به گزارشگروه دفاع و امنيت مشرق، شين هاک يونگ نماينده مخالف از حزب دموکراتيک و عضو کميسيون دفاع پارلمان کره جنوبي گفت: هکرها به رايانه هاي وزارت دفاع نفوذ کردند و به پرونده اي درباره خريد هواپيماي گلوبال هاک که يک هواپيماي جاسوسي بدون سرنشين است دسترسي پيدا کردند.
سخنگوي شين هاک يونگ نيز اعلام کرد: يکي از مسئولان دولتي مرا از اين ماجرا مطلع کرد اما دولت کره جنوبي هنوز اين مسئله را با چين در ميان نگذاشته است و به نحوه برخورد با آن فکر مي کند. وي بدين ترتيب سخنانش را که روز دوشنبه در روزنامه چوسان ايلبو منتشر شد تاييد کرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، کره جنوبي سال گذشته ميلادي در پي حمله منتسب به کره شمالي به يک کشتي جنگي اين کشور در ماه مارس 2010 که 46 کشته بر جا گذاشت، 45ميليارد و 200ميليون وون (28 ميليون و 900هزار يورو) براي خريد اين هواپيماي جاسوسي هزينه کرد.
تنش ها بين دو کره در پي بمباران يکي از جزاير کره جنوبي در ماه نوامبر از سوي کره شمالي که چهار کشته بر جا گذاشت بازهم شديدتر شد.
هواپيماي جاسوسي گلوبال هاک مي تواند تا 200 کيلومتري آنسوي مرز دو کره را نظارت کند.
به نوشته روزنامه چوسان ايلبو، ژاپن نيز قصد دارد اين هواپيما را خريداري کند، تصميمي که چين از آن ناخرسند است زيرا بيم دارد ژاپن با استفاده از اين هواپيماها بتواند خاک اين کشور را زير نظر بگيرد.
لي سانگ هون نماينده حزب بزرگ ملي (حزب حاکم کره جنوبي) با استناد به گزارشي دولتي اعلام کرد: از 21هزار و 899مورد تلاش هکرها در سال گذشته ميلادي براي نفوذ به سامانه انفورماتيک دولتي در کره جنوبي، هشت هزار و183مورد از چين بوده است.
کره جنوبي روز شنبه در پي حملات جديد به حدود 30 پايگاه اينترنتي وزارتخانه ها، نهادهاي دولتي و بانک ها هشدار امنيت انفورماتيک اعلام کرد.