هر چند که مدت هاي مديدي است که نظام اينرنتي کشور ، به سيستمي کاربر آزار تبديل شده و کاربران ايراني هم آن را به هر نحو ممکن تحمل مي کنند ، اما در هفته هاي اخير ، اين وضعيت ، بغرنج تر شده است به گونه اي که بسياري از سايت ها ، در زمان هاي متعددي از 24 ساعت شبانه روز ، در نقاط مختلف کشور بدون هيچ توضيحي از دسترس کاربران خارج مي شوند و بدون هيچ شرحي باز مي گردند و اين چرخه همچنان ادامه دارد و اين در حالي است که نه بخش هاي فني و سرورهاي اين سايت ها مشکل دارند و نه اشکال از ISP هاست، بلکه مشکل، از دست کاري هايي است که در "زيرساخت" صورت مي گيرد.
به گزارش مشرق به نقل از تابناک، نکته تاسف برانگيز اينجاست که آقايان و احتمالا بانوان مسئولان ، نه تنها در اين باره توضيحي نمي دهند و عذري نمي طلبند، بلکه از بيخ و بن ، وجود هر گونه اشکال و اختلال را هم تکذيب مي کنند تا نمکي بر زخم هاي جامعه کاربران چند ميليوني اينترنت پاشيده باشند!
از چند روز گذشته نيز مجددا به علت سوء مديريت و تلاش براي آزمودن سيستم هاي فيلترينگ کشور ، اشکالات و اختلالات موجود در اينترنت به اوج خود رسيده و در وضعيتي بي سابقه ، عجيب و تامل برانگيز ، کاربران با کليک بر روي لينک هاي سايت هاي فيلترنشده ايراني به سايت هاي اپل و گوگل براي جستجوي کلمه هاي Ketab aval يا Kasra و غيره هدايت مي شدند!
همچنين اختلال قديمي باز نشدن يک سايت از بعضي از ISP ها يا مناطق جغرافيايي کشور نيز تشديد شده است ،به طوري که بنابر گزارش هاي مختلف کاربران ، ISPهاي ايرانسل ، شاتل ، پارس آنلاين و داتک با بيشترين سطح اختلال مواجه بودند و پيگيري هاي صورت گرفته از ISP ها به پاسخ هميشگي يعني" اختلال فيبر نوري در زير ساخت " منتهي مي شد.
هر چند مسوولان همچنان در صدد انکار و تکذيب موضوعي هستند که براي ميليون ها کاربر اتفاق افتاده ، اما از نظر فني هم نتايج به دست آمده از Trace مسير ارتباطي در لينکهاي با اختلال بيشتر بوضوح نشان مي دهد که ارتباط در يکي از IP هاي رنج 78.38.244.0 الي 255 دچار اختلال مي گردد.
حال اين سوالات جدي مطرح است که چرا کل کشور تبديل به محل آزمايش مسئولان شده است و تا به کي جامعه ميليوني کاربران اينترنت بايد به عنوان نمونه آزمايشگاهي هزينه آزمايشها و ابداعات! صورت گرفته در فيلترينگ کشور را بدهند؟ چرا بعضي از مسوولان هيج احترامي براي ميليون ها کاربر اينترنتي قائل نيستند و هر رفتاري که دوست داشته باشند با آنها مي کنند؟ در فضاي حساس کنوني اقدامات سليقه اي و ناشيانه اينچنيني را چگونه بايد تفسير کرد؟ چرا در صورت ضرورت تغييرات ، آزمايش هاي خود را مقياس کوچکتر آزمايش نمي کنند و کل اينترنت مملکت را دچار اختلال مي کنند؟
اساساً چه کسي در مملکت پاسخگوي اين مسايل است و آيا مسولين حقوقي را براي کاربران اينترنت قايل هستند؟ کسب رضايت عموم کاربران اينترنت که به دنبال استفاده درست از اينترنت هستند مهم تر است يا توجيه هزينه هاي فيلترينگ ناشيانه ؟ آيا اين قبيل ناشي کاري ها ، خود مصداق بارز تشويش اذهان عمومي و تضييع حقوق شهروندي و ايجاد بد بيني به ويژه بين جوانان و قشر تحصيل کرده نيست؟
و سرانجام اين که نقش نهادهاي نظارتي مانند سازمان بازرسي کل کشور و به طور کل قوه قضائيه و مجلس شوراي اسلامي در اين ميان چيست و آيا وقت آن نرسيده که در اين عرصه نيز ورود پيدا کنند و فکري به حال حقوق ميليون ها ايراني نمايند؟