کتاب خاطرات مرتضی غرقی از مدت فعالیت خبری خود در نیویورک شامل خاطره نخستین دیدار وی با محمد جواد ظریف و نیز گزارش این خبرنگار از هزینه سفر احمد‌ی‌نژاد به نیویورک منتشر شد.

به گزارش مشرق، موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به تازگی کتاب خاطرات مرتضی غرقی خبرنگار واحد مرکزی خبر در نیویرک در فاصله سال‌های 83 تا 89 را با عنوان «خیابان42» منتشر کرده است.

غرقی در این کتاب شرح چگونگی دریافت پیشنهاد ماموریت در دفتر صدا و سیما در نیویورک و نیز دریافت ویزای سفر به آمریکا و فعالیت‌های مطبوعاتی خود در این کشور را شرح داده است.

خاطرات غرقی در این کتاب در واقع خاطرات سیاسی وی از فعالیت در سازمان ملل متحد به عنوان خبرنگار و و نیز شرح رفتار مقامات آمریکایی با وی در طول مدت حضورش در آمریکاست.

غرقی در این کتاب شرح قابل توجهی از نخستین دیدارش با محمد جواد ظریف سفیر و نماینده وقت ایران در سازمان ملل ارائه کرده است که در ادامه بخشی از آن را می‌خوانیم:

از قطار به سمت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل رفتم تا به اتفاق آقای رامندی به دفتر آقای ظریف سفیر ایران در سازمان ملل متحد برویم. وقتی  وارد دفتر شدم، او سیگار برگی در دست داشت و به آن پک می‌زد. بو و دود سیگار فضای دفتر را پر کرده بود. پس از نیم ساعت گفتگو به دفتر خودم بازگشتم. چیزی دستگیرم نشده بود، زیرا بیشتر روی مسائل کلی سازمان ملل و نوع برخورد آمریکایی‌ها و تلاش‌های خصمانه آنها ضد جمهوری اسلامی متمرکز شدیم که حرف تازه‌ای نبود.

غرقی همچنین در بخش دیگری از خاطرات خود در مورد هزینه سفر محمود احمدی‌نژاد به نیویورک نوشته است:

جمعه چهارم شهریور 1386 با مسئول تشریفات نمایندگی ایران در سازمان ملل در مورد سفر آقای احمدی‌نژاد صحبت می‌کردیم. از وی سوال کردم که هزینه سفر رئیس جمهور چند هزار دلار است؟ خندید و گفت: بگو چند صد هزار و  یا چند میلیون دلار. تعجب کردم. او در مورد هزینه سفر چیزی نگفت. البته این خصلت کارکنان وزارت خارجه است که بسیار محافظه‌کارند. از بررسی‌های بعدی متوجه شدم که پانصد هزار دلار یا کمی بیشتر قیمت بنزین و اجاره هواپیماست و هزینه پارکینگ و... جداست. هزینه هتل هم برای این هیئت صد نفره شبی دویست تا پانصد دلار برای هر نفر برآورد می‌شود و هرینه‌های دیگر همچون میهمانی‌های بزرگ ایرانیان و خارجی‌ها و هزینه اتومبیل لیموزین اجاره‌ای که روزانه پانصد دلار است نیز از دیگر هزینه‌های اضافی سفر است و می‌توان گفت هزینه این سفر هر بار بیش از یک تا یک و نیم میلیون دلار برآورد می‌شود.

کتاب «خیابان42» در 270 صفحه و با قیمت 7200 تومان منتشر شده است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۵:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    خدا اسرافکاران بیت المال را لعنت کند.آمین
  • ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    دیگه توافق داره نهایی میده یه عده ای دارن دست و پا می زنن مقاله نوشتن ها ساعتی شده!!
  • محمد ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    من هم از احمدي نژاد به خاطر عملكرد ضعيفش دلخورم ولي منصف باشيد بقيه سفرها به نيويورك و... بدون هزينه و يا هزينه كمتر هست.
  • ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    زشته این کارا آقای ظریف نماینده جمهوری اسلامی، سیگار بکشه اون هم آمریکایی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    البته ما یادمون نرفته وقتی هاشمی رئیس جمهور بود یا حتی خاتمی واسه سفرای خارجیشون هواپیمای اختصاصی داشتن. این بنده خدا که از هواپیمای عمومی استفاده می کرد. خدا وکیلی انصافم خوب چیزیه.
  • محمدی ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    جناب آقای غروقی ذکر نکردند هزینه سفر بقیه رییسان جمهور چقدر شده ؟ هاشمی ، خاتمی ، روحانی ؟!!
  • ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    یکی به نعل زدی یکی به میخ که نه سیخ بسوزه نه کباب
  • اصغر ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    البته اینو هم باید گفت که در خیلی از مواقع خود مهمان و هیئت همراه از هزینه های انجام شده خبر ندارند و فقط می آیند و ملاقات میکنند و سخنرانی و VIP فرودگاه و غیره و اینا و مامانم اینا... و دیگر اینکه چقدر سقف هزینه ها شده ما رو سننه این ها رو باید نمایندگی بده و به ما مربوط نیس نمایندگی هم که از جیب خودش نمیده بلکه از جیب بیت المال خرج میکنه اینجاست که خاصیت برخی هیئت های همراه یا هیئت های فامیل و آشنا بیشتر مشخص میشه که چقدر در سفر در سرنوشت اون سفر تاثیر میذارن. کاش خرج همه هیئت ها سیاسی و دولتی مثل خرج هئیت ما بود.
  • مـرتـضـیsk ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    خـِعـلـی جالبه که خبرنگار ما تو نیویورک از سازمان ملل دورتر اجازه نداره بره!! مثالِ اوج آزادی رو میخای بیا همین ایران رو ببین
  • sasan ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    چرا هر کی میره اونجا چن وخ خبرنگاری، بعد از یه مدت یادش میره که شأن خبرنگار نگارش خبره و حس رجلیت سیاسی بهش دس میده و میخواد مثلا بره تو مجلس؟ حالا بعضیاشون موفق میشن و بعضی ناکام، دوباره خبرنگاری می کنن؟ چرا مثلا به خبر نگار ما در کابل و دوشنبه و کوالالالالامپور چنین حسی مستولی نمیشه؟ کسی می دونه؟
  • ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    اولا هاشمی که نمی رفت اگر سواد تاریخی نداری بگو. خاتمی هم با دو تریلی آدم نمی رفت.
  • سید ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    یعنی هر کاری کنید آخرش نمیتونید بغض و کینه تونو نسبت به احمدی نژاد مخفی کنید ! مطلب راجع به ظریفه ولی باید بگردید یه چیزی هم پیدا کنید که بشه باهاش احمدی نژاد تخریب کرد ... متاسفم برادران مسلمان !
  • نقی ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    البته سیگار کشیدن کلا خوب نیس ولی سیگار هم میکشی سیگار برگ آی حالی میده بخصوص تو هوای بارونی و بخصوص در مناطق سرسبز بخصوص در اروپا و امریکا کم بکش همیشه بکش مرگ بر سیگار
  • ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    دقیقا
  • یکی ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۲
    0 0
    ترسید........

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس