند 1 ماده 10 اساسنامه دانشگاه آزاد بايد در انتظار تغييرات جديدي در ترکيب هيئت امناي دانشگاه آزاد باشيم که در همين زمينه نام گزينه هاي مختلفي به گوش مي رسد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، در جلسه سه‌شنبه 26 بهمن شوراي عالي انقلاب فرهنگي که به رياست محمود احمدي‌نژاد برگزار شد، پس از بحث‌ها و بررسي‌هايي که در زمينه اصلاح بند 1 ماده 10 اساسنامه دانشگاه آزاد صورت گرفته بود، اين بند اساسنامه مورد اصلاح قرار گرفت.

* آخرين اصلاحات در بند 10 اساسنامه

محمدرضا مخبردزفولي دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اصلاحات انجام شده در بند1 ماده 10 اساسنامه دانشگاه آزاد، گفت که "3 نفر از اعضاي هيئت علمي تمام وقت دانشگاه‌ها در مرتبه دانشياري و يا بالاتر که هيچ‌گونه سمت مديريتي و حکومتي از جمله عضويت در مجامع و شوراهاي دولتي و حکومتي نداشته باشند، به‌تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي با معرفي اعضاي شورا به عضويت هيئت امناي دانشگاه آزاد در مي‌آيند "؛ اين تغييرات سبب شد تا سرانجام ماده 10 اساسنامه دانشگاه آزاد به ترتيب ذيل در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب برسد:

1- سه نفر از اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها با مرتبه علمي دانشيار و يا بالاتر که هيچ‌گونه سمت مديريتي و حکومتي از جمله عضويت در مجامع و شوراهاي دولتي و حکومتي نداشته باشند به انتخاب اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي.
2- سه نفر از اعضاي هيئت مؤسس دانشگاه آزاد که يکي از آنها حتماً بايد روحاني باشد.
3ـ وزراي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و يا نمايندگان آنها
4ـ رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها يا معاون وي.
5 ـ رئيس دانشگاه (دبير هيئت امناء).

تبصره1ـ مدت عضويت هيئت امناء چهار سال بوده و در اولين جلسه از بين اعضاء يک نفر به رياست هيئت انتخاب مي‌شود.

تبصره2ـ در صورت استعفاء هر يک از اعضاء هيئت امناء يا فوت يا برکناري يا ناتواني و يا هر علت ديگر، جايگزين او طبق مقررات اين اساسنامه و براي باقيمانده مدت دوره انتخاب خواهد شد.

تبصره3- احکام اعضاي هيئت امنا با امضاي رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي صادر خواهد شد.

* کاهش 3 نفره اعضاي هئيت امناي 13 نفره

بدين ترتيب با گذشت ماه ها از تصويب اساسنامه جديد دانشگاه آزاد، سرانجام موارد اختلافي در بند 10 اساسنامه نيز اصلاح شد تا بر اساس آن 3 نفر از اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها با مرتبه علمي دانشيار و بالاتر که هيچ‌گونه سمت مديريتي و حکومتي از جمله عضويت در مجامع و شوراهاي دولتي و حکومتي نداشته باشند، به انتخاب اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي و 3 نفر از اعضاي هيئت مؤسس دانشگاه آزاد که يکي از آنها حتماً بايد روحاني باشد، به عضويت هيئت امنا انتخاب شوند.

اين در حالي است که پيش از اين مقرر شده بود هيئت امناي دانشگاه آزاد علاوه بر شخصيت‌هاي حقوقي، يعني وزراي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و يا نمايندگان آنها، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها يا معاون وي و رئيس دانشگاه به عنوان دبير هيئت امناء، با معرفي 5 نفر از اعضاء هيئت علمي تمام‌وقت دانشگاه‌ها در مرتبه دانشياري و يا بالاتر به پيشنهاد و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و همچنين 4 نفر از اعضاي هيئت مؤسس دانشگاه آزاد که حتماً يک نفر از آنها روحاني باشد، تشکيل شود.

بنابراين با تصميم و تصويب جديد شوراي عالي انقلاب فرهنگي، 2 نفر از گزينه‌هاي پيشنهادي شوراي عالي انقلاب فرهنگي و يک نفر از گزينه‌هاي پيشنهادي هيئت موسس دانشگاه آزاد کم شده و تعداد 13 نفره هيئت امنا به 10 نفر کاهش يافت که البته اعضاي پيشنهادي شوراي عالي انقلاب فرهنگي هيچ‌گونه سمت مديريتي و حکومتي از جمله عضويت در مجامع و شوراهاي دولتي و حکومتي ندارند.

* امضاي رئيس جمهور پاي حکم اعضاي هئيت امنا

ماده 10 اساسنامه دانشگاه آزاد 3 تبصره هم داشت که بر اساس تبصره يک، مدت عضويت هيئت امناء 4 سال بوده و در اولين جلسه از بين اعضاء يک نفر به رياست هيئت انتخاب مي‌شود و بر اساس تبصره 2، در صورت استعفاء هر يک از اعضاء هيئت امناء يا فوت يا برکناري يا ناتواني و يا هر علت ديگر، جايگزين او طبق مقررات اين اساسنامه و براي باقيمانده مدت دوره انتخاب خواهد شد.

همچنين در سومين تبصره اين ماده آمده بود که احکام اعضاء هيئت امناء با امضاء رئيس هيأت مؤسس صادر خواهد شد که اين تبصره نيز با نظر اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي اصلاح شد و از اين پس، احکام اعضاي هيئت امناي دانشگاه آزاد با امضاي رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي صادر خواهد شد.

* وظايف و اختيارات هئيت امنا

بر اساس اين گزارش بعد از اصلاح اين بند از اساسنامه دانشگاه آزاد در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، تمام نگاه ها معطوف به معرفي اعضاي اين هيئت از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي و همچنين هيئت موسس دانشگاه آزاد بود، اما شرح وظايف هيئت امناي دانشگاه آزاد که در ماده12 اين اساسنامه تبيين شده، به شرح ذيل است؛

الف) تصويب سازمان و تشکيلات دانشگاه و آئين‌نامه‌هاي مالي و اداري که از طرف رئيس دانشگاه پيشنهاد مي‌شود.
ب) تصويب بودجه دانشگاه و پيشنهاد طرحهاي توسعه آن به وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي.
ج) تعيين خزانه‌دار دانشگاه و همچنين تعيين اشخاصي که حق گشايش حساب هاي بانکي به نام دانشگاه و حق برداشت از حساب‌هاي آن را دارند و تعيين حسابرس براي دانشگاه.
د) تأييد و تصويب حساب‌ها و ترازنامه سالانه دانشگاه با توجه به گزارش حسابرسي و سپس تقديم گزارش به وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي.
هـ) پيشنهاد رئيس دانشگاه به شوراي عالي انقلاب فرهنگي و صدور حکم توسط رئيس هيئت امناء پس از تصويب توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي.

تبصره ـ هيئت امناء پس از رسميت يافتن طبق اين اساسنامه، ظرف مدت يک ماه فرد پيشنهادي براي احراز رياست دانشگاه را به شوراي عالي انقلاب فرهنگي معرفي مي‌نمايد.

و) عزل رئيس دانشگاه.
ز) جلب کمک‌هاي مالي و امکانات.
ح) تصويب مقررات مربوط به اعضاء هيئت علمي و کارکنان اداري دانشگاه و تعرفه حقوق و دستمزد و مزايا.
تبصره ـ مقررات ناظر بر جذب و تبديل وضعيت هيئت علمي دانشگاه، تابع حکم مقرر در ماده 19 اين اساسنامه خواهد بود.
ط) پيشنهاد هر نوع تأسيس، توسعه يا انحلال واحدهاي دانشگاه به وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي.
س) تنظيم آئين‌نامه مالي و معاملاتي و ارائه آن به وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي موضوع ماده 15 کليات آئين‌نامه تأسيس مؤسسات آموزش عالي غيردولتي غيرانتفاعي.
ک) پيشنهاد ميزان شهريه دانشجويان و آئين‌نامه چگونگي دريافت آن جهت تصويب حسب مورد به وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي.
گ) تنظيم و تصويب آئين‌نامه داخلي هيئت امناء .
ف) تصويب اخذ وام.
ل) تعيين نحوه ادارة واحدهاي توليدي دانشگاه
م) تصويب آئين‌نامه تشکيل شوراي دانشگاه.
ن) تصويب ظرفيت پذيرش دانشجويان که از طرف رئيس دانشگاه پيشنهاد مي‌گردد.
ي) انتخاب رئيس واحدهاي مراکز استان و واحدهايي که داراي 5000 دانشجو به بالا مي‌باشد به پيشنهاد رئيس دانشگاه و تأييد هيأت امناء و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي‌باشد. همچنين انتخاب رؤساي ساير واحدها به پيشنهاد رئيس دانشگاه و تأييد هيأت امناء و حسب مورد تصويب وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي خواهد بود. صدور حکم براي مدت چهار سال توسط رئيس دانشگاه انجام مي‌شود.

تبصره1ـ هر نوع توسعه، ايجاد رشته جديد، ايجاد ظرفيت و ساير موارد مربوط با پيشنهاد هيأت امناء و طبق ماده 3 اين اساسنامه با تأييد وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مي‌باشد.

تبصره2ـ هيئت امناء در انجام وظايف خود، مقررات و ضوابط قانوني کشور و به ويژه مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي را رعايت خواهد کرد.

تبصره3ـ به منظور ارتقاء خلاقيت و مديريت کيفي دانشگاه، در هر يک از استان‌هاي کشور هيأت امناي استاني دانشگاه آزاد اسلامي براي انجام مأموريتهاي محوله تشکيل مي‌شود. نحوه تشکيل، ترکيب اعضاء و شرح وظايف اين هيأت ها، توسط هيأت امناء مرکزي دانشگاه تهيه و به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي خواهد رسيد.

* حذف 3 عضو پيشنهادي با اصلاح ماده 10 اساسنامه

در اين شرايط و در حالي که پيش از اين نيز 5 عضو پيشنهادي شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي تکميل ترکيب هيئت امناي دانشگاه آزاد معرفي شده بودند، با تغيييرات ايجاد شده در بند 1 ماده 10 اساسنامه دانشگاه آزاد بايد در انتظار تغييرات جديدي در ترکيب هيئت امناي دانشگاه آزاد باشيم.

بر اساس اين گزارش؛ پيش از اين سيدشهاب‌الدين صدر رئيس سازمان نظام پزشکي و نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي، نسرين سلطانخواه معاون علمي فناوري رئيس جمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان، محمدحسن شجاعي‌فرد رئيس دانشکده مهندسي خودرو دانشگاه علم و صنعت، فرهاد دانشجو رئيس سابق دانشگاه تربيت مدرس و فرهاد رهبر رئيس دانشگاه تهران از سوي شورايعالي انقلاب فرهنگي به عنوان اعضاي جديد هيئت امناي دانشگاه آزاد معرفي شد ه بودند و هيئت موسس دانشگاه آزاد نيز هيچ اقدامي را براي معرفي اعضاي پيشنهادي خود انجام نداده بود.

البته با تغييرات ايجاد شده در ماده 10 اساسنامه دانشگاه آزاد، سيدشهاب‌الدين صدر رئيس سازمان نظام پزشکي و نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي، نسرين سلطانخواه معاون علمي فناوري رئيس جمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان و حتي فرهاد رهبر رئيس دانشگاه تهران قطعا جايي در ترکيب جديد نخواهند داشت مگر اينکه از مسئوليت هاي دولتي و حکومتي خود استعفا دهند.

* گزينه هاي احتمالي براي هيئت امناي دانشگاه آزاد

بنابراين در کنار محمدحسن شجاعي‌فرد رئيس دانشکده مهندسي خودرو دانشگاه علم و صنعت و فرهاد دانشجو رئيس سابق دانشگاه تربيت مدرس که همچنان شانس زيادي براي عضويت در هيئت امناي دانشگاه آزاد دارند، نام هاي آشنا و غيرآشناي متعددي در اين روزها براي تصدي اين مسئوليت در دانشگاه آزاد به گوش مي رسد که در اين بين مي توان به کامران باقري ‌لنکراني وزير سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و بيش از وي محمد سليماني وزير سابق ارتباطات و فناوري اطلاعات اشاره کرد.

در سوي ديگر ماجرا جريانات نزديک به دانشگاه آزاد نيز گزينه‌هايي چون فريدون عزيزي استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و عضو فرهنگستان علوم پزشکي و بهمن يزدي صمدي رئيس منطقه 11 دانشگاه آزاد وچهره ماندگار کشور در عرصه علوم کشاورزي در سال 80 و حتي سعيد سهراب پور قائم مقام بنياد ملي نخبگان را مدنظر دارند.

اما مهمترين نکته در تشکيل هيئت امناي دانشگاه آزاد، به 3 عضو پيشنهادي هيئت مؤسس بستگي دارد که البته يکي از آنها حتماً بايد روحاني باشد؛ در اين خصوص نيز شنيده شده که محتمل ترين گزينه ها براي معرفي، علي اکبر ولايتي و محسن قمي هستند که احتمالا در کنار عبدالله جاسبي و يا ميرزاده به عنوان 3 عضو هئيت موسس در ترکيب هيئت امنا قرار خواهند گرفت.

يادآور مي شود که در حال حاضر هيئت موسس دانشگاه آزاد با حضور اکبر هاشمي رفسنجاني، سيدعبدالکريم موسوي اردبيلي، عبدالله جاسبي، علي‌اکبر ولايتي، حسن حبيبي، سيدحسن خميني، محسن قمي و حميد ميرزاده تشکيل جلسه مي دهد.

* تشکيل هئيت امنا براي انتخاب رئيس جديد

بنابراين بايد منتظر ماند و ديد که آيا در جلسه فردا شب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در صورت صلاحديد رئيس اين شورا، موضوع دانشگاه آزاد به سرانجام خواهد رسيد يا خير؟، در هر صورت به احتمال بسيار زياد، هئيت امناي دانشگاه آزاد با حضور چهره هايي چون فرهاد دانشجو، محمدحسن شجاعي فرد، کامران باقري ‌لنکراني، محمد سليماني، فريدون عزيزي، بهمن يزدي صمدي، سعيد سهراب پور، علي اکبر ولايتي و محسن قمي در کنار ساير اعضاي حقوقي آن به زودي تشکيل جلسه مي دهد تا مراحل انتخاب رئيس جديد دانشگاه آزاد نيز طي شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس