به گزارش مشرق، برنا نوشت: انقلاب اسلامي ايران تحول عظيمي بر منطقه و جهان داشته و موجب خودباوري و بيداري مسلمانان سراسر جهان شده و مردم کشورمان با کسب اعتماد به نفس و خودباوري توانسته اند در عرصههاي مختلف علمي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي پيشرفت چشمگيري داشته باشند.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامي نيز بارها بر توليد علم بومي تاکيد داشته اند و کشورمان توانسته است با کوشش و تلاش جوانان، دانشمندان و نخبگان کشور و با وجود فشارها و تحريم هاي جهاني به پيشرفت هاي بزرگي دست يابد؛ "در نانوتکنولوژى، بيوتکنولوژى، بحثهاى هستهاى، بحثهاى هوا - فضا و رشتههاى گوناگون علمى پيشرفتهايى شده که مهم و بزرگ است؛ اما اينها در مقياس و معيار حرکت علمى يک کشور چيزى نيست. يکى از دوستان گفتند و بنده هم اين آمار را دارم، که سرعت پيشرفت علمى و توليد علم در کشور ما يازده برابرِ متوسط دنياست. اين را يک مرکز تحقيقاتى غربى - مستقر در کانادا - با جزئياتش ذکر کرده است. البته اين يازده، متوسطش است؛ در بعضى از قسمتها سى و پنج برابرِ سرعت رشد دنياست؛ در بعضى جاها هم کمتر است؛ متوسطش ميشود يازده برابر. يعنى سرعت پيشرفت علمى ما در طول اين ده سال پانزده سال اخير يازده برابرِ سرعتى است که دنيا داشته؛ اين خيلى چيز مهمى است. لکن اين آن چيزى نيست که ما توقع داريم و دنبالش هستيم؛ اين خيلى کمتر از آن است. اين سرعت بايستى با همين شدت ادامه داشته باشد تا ما به تراز مورد نظر برسيم؛ اين در دانشگاه لازم است»(?).
يکي از اين پيشرفت ها در عرصه علوم پزشکي بوده تا آنجا که طبق آمارهاي منتشر شده ايران از نظر شتاب پيشرفت توليد علوم پزشکي در سطح دنيا در سکوي اول ايستاده است و اين در حالي است که تا ?? سال قبل رتبه ايران از نظر علوم پزشکي رتبه ?? بوده است و امروزه به رتبه ?? رسيده است.
يکي از رشته هاي پزشکي در سال هاي اخير در جهان مورد توجه قرار گرفته و در ايران نيز به آن توجه بسياري مي گردد، جراحي پلاستيک است.
جراحي پلاستيک بيشتر جهت ترميم سوختگي ها، جراحي هاي ترميمي و جراحي زيبايي استفاده در راستاي بازسازي نقص هاي جسمي و زيباتر کردن شکل ظاهر استفاده مي شود.
اما متاسفانه در سال هاي اخير شکايت هاي بسياري از سوي افرادي که توسط برخي پزشکان بدون مجوز رسمي از سوي وزارت بهداشت مبادرت به عمل جراحي پلاستيک کرده اند، شده است و بيشتر آنان با تبليغاتي چون "عمل هاي زيبايي، اعتماد به نفس را بيشتر مي کند"، "با عمل زيبايي از زندگي خود لذت بيشتري ببريد"، مبادرت به اين کار کرده اند.
در سال هاي اخير نيز تمايل افراد جهت اين گونه جراحي ها افزايش يافته است و در سال هاي اخير پرونده هاي بسياري در خصوص شکايت افراد از پزشکان جراح پلاستيک در سازمان نظام پزشکي تشکيل شده که بيشتر اين شکايت ها در مورد جراحي هايي نظير بيني، شکم و پوست است. هم چنين انجام اين گونه عمل ها از نظر شرعي داراي احکامي است که حکم فقهي اين مساله رادر همين رابطه حکم فقهي اين مساله را خبرنگار خبرگزاري برنا از مراجع عظام تقليد سوال کرده که مي توانيد سوال و جواب را در ادامه بخوانيد.
سوال: حکم استفاده از عمل جراحي پلاستيک براي زيبايي چيست؟
رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت الله العظمي خامنه اي (مدظله العالي):اگر موجب ضرر قابل اعتنا و چشمگير نباشد في نفسه منعي ندارد ولي توجه داشته باشيد بطور کلى عمل جراحي زيبايي درمان بيماري محسوب نميشود و نگاه کردن و لمسِ حرام به خاطر آن جايز نيست مگر در مواردي که براي درمان سوختگي و مانند آن و ضرورى باشد و پزشک مجبور به لمس و نگاه کردن باشد و مراجعه به پزشک مماثل حاذق و متخصّص غيرممکن و يا خيلى سخت باشد.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي:در صورتى که آميخته با حرام يا ضرر مهمّ ديگرى نباشد ذاتاً اشکالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم حرامى باشد (مانند لمس و نظر حرام) تنها در صورت ضرورت جايز است.
حضرت آيت الله نوري همداني: اگر در جراحي مذکور غرض عقلائي داشته باشد و اسراف نباشد اشکال ندارد.
حضرت آيت الله سيستاني: في نفسه اشکال ندارد.
همچنين دو تن از مجتهدين و مدرسين حوزه علميه اين گونه پاسخ داده اند:
آيت الله علوي گرگاني: از نظر ما جايز نيست.
آيت الله سيد محمد شاهرودي: في نفسه جايز است لکن بايد از تماس با نامحرم و نگاه اجنبي و محرمات ديگري که ممکن است همراه آن صورت گيرد اجتناب نمود.
-----------
پي نوشت:
?)بيانات رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در ديدار اعضاى بسيجى هيئت علمى دانشگاهها، ?/?/????