کد خبر 33667
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۵

رئيس مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان کرمان گفت: به تازگي دانش فني تهيه شکلات، کرم، عسل، ترشي، سوسيس، کالباس و همبرگر خرما براي اولين بار در کشور ساخته شد.

به گزارش مشرق، بهمن پناهي در گفت‌وگو با فارس، با بيان اينکه استان کرمان در توليد محصولات باغباني به ويژه پسته، خرما و مرکبات مقام اول را در سطح کشور دارد به بالا بودن ميزان تحقيقات در اين استان اشاره کرد.

رئيس مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان کرمان افزود: تيم تحقيقاتي در اين مؤسسه توانسته با فراوري محصول خرما و تغييراتي که در ماده قندي آن ايجاد کرده به مواد غذايي قابل استفاده تبديل کنند.

وي گفت: در اين زمينه براي اولين بار در کشور محصولاتي مانند شکلات خرما، کرم شکلات، عسل خرما و ترشي خرما با اين روش توليد شده است.

پناهي افزود: اين محصولات با افزودن ترکيباتي مانند پسته، کنجد و اسانس‌هاي لازم بسيار خوش خوراک شده و در عين حال از ارزش غذايي فوق‌العاده‌اي برخوردار مي‌شوند.

وي گفت: اين محصولات غذايي بيشتر براي جيره غذايي نظامي‌ها و کوهنورداني که نياز به مواد غذايي مقوي و در عين حال کم حجم دارند استفاده مي‌شود و همينطور در زمان وقوع حوادث غير مترقبه مانند سيل و زلزله که امکان توزيع غذاي گرم وجود ندارد، مي‌تواند بسيار مفيد باشد.

رئيس مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان کرمان گفت:‌ تا به حال دو شرکت براي خريد دانش فرآوري عسل و شکلات خرما تقاضا کرده‌اند که هر تکنولوژي به قيمت 50 ميليون تومان به فروش مي‌رسد.

پناهي همچنين توليد سوسيس،‌ کالباس و همبرگر خرما را از تکنولوژي ديگر اين مرکز تحقيقات عنوان کرد و گفت: ذائقه نسل جوان امروزي به فست‌فود بيشتر گرايش پيدا کرده در حاليکه اين نوع غذاها به دليل داشتن نيترات، فسفات و نمک سرطان‌زا بوده و موجب افزايش فشار خون، پوکي استخوان مي‌شود.

پناهي افزود: همچنانکه در اکثر کشورها هم مرسوم است، بسته‌هاي مواد غذايي محتوي ميوه، سبزي و حبوبات ساخته مي‌شود که در آن از فراورده‌هاي گوشتي به دليل عوارضي که دارد استفاده نمي‌شود و در کشور ما هم استفاده از فرآورده‌هاي خرما مي‌تواند براي تأمين غذايي مقوي براي مردم که منشاء گياهي و فاقد فراورده‌هاي گوشتي است مي‌تواند مؤثر باشد.

پناهي گفت: همچنين از شيره خرما در صنايع نوشابه‌سازي به جاي مواد قندي صنعتي استفاده مي‌شود که دانش آن نيز ثبت اختراع شده و به زودي عرضه بازار مي‌شود.

وي افزود: تمام اين تکنولوژي‌ها حداکثر 2 سال طول کشيده که به دانش فني برسد و در آن تمامي آزمايش‌هاي ميکروبي، فني، چشايي انجام شده و يک تيم سه نفره رشته صنايع غذايي با رشته‌هاي فوق ليسانس و دانشجوي دکترا آن را به سرانجام رسانيده‌اند.

نخستين فن بازار ملي، کشاورزي و منابع طبيعي کشور از 16 تا 18 در مصلاي تهران داير است و تمامي ابتکارات، نوآوري‌ها و تکنولوژي‌هاي کشاورزي ارئه مي‌شود تا سرمايه گذاران بتوانند خريداري کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس