به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، ناصر حکيمي امروز در نشستي خبري گفت : شهروندان تلاش کنند خريدها را از طريق پايانه هاي فروش الکترونيک و انتقال وجه را نيز از طريق اينترنت و دستگاه خودپرداز انجام دهند.
وي افزود : از اول اسفند همزمان با آغاز برداشت مرحله دوم يارانه هاي نقدي بسياري از دستگاه هاي خودپرداز با تراکم مراجعه مواجه شد.
حکيمي همچنين توصيه کرد : مردم از ساعت 13 تا 16 و قبل از ساعت 8 صبح و بعد از 7 شب براي دريافت پول مراجعه کنند تا دچار مشکل دريافت نشوند.
حکيمي گفت : از ابتداي اسفندماه بانک مرکزي با چند چالش جديد مواجه شد و همزمان با پرداخت عيدي کارمندان، دريافت مستمري بگيران، پرداخت قبوض آب، برق و گاز و پرداخت يارانه هاي نقدي اغاز شد.
حکيمي افزود : به همين دليل برخي از هموطنان به دليل تراکم تقاضاي خدمات بانکداري الکترونيک با مشکلاتي مواجه شدند.
وي گفت : از 24 بهمن کشيک هاي شبانه روزي در بانک ها به اجرا درآمد و ميزان تقاضاي مردم در استانهاي مختلف برآوردشد تا نقدينگي مورد نياز براي دريافت وجه نقد تامين شود و در بخش فني نيز ستادهاي ويژه اي در بانک ها براي سرويس دهي به مردم تشکيل شد.
مدير اداره نظام هاي پرداخت بانک مرکزي افزود : از اول تا چهارم اسفند افزايش چشمگير 55 درصدي درخواست وجه و 45 درصدي پرداخت ها را شاهد بوديم و دو قله پر تراکنش در ساعات 10 تا 13 و 16 تا 19 به وجود آمد.
حکيمي با اشاره به اينکه بيشترين پرداخت ها و مبادلات در بانک هاي ملي، صادرات، مسکن،ملت و تجارت انجام شد ، گفت: بانک ملي با 34 درصد مجموعه مبادلات، صادرات 14 درصد و ملت با 10 درصد در مجموع حدود 60 درصد مبادلات را انجام دادند.
وي افزود : 13 ميليون و 700 هزار تراکنش در روز اول اسفند ثبت شد که رشد160 درصدي را نسبت به زمان مشابه ارسال مشابه نشان مي دهد.
حکيمي گفت: از لحاظ مبلغ نيز تراکنش موفق انجام شده 35 تا 40 هزار ميليارد ريال در روز ثبت شده است.
وي افزود : در دوره شش روز اول اسفند ؛ رشد نسبي آمار تراکنش ها حدود 163 درصد و از لحاظ مبلغ 140 درصد در مقايسه با دوره مشابه پارسال ثبت شده است.
مدير اداره نظام هاي پرداخت بانک مرکزي گفت : از لحاظ مبلغ ، 10 درصد به صورت چک و پول نقد بوده و 90 درصد ديگر تراکنش شبکه هم براي خريد الکترونيک و انتقال بين بانکي بوده است.