به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، اين روبات سريع که «چيتا» نام دارد توسط شرکت «بوستون دايناميکس» ساخته شده که پيش از اين روبات «بيگداگ» 18 ميليون دلاري را که در نواحي سخت به انتقال تجهيزات جنگي سربازان ميپردازد به جهان معرفي کرده بود.
اما به گفته مارک ريبرت، رئيس اين شرکت با وجود قرارداد مولتي ميليون دلاري که توسط وزارت دفاع آمريکا بسته شده، مقامات ارتش اين کشور هنوز از موارد استفاده اين روبات باخبر نيستند.
به گفته وي، وزارت دفاع آمريکا توجه چنداني به استفاده نهايي اين روبات ندارد و بيشتر بر ساخت فناوريهاي جديد متمرکز بوده و سپس به موارد استفاده آنها توجه خواهد کرد.
اين روبات چهار پا از تيره پشت منعطف و سر مفصل دار برخوردار بوده و هنگامي که ساخته شد به تسليحات روباتيک موثر سازمان پروژههاي تحقيقاتي پيشرفته دفاع اضافه خواهد شد.
اين روبات از توانايي دو سريع، گرفتن گوشهها، حرکت زيگزاگي و توقف دقيق در نقطه برخوردار است.
هزينههاي اين روبات هنوز آشکار نشده اما قرارداد مولتي ميليوني آن به نظر ميرسد که کمي از بودجه ساليانه 3.2 ميليارد دلاري وزارت دفاع پا را فراتر گذاشته باشد.
يوزپلنگ واقعي قادر است با سرعت 112 کيلومتر بر ساعت بدود. شرکت بوستون دايناميکس اميدوار است نمونه اوليه را در 20 ماه آينده آماده کند که سرعتي بين 20 تا 30 مايل بر ساعت برخوردار خواهد بود.
روبات «اطلس» نيز که بيشباهت به آندرويدهاي ويرانگر نيست قرار است به عنوان يک نيروي کمکي در ميادين جنگي مورد استفاده قرار بگيرد.
روبات اطلس
اين روبات از يک بدنه، دو دست و دو پا برخوردار بوده ولي سر نداشته و قادر خواهد بود که در زمينهاي ناهموار حرکت کرده، در فواصل تنگ خود را جا کرده و حتي در صورت نياز روي دست و پاي خود بخزد.
سازندگان اين روبات اميدوار هستند که اين روبات نسبت به نمونه قبلي خود روبات «پتمان» از فناوري پيشرفتهتري برخوردار باشد.
روبات پتمان براي آزمايش لباسهاي محافظ سلاحهاي شيميايي براي ارتش مورد استفاده قرار ميگيرد و قادر است با سرعت سه مايل بر ساعت حرکت کرده و حتي در شرايط بد و در صورت هل دادن در جا بايستد.
شرکت بوستون دايناميکس اميدوار است که بتواند موفقيت روبات بيگداگ خود را در سال 2008 تکرار کند.