به گزارش مشرق، خبرگزاری کویت (کونا) نوشت: «بان کی مون»، دبیر کل سازمان ملل که در ادامه سفر خود به منطقه وارد رام الله شده است، طی نطقی برای جلسه شورای امنیت که از طریق ویدیو کنفرانس پخش شد به تشریح نتایج ملاقاتهای خود با سران عرب و مقامات اسرائیلی و فلسطینی پرداخت.
بان کی مون ابراز امیدواری کرد که فرستادههای صلح به خاورمیانه در پایان دادن به جنگ غزه و بحران کنونی در آینده ای نزدیک سهیم باشند.
بان کی مون گفت: جامعه بین المللی باید بپذیرد آنچه که اتفاق افتاده نتیجه شکست جمعی در دستیابی به راه حل سیاسی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین بوده و بازگشت به وضعیت سابق که منبع نگرانی برای فلسطینیان و اسرائیلیها است برای ما امکان پذیر نخواهد بود.
بان کی مون در راستای توقف تجاوز نظامی اسرائیل علیه غزه و کمک به برقراری آتش بس بین اسرائیل و حماس در آغاز سفری دورهای به خاورمیانه شنبه گذشته وارد کویت شد.
بان کی مون پس از آن نشستهای فشردهای را با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان در قطر، نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب در قاهره برگزار کرد و با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه هم تلفنی درباره تحولات غزه رایزنی کرد.
دبیر کل سازمان ملل در نطق روز سه شنبه خود برای شورای امنیت گفت: من مطمئنم شما این لحظه بسیار حساس را درک می کنید و از من انتظار نداشته باشید که جزئیات را فاش کنم اما به این سخن اکتفا میکنم که من امیدوارم و اعتقاد دارم که این گفتوگوها به نتایجی منجر میشود و درگیریها را در آیندهای بسیار نزدیک متوقف میکند.
بان کی مون گفت: در سفر دورهای خود به منطقه هر کجا که رفتم این پیام سه گانه خود را تکرار کردم که شامل توقف جنگ، آغاز گفتوگو و حل مسائل اساسی بود.
دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: توقف جنگ مساله اساسی است اما بدون حل مسائل عمیقتر ما هرگز مشکل را حل نخواهیم کرد بلکه خیلی راحت آن را به زمانی دیگر موکول میکنیم اگر مردم را با ناامیدی و اشغالگری رها کنیم مشکل نه تنها پنهان نمی شود بلکه بیشتر هم خواهد شد.
دبیر کل سازمان ملل طرح مصر برای حل بحران بر اساس توافق آتش بس نوامبر 2012 را شفاف ترین راه برای رسیدن به صلح خواند و گفت از آنهایی که بر حماس نفوذ دارند میخواهیم این جنبش را برای قبول طرح مصر قانع کنند.
بان کی مون وارد دیگر واکنش موشکی حماس و جهاد اسلامی به حملات رژیم صهیونیستی را هم محکوم کرد.
وی افزود: متاسفیم که دو ماده اصلی قطعنامه 1860 شورای امنیت که در سال 2009 تصویب شد همچنان اجرا نشده است که بر اساس آن باید با قاچاق سلاح مقابله شده و همه گذرگاهها کاملا باز و غزه بار دیگر تحت حکومت مشروع فلسطینی واحد در آمده و این حکومت به تعهدات سازمان آزادی بخش فلسطین پایبند باشد.
«ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل هم در این نشست گفت: جامعه بین الملل برای توقف خونریزیها در غزه و پایان دادن به افتضاحی که اسرائیل به بار آورده چه کار کرد و شورای امنیت برای نشان دادن پایبندی خود به حمایت از شهروندان در درگیریهای مسلحانه و حفظ حقوق و رعایت منشور حقوق بشر سازمان ملل چه اقدامی انجام داد.
وی افزود: بدون اتخاذ تدابیر جدی تصمیمها و قطعنامه های شورای امنیت و بیانیههای آن پوچ است، ما بار دیگر از شورای امنیت می خواهیم به تکلیف خود در حفظ صلح و امنیت بین المللی بدون هیچ پیش شرط و گذاشتن استثنائاتی و بدون هیچ تاخیری عمل کند.
منصور گفت: شورای امنیت باید برای توقف جنگ و برقراری آتش بس دائمی و ممانعت از تکرار این گونه بحران ها و حل مسائل اساسی در مناقشه اسرائیل و فلسطین وارد عمل شود و برای رفع فوری محاصره غزه و تضمین ادامه عبور و مرور کالاها و مایحتاج مردم غزه اقدام کند.
بیش از شصت تن از نمایندگان کشورهای جهان در نشست روز سه شنبه شورای امنیت برای بررسی تحولات خاورمیانه حضور داشتند.