وزنه برداري ايران در سال جاري روزهاي خوبي را تجربه نکرده است.

به گزارش مشرق و به نقل از مهر، هرچند وزنه‌برداري ايران در سال جاري نيز با دوپينگ مواجه بود اما تلاش‌هاي صورت گرفته براي ريشه‌کن کردن اين معضل نتايج اميدوار کننده‌اي داشت با اين حال مي‌توان از "سوخت" شدن ستاره‌اي چون علي‌حسيني به عنوان نقطه سياه سال 89 ياد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، سال 1388 براي وزنه برداري ايران سال تلخي بود. انتشار نام انوش آرمک، رشيد شريفي و اميد ناييج کناري به عنوان وزنه برداران دوپينگي در سايت IWF و جريمه 500 هزار دلاري فدراسيون وزنه برداري ايران، اين رشته را حتي در آستانه تعطيلي قرار داده بود اما در سال 1389 وضع تغيير کرد و کمتر با چنين مشکلاتي رو به رو بوديم.

اعلام شدن نام 9 وزنه بردار دوپينگي (در عرصه هاي داخلي) در تيرماه سال جاري از نکات منفي وزنه برداري کشور بود ضمن اينکه تلاش هاي فدراسيون وزنه برداري براي از ميان برداشتن محروميت سعيدعلي حسيني راه به جايي نبرد. مسئولان فدراسيون وزنه برداري در حين برگزاري رقابت هاي جوانان جهان که خردادماه به ميزباني بلغارستان انجام شد تلاش کردند تا مسئولان کميته ضد دوپينگ فدراسيون بين المللي وزنه برداري را متقاعد کنند تا از صدور راي براي محروميت هميشگي نماينده کشورمان جلوگيري کنند اما موفق به انجام اين کار نشدند.

رضازاده: دوپينگي نداشتيم
حسين رضازاده که پنج شنبه هفته گذشته پس از ماه ها سرپرستي، بر مسند رياست فدراسيون وزنه برداري تکيه زد، در خصوص وضعيت دوپينگ به خبرنگار مهر گفت: در 14 ماهي که در سمت سرپرستي فدراسيون وزنه برداري بودم از تمام وزنه برداران آزمايش دوپينگ به عمل آمد و خوشبختانه هيچ مورد دوپينگي نداشتيم. در اين خصوص تفاهم نامه‌اي هم با فدراسيون پزشکي ورزشي منعقد کرديم تا کار آموزش ورزشکاران براي جلوگيري از استفاده ناآگاهانه از مواد نيروزا صورت بگيرد.

 

سجاد انوشيرواني و بهداد سليمي مردان مدال آوران وزنه برداري ايران در گوانگجو

 

مدال هاي کسب شده در سال 1389
کيانوش رستمي در دسته 77 کيلوگرم، اولين وزنه بردار طلايي ايران در سال جاري بود. رستمي خردادماه در رقابت هاي قهرماني جوانان جهان که در صوفيه بلغارستان برگزار شد با کسب سه مدال طلاي يکضرب (160 کيلوگرم)، دوضرب (187 کيلوگرم) و مجموع (347 کيلوگرم) به عنوان قهرماني رسيد. بهادر مولايي هم در حرکت يکضرب دسته به اضافه 105 کيلوگرم با بلند کردن وزنه 208 کيلوگرم مدال برنز گرفت.

عليرضا کاظمي نژاد مردادماه در نخستين دوره بازي هاي المپيک نوجوانان که به ميزباني سنگاپور برگزار شد، به ترتيب با مهار وزنه هاي 155 کيلوگرم در حرکت يک ضرب و 196 کيلوگرم در حرکت دو ضرب و مجموع 351 کيلوگرم به عنوان قهرماني و مدال طلاي وزن 84+ کيلوگرم رسيد.

بهداد سليمي در دسته فوق سنگين رقابت هاي قهرماني بزرگسالان جهان که مهر ماه در آنتالياي ترکيه برگزار شد، با مجموع 453 کيلوگرم مدال طلا گرفت. کيانوش رستمي هم در دسته 77 کيلوگرم با مجموع 347 کيلوگرم به مدال برنز رسيد.
تيم پيشکسوتان ايران هم در مهرماه در رقابت هاي لهستان به يک مدال طلا، سه نقره و سه برنز دست پيدا کرد. متين جواد سميعي در دسته 94 کيلوگرم با مجموع 292 کيلوگرم مدال طلا گرفت. محمد اسحاق نارويي (62 کيلوگرم)، حسين خدادادي (105 کيلوگرم) و جمشيد مسلم نژاد (62 کيلوگرم) نقره گرفتند و کاوه رياحي (105+ کيلوگرم)، احسان بياتي (77 کيلوگرم) و محمد سوري (94 کيلوگرم) به مدال برنز اين رقابت ها رسيدند.
در بازي هاي آسيايي گوانگجو که آبان ماه برگزار شد بهداد سليمي باز هم طلا گرفت. وزنه بردار فوق سنگين ايران در رقابت هاي يکضرب با بلند کردن وزنه 205 کيلوگرم در جايگاه نخست ايستاد و در دو ضرب وزنه 235 کيلوگرمي را مهار کرد تا در مجموع با 440 کيلوگرم به مدال طلاي رقابت هاي سنگين وزن برسد.

سجاد انوشيرواني هم در همين دسته به مدال برنز رسيد. انوشيرواني با 195 کيلوگرم در يکضرب، 232 کيلوگرم در دوضرب و مجموع 427 کيلوگرم به مدال برنز رسيد.

رضازاده براي رياست فدراسيون جوان است
مهدي عطار اشرفي که از پيشکسوتان عرصه وزنه برداري است، انتخاب رضازاده به عنوان رئيس فدراسيون وزنه برداري را به وي تبريک مي گويد با اين حال معتقد است وي براي اين سمت بسيار جوان است. عطار اشرفي به خبرنگار مهر گفت: وزنه برداري و کشتي نياز به مديران با تجربه دارد. من 45 سال در وزنه برداري حضور دارم و اينها را بر اساس مشاهداتم مي گويم. به نظر من رضازاده براي هدايت فدراسيون وزنه برداري، 15 سال جوان است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که عملکرد فدراسيون وزنه برداري در سال جاري را چطور ارزيابي مي کند، گفت: بهداد سليمي امسال دو مدال طلا کسب کرده اما اين ارتباطي به فدراسيون وزنه برداري ندارد. هر وقت فدراسيون در يک اردوي چهارساله، قهرمان جهان و المپيک بيرون داد مي تواند ادعا کند که کار کرده است. من منکر زحمات و هماهنگي هاي مربيان تيم ملي نمي شوم، اما سليمي محصول مربيان بومي است.
به هر تقدير سال 1389 رو به پايان است و وزنه برداري براي سال آينده که مي توان آن را سال کسب سهميه المپيک نام نهاد، آماده مي شود. وزنه برداري ايران در سال آتي رقابت هاي قهرماني نوجوانان جهان (پرو)، قهرماني جوانان جهان (تايلند)، قهرماني بزرگسالان آسيا ( چين)، و قهرماني بزرگسالان جهان (پاريس) را پيش رو دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس