به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، مرتضي تمدن در حاشيه پنجمين همايش حفظ حقوق بيتالمال در اراضي و منابع طبيعي، افزود: زمين خواران بهترين زمينها را نشانه ميگيرند و از روشهاي بسيار حساس و پيچيده استفاده ميکنند.
وي اظهار داشت: زمين خواران به جعل اسناد اقدام ميکنند، پيشنهاد رشوه ميدهند و از هيچ امري در مسير انجام کارهاي غيرقانوني خود روي گردان نيستند.
تمدن، تهديد و تطميع و آسيب رساندن به کساني که با زمينخواران مبارزه ميکنند را بخشي ديگر از اقدامات غيرقانوني آنان برشمرد و گفت: دليل اين اقدامات آن است که براي مثال فردي در اطراف تهران در يک چشم برهم زدن و با يک تصاحب غيرقانوني صاحب ثروت افسانهاي شده و به طور حتم ممکن است دست به هر اقدام و جنايتي بزنند.
وي افزود: برخي زمين خواران در واقع به اقداماتشان روکش مقدس ميزنند و وقتي به اين نتيجه ميرسيم که به عرصه بيتالمال تجاوز شده و بايد اين عرصه بازگردد، زمين خواران از روشهاي ديگري استفاده مي کنند که البته براي اينها چارهانديشي شده است.
استاندار تهران گفت: براي مثال فردي عنوان کرده است که تمام عرصههاي کوهها و تپهها را وقف ميکند در حالي که وقف عرصه مقدسي است اما بين وقف مال مردم و وقف مال شخص تفاوت وجود دارد.
تمدن با اشاره به اين که زمينهاي اطراف تهران داراي ارزش افزوده است، افزود: موارد تجاوز به عرصه منابع طبيعي و زمينهاي ملي و دولتي در تهران زياد است اما دستگاه قضايي تلاش خوبي را براي مبارزه با اين اقدام انجام داده و دستگاههاي انتظامي و امنيتي نيز به خوبي تلاش ميکنند.
استاندار تهران فعاليت شوراي حفظ حقوق بيتالمال در اراضي و منابع طبيعي را موجب به حداقل رسيدن ناهماهنگي بين دستگاههاي مسئول دانست و گفت: طي سه سال گذشته هماهنگي خوبي در قالب اين شورا بين دستگاههاي مسئول بوجود آمده اما کافي نيست و هنوز ناهماهنگيهايي وجود دارد.
تمدن تصريح کرد: يکي از دلايل اين ناهماهنگي نبود تضمين لازم و کافي در خصوص حمايت از کساني است که وظيفه برخورد با متجاوزان به عرصههاي ملي و طبيعي را برعهده دارند، به گونهاي که گاهي احساس مي کنند به طور جدي حمايت نميشوند.
عضو شوراي حفظ حقوق بيت المال در اراضي و منابع طبيعي استان تهران، در عين حال گفت: جهش خوبي براي حمايت از کساني که در خط مقدم مبارزه با متجاوزان به عرصه منابع طبيعي و حقوق بيتالمال فعاليت مي کنند در قوه قضاييه شکل گرفته، اما کافي نيست به اين دليل که زمين خواران و متجاوزان به عرصه بيتالمال روش و کارهايي بلد هستند که اقدامات مسوولان را تحت الشعاع قرار ميدهد و در واقع قانون و مجريان را دور ميزنند.
وي با بيان اينکه برخي تجاوزها به عرصه منابع طبيعي زمين خواري و تصاحب زمينهاي دولت ناشي از عملکرد دستگاههاي دولتي است، افزود: برخي دستگاههاي اجرايي به هنگام مواجه با غصب حقوق زمين و عرصه متعلق به آن دستگاه اجرايي کار جدي انجام نميدهند و پيگيري جدي در محاکم قضايي را در دستور کار قرار نميدهند.
استاندار تهران همچنين از انتصاب مشاور استانداري در امور حفظ حقوق بيت المال در اراضي و منابع طبيعي خبر دارد و گفت: نشستهايي با مديران حقوقي دستگاههاي اجرايي براي افزايش کارآمدي و چابکسازي اين بخشها برگزار شده است.
وي گفت: گاهي پروندههاي زمين خواري به مراجع قضايي ارسال و مرجع قضايي وارد رسيدگي ميشود، اما در ادامه روند رسيدگي مشخص ميشود که اسناد و مدارک پرونده ناقص است و اين امر موجب اطاله دادرسي و فرصت دادن به متخلفان و متجاوزان براي تفکيک اراضي و فروش به صورت قولنامهاي، ساخت و ساز غيرمجاز و نصب انشعابهاي آب، برق و گاز ميشود.
تمدن بخش ديگري از اين دلايل را جهل به قانون خواند و گفت: گاهي اطلاع نداشتن و نبود آگاهي کافي از قوانين و ظرفيتهاي قانون سبب مي شود تا افراد سودجو و متخلف به حقوق بيت المال نسبت به اراضي ملي متعرض شوند.
استاندار تهران تاکيد کرد: روند تجاوزات به اراضي ملي و منابع طبيعي طي سالهاي اخير کاهش داشته اما حجم کار در اين بخش زياد است و لازمه موفقيت در اين عرصه تضمين و پشتوانه دستگاه قضايي است.