کد خبر 33412
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۹:۳۵

يک منتقد سينما گفت: فردي که در هيئت داوري جشنواره فيلم امسال حضور داشت و بعد از آن هم در برنامه راز چند شب قبل از او دعوت کرده بودند قريب به 20 سال است در سينماي هاليوود در حال تهيه کنندگي و يا توليد فيلم است و صلاحيت اظهار نظر درباره سينماي ايران را ندار

 

به گزارش  مشرق به نقل از مهر ، اکبر نبوي شامگاه شنبه در نشست تأثير انقلاب اسلامي بر روند سينما با تأکيد بر لزوم تدوين قانون سينما گفت: چون قانون سينما نداريم مديران سينما سليقه‌اي عمل مي‌کنند درحالي که داشتن قانون بد بهتراز بي‌قانوني است.

وي در ادامه ابراز داشت: چون در سينما به حقوق و تکليف دقت نشده به تدريج شاهد حضور کمرنگ مردم در سينماي بعد از انقلاب بوده‌ايم.

 انقلاب اسلامي مولد يک جريان سينمايي در ايران بود

نبوي در عين حال با اشاره به تاثير انقلاب اسلامي بر روند سينما خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب اسلامي با يک جريان سينمايي روبرو هستيم و چه در عرصه فيلم کوتاه و چه در عرصه فيلم بلند شاهد تحول بوده‌ايم.

وي ادامه داد: فضاي بازي که انقلاب اسلامي ايجاد کرد باعث تنوع و تعدد موقعيت‌ها و خلق آثار زيادي شد که مخاطبان زيادي را هم به خود جلب کرد.

 جايزه‌هاي سينماي بعد از انقلاب صد‌ها برابر قبل از انقلاب است

نبوي در مقايسه سينماي قبل و بعد از انقلاب به تعداد جايزه‌هاي دريافتي سينماي ايران در جشنواره‌هاي بين المللي اشاره و تصريح کرد: بعد از انقلاب اسلامي سينماي ايران بيش از دو هزار جايزه در جشنواره‌ها دريافت کرده در صورتي که قبل از انقلاب اين تعداد بسيار محدود بود و غيرقابل مقايسه با هم است.

وي افزود: اکنون ضعيف‌ترين آثار و حتي فيلم فارسي‌ها واجد حداقلهاي تکنيکي است و به سينما چه از سوي اهالي سينما و چه از سوي مسئولان سينماي کشور به عنوان يک جريان نگاه و جدي گرفته مي‌شود.

 مردم ايران خواستار سينماي ديني و فرهنگي هستند

اين منتقد سينما با بيان اينکه ايدئولوژيک حرف زدن مختص سينماي ليبرال و مارکسيست‌ها است اذعان داشت: ما خواهان سينماي ديني و فرهنگي هستيم و بايد سعي کنيم کمتر ايدئولوژيک به معناي گفته شده حرف بزنيم زيرا نگاه ايدئولوژيک در سينما موجب محدوديت و ايجاد فضاي بسته مي‌شود و با وضعيت فرهنگي کشور نيز مغاير است.

 نگاه ايدئولوژيک در سينما موفقيتي ندارد

وي تاکيد کرد: در همه دوران‌ بعد از انقلاب در ميان گروههاي مديران، افرادي با اين نگاه وجود داشته‌اند اما به دليل فضاي فرهنگي کشور نتوانستند موفقيتي به دست آورند.

 رويکردهاي فرهنگي دولت مناسب نيست

نبوي با اشاره به بودجه‌هاي فرهنگي که در دولت دهم به مباحث فرهنگي اختصاص مي‌يابد ابرازداشت: رويکرد فرهنگي دولت مناسب نيست و نمونه آن را مي‌توان در جشنواره فيلم فجر مثال زد؛ در جشنواره فيلم امسال فارغ از زحمات مديران سينمايي و دبير جشنواره جز جنجال و هياهو با چيز ديگري روبه رو نبوديم.

 ضعيف‌ترين داوري در جشنواره فيلم فجر امسال بود

وي خاطرنشان کرد: تقريبا به لحاظ داوري ضعيف‌ترين داوريها در جشنواره امسال نسبت به 29 دوره گذشته را شاهد بوديم و در ترکيب داوران کسي حضور داشت که من با ديدن ايشان در خلوت خودم شرمنده شدم.

اين منتقد سينما اظهارداشت: اين فردي که در هيئت داوري جشنواره امسال حضور داشت و بعد از آن هم در برنامه راز چند شب قبل از او دعوت کرده بودند از افرادي است که قريب به 20 سال است در سينماي هاليوود در حال تهيه کنندگي و يا توليد فيلم است و معلوم نيست صلاحيت دارد درباره سينماي ايران صحبت کند يا نه.

 کشور از لحاظ سالن سينما فقير است

وي با اشاره به مشکلات کنوني سينما خاطرنشان کرد: فقدان سالن سينما يکي از مشکلات است ما قبل از انقلاب 452 سينما داشتيم اما بعد از انقلاب 300 سالن فعال است که بايد با جمعيت فعلي و آن دوران مقايسه شود.

نبوي با بيان اينکه در 100 شهرستان سالن سينما وجود ندارد اضافه کرد: در شهرهايي مانند تهران نيز که سينماهاي زيادي وجود دارد پراکندگي جغرافيايي نامناسبي دارند و متناسبا با الگوي دهه 40 است البته در دوران شهردار جديد کارهاي مناسبي انجام شده است.

وي افزود: اگر دولت بخواهد با بودجه فرهنگي کنوني تحول ايجاد کند بايد تعداد زيادي سالن سينما در شهرهاي مختلف ايجاد کند.

 پراکندگي نامناسب سالن سينما در شهرهاي بزرگ

نبوي با اشاره به فقر مطلق سالن سينما در کشور و بيان اينکه در ايران بيشتر طبقات متوسط به سينما مي‌روند تصريح داشت: در شهرهاي بزرگ با توجه به وضعيت شهر، يک خانواده متوسط براي ديدن يک فيلم بايد به يک سفر دورن شهري دست بزند که مستلزم هزينه زيادي مي‌شود و تنها هزينه بليط سينما نيست که بايد بپردازد و براي بسياري از خانواده‌ها پرداخت اين هزينه زياد است.

 وضعيت فيلم کوتاه نامناسب است

وي با اشاره به وضعيت فيلم کوتاه ادامه داد: وضعيت فيلم کوتاه وضعيت مناسبي ندارد و بخشي از آن ناشي از مديريت‌هاي ضعيف سالهاي گذشته است.

نبوي ابراز داشت: بدنه مسئوليت انجمن سينماي جوان تبديل به يک سازمان اداري با مجموعه‌اي از کارمند شده است و تشخص و منزلت از فيلم کوتاه گرفته و جريان فيلم کوتاه منحرف شده است.

 قانون سينماي ايران تدوين شود

وي در خاتمه تاکيد کرد: بايد قانون سينماي ايران تدوين و از طريق دولت به مجلس ارسال و تصويب شود زيرا بدقانوني بهتر از بي‌قانوني است و از اعمال سليقه افراد مي‌کاهد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس