در 18 ماه باقي مانده تا آغاز المپيک 2012 لندن تيمهاي ورزشي با آخرين توان سعي در کسب ورودي المپيک دارند تا از قافله بزرگترين ميدان ورزشي جهان که هر چهار سال يکبار برگزار ميشود جا نمانند و هر دوره به نسبت قبل توانمندتر ظاهر شوند.
رشته دوچرخهسواري نيز از اين امر مستثني نيست؛ چرا که مدالهاي بيشماري در اين ورزش جذاب تقسيم ميشود که بيشترين آن در بخش پيست است.
تيم ملي دوچرخهسواري ايران با وجود پايان مرحله اول مسابقات انتخابي المپيک هنوز شانسي براي کسب ورودي نداشته است. حال اگر فدراسيون براي حضور در لندن در اين بخش برنامه دارد بايد تمام تلاش خود در فرصت باقي مانده به کار بگيرد.
با نگاهي به وضعيت دوچرخهسواري به خصوص در بخش پيست در زير به برخي دلايل عدم کسب سهميه در فصل جاري مسابقات از سوي تيم ملي ميپردازيم:.
* رايزنيهايي که هرگز براي کسب رواديد نتيجه ندادند
تيم ملي دوچرخه سواري ايران در بخش پيست پس از بازيهاي آسيايي گوانگجو براي کسب سهميه المپيک لندن راهي اولين مرحله جام جهاني در استراليا شد. هر چند که در اين مرحله نتايج قابل قبولي از سوي رکابزنان خسته از گوانگجو کسب نشد،اما تيم براي اعزام به مرحله دوم در کلمبيا بايد آماده ميشد ؛اما مشکلات هميشگي براي آمادگي تيم که مهمترين آن نبود پيست استاندارد است در کنار مشکلات مالي براي اعزام تيم به اردوي برون مرزي دست به گريبان رکابزنان اين بخش به خصوص در رشته هاي سرعت شد، اين در حالي بود که با وجود رايزني هاي فراوان فدراسيون حتي مارکوس مربي آلماني تيم نيمه استقامت هم نتواست مشکل رواديد را براي ايران حل کند و سفارت خانه آلمان و اسپانيا حاضر به همکاري براي ترانزيت تيم به آمريکاي جنوبي نشدند و در نهايت همکاري سفارت روسيه نيز براي تيم ملي کار ساز نشد و تيم مرحله دوم را از دست داد.
*تشديد مشکلات پيستي رکابزنان با شروع فصل سرما
تيم ملي ديماه راهي مرحله سوم از چهار مرحله جام جهاني در چين شد و در اين مرحله نيز رکابزنان در بخش سرعت با توجه به نبود تمرينات کافي و به دليل آغاز بارش و عدم امکان تمرين در پيست آزادي دست خالي از چين بازگشتند و فقط در بخش نيمه استقامت توانمندي و پتانسيل شخصي بهنام خسروشاهي تواست به واسطه تمرينات باشگاهي در يکي از مواد رشته آمونيوم به مدال طلا دست پيدا کند تا بارقه اي از اميد در اين بخش براي دوچرخه سواري ايران ايجاد شود که لازمه آن تداوم حضور تيم ايران در رقابتهاي آتي بود که سهميه المپيک در آنها صادر ميشد.
*بي انگيزگي براي رکابزنان سرعت ايران
تيم ملي ايران اواخر بهمن ماه در مسابقات قهرماني آسيا در تايلند در بخش نيمه استقامت نتايج خوبي کسب کرد و باز هم در بخش سرعت نتيجه قابل قبولي به دست نيامد، آن هم از سوي تيمي که در گوانگجو مدال آور بود و تنها در بخش جوانان دو مدال به دست آمد. اين در حالي بود که مرحله پاياني جام جهاني در منچستر انگليس هم از دست رفت و رئيس فدراسيون عدم صدور رواديد را دليل اين اتفاق عنوان کرد.
* باز هم مشکلات مالي در آستانه المپيک گريبان تيمها را گرفت
در 18 ماه باقي مانده مجدد فرصت براي کسب سهميه المپيک در مسابقاتي که از سوي فدراسيون جهاني معرفي خواهند شد، وجود دارد که اولين آن قهرماني جهان در هلند است که فرورين سال 90 برگزار خواهد شد.
مجيد ناصري، مدير تيمهاي ملي در گفتوگو با خبرنگار فارس از عدم اعزام تيم به اين مسابقات خبر داد و گفت: متاسفانه مشکل بودجه مانع از اعزام تيم شده است ؛اما ما در مرحله دوم مسابقات انتخابي المپيک در بخش پيست فرصت داريم؛ اما لازمه آن وجود بودجه و شرايط تمرين در پيست است که هنوز مهيا نيست.
* رياست فدراسيون ترجيح ميدهد فرصت را براي پيست تمام شده اعلام کند
علي زنگيآبادي پيش به فارس عنوان کرده بود که ديگر فرصت براي کسب سهميه لندن به پايان رسيده و ما صرفا بايد براي کسب ورودي المپيک در بخش جاده تلاش کنيم.
نکته قابل توجه در اين حوزه اين است که در بخش جاده تيم ملي ايران به واسطه حضور تيم هاي باشگاهي در تورهاي بين المللي مختلف امکان رسيدن به ورودي را به مانند المپيک پکن دارد. اين در حالي است که شايد نبايد براي سال هاي نزديک اميدي براي کسب مدال در بخش جاده المپيک را داشته باشيم؛ اما اگر بتوانيم در بخش پيست شرايط و امکانات خوبي را براي رکابزنان با استعداد و توانمند خود فراهم کنيم زودتر از بخش جاده بتوانيم به مدال المپيک دست پيدا کنيم.
* پيام دوچرخهسواران به سازمان تربيت بدني: ما نيازمند پيست هستيم
تجربه نشان داده که رکابزنان ما در بخش پيست توانمندي هاي بالايي دارند کما اينکه همين رکابزنان در بازي هاي آسيايي دوحه و گوانگجو بدون داشتن پيست مناسب براي کاروان ورزشي ايران مدال آور بوده اند.
تيم ملي ايران 4 سال آينده مسابقات کره جنوبي را در پيش رو دارد لازمه رسيدن به موفقيت در بازيهاي آسيايي آينده و حتي المپيک تغيير نگاه سازمان تربيتبدني به رشته دوچرخهسواري است. احداث پيست استاندارد شايد مهمترين دغدغه اين ورزش باشد که متاسفانه هيچ توجهي تا به امروز به آن نشده است.
تجربه نشان داده که در ايران و در رشتههاي دوچرخهسواري استعدادها فراوان هستند و با توجه بيشتر ميتوان به آينده اي پر مدال و افتخار آفريني بنام ايران اميدوار شد بنابراين ميطلبد که مسئولان با ارائه امکانات و نگاه کارشناسيتر به اين حوزه، بستر را براي افتخار آفريني هر چه بيشتر در ميادين بين المللي فراهم سازند.
منبع: فارس