کد خبر 325113
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۳

افشاگری یک رسانه عراقی درباره پشت‌پرده خروج اسامه النجیفی از نشست پارلمان عراق در اولین نشست بار دیگر دخالت‌های ثروتمندترین رژیم عربی حاشیه خلیج فارس در امور داخلی عراقی‌ها را مورد تأیید قرار داد.

به گزارش مشرق، منابع عراقی پشت پرده آنچه را در نشست سه شنبه گذشته پارلمان عراق به عنوان اولین جلسه پارلمان جدید رخ داد که البته با شکست در انتخاب روسای قوای سه گانه به تاخیر افتاد، فاش کرده اند، اینکه چگونه اسامه النجیفی برای باقی ماندن در مقام ریاست پارلمان به تکاپو افتاده است.

اصرار النجیفی بر ریاست پارلمان در حالی بود که اکثریت فراکسیون اتحادیه گروه های ملی(بزرگترین فراکسیون انتخاباتی شش استان سنی نشین) از اسامه النجیفی خواسته بودند، از نامزدی ریاست پارلمان جدید انصراف دهد، اما النجیفی این افراد را تهدید کرده بود که دستور و حمایت هایی از خارج مبنی بر ابقای وی به عنوان رئیس پارلمان وجود دارد.

این منابع گفتند النجیفی خطر گرفتن سمت ریاست پارلمان از خود را احساس کرد و به همین سبب به نیرنگ متوسل شد و با ایاد علاوی رئیس ائتلاف الوطنیه توافق کرد تا در نشست افتتاحیه پارلمان جدید شرکت نکنند و هنگامی که در نشست حاضر شد، عمدا خواستار زمان استراحت نیم ساعته با هدف مشورت با اعضای اتحادیه گروه های ملی(در شش استان سنی نشین) شد، در خلال این نشست، النجیفی به اعضای این گروه ها می گوید که موضع سعودی بر ابقای وی به عنوان رئیس پارلمان مبتنی است، النجیفی پس از تماس تلفنی با طرف های سعودی،  اعضای این گروه های سنی را تهدید به قطع کمک های عربستان کرد که این موضع النجیفی خشم دیگر اعضای فراکسیون به ویژه الجبوری و صالح المطلک را برانگیخت که وی نیز برای تصدی ریاست پارلمان تلاش می کند.

بر اساس گزارش منابع عراقی، النجیفی تمام توان و ابزار فشار خود را برای بازداشتن سلیم الجبوری از نامزدی ریاست پارلمان به کار گرفت، ائتلاف دیالی هویتنا و نمایندگانی از ائتلاف متحدون و العربیه و برخی نمایندگان مستقل پارلمان جدید عراق، الجبوری را نامزد ریاست پارلمان کرده است.

این در حالی است که یک رسانه عراقی گزارش داده است ائتلاف ملی هم از نامزدی سلیم الجبوری برای تصدی ریاست پارلمان عراق حمایت می کند.

بر اساس این گزارش، نشست های گروه های اقلیت سنی در طول روزهای گذشته منجر به توافقی درباره نامزد تصدی ریاست پارلمان نشده و اعضای فراکسیون اتحادیه گروه های ملی(اقلیت سنی شش استان) به طرف های نزدیک ائتلاف ملی اطلاع داده اند که همچنین بر نامزدی النجیفی برای ریاست پارلمان پافشاری می کنند، هر چند وی در میان گروه های اهل سنت، کرسی های کمتری به دست آورده است.

یک رسانه عراقی در این باره به خشم و نارضایتی عراقی ها از برخی نمایندگان پارلمان خود اشاره کرده و نوشته است عراقی ها معتقدند برخی اعضای پارلمان با غیبت در نشست افتتاحیه و برخی با خروج از پارلمان هنگام برگزاری نشست نخست برای اخلال در تصمیم گیری های آن به میهن خیانت کرده و به وعده هایی که به مردم داده بودند، پشت کردند، این افراد لیاقت اینکه نماینده مردم باشند، ندارند، زیرا هدف آنها از حضور در جلسه نخست پارلمان صرفا تثبیت مصونیت پارلمانی خود و کسب امتیاز بود نه چیز دیگر .

حسین الحسینی یک تحلیلگر عراقی در این باره در مطلبی در المسله نوشته است اسامه النجیفی مجبور شد به دروغ و وقت کشی روی آورد تا اربابان خارجی خود را راضی نگه دارد.

عراقی ها معتقدند انصراف النجیفی از ریاست پارلمان عراق، پنجره سعودی را به نمایندگان عراق می بندد با این حال تحلیلگران سیاسی معتقدند اصرار النجیفی بر ریاست پارلمان نشان می دهد که این پرونده همچنان بنا به دستورات عربستان باز خواهد ماند تا پنجره بازی برای دخالت سعودی ها در امور داخلی عراق و تحریک برخی طرف ها برای دور زدن نتایج انتخابات با هدف متلاشی کردن روند دموکراتیک عراق باشد که عربستان همچنان از آن می ترسد، زیرا نظام دموکراتیک عراق، خطری برای نظام خانوادگی بدوی حاکم بر امور مردم نجد و حجاز به شمار می رود.
این در حالی است که اتحادیه گروه های سیاسی اهل سنت در شش استان عراق موسوم به "اتحاد القوی" همچنان بر نامزدی سلیم الجبوری برای ریاست پارلمان اصرار داشته و قصد دارد وی را در نشست سه شنبه به ائتلاف ملی(فراکسیون اکثریت) معرفی کند.

کسانی که اوضاع عراق را دنبال می کنند، نشانه های درگیری شدید در داخل فهرست اهل سنت درباره مناصب مهم را پیگیری می کنند که این فهرست را در جایگاه ضعف در مقابل ائتلاف ملی قرار می دهد که نشان داده است در سایه حملات تروریستی اخیر به عراق، برای پشت سر گذاشتن اختلافات سیاسی خود قوی تر از قبل شده است.

داعشیون سیاسی و ادامه همسویی با سیاست های عربستان

در نشست اخیر پارلمان عراق ایاد علاوی رئیس ائتلاف الوطنیه به همراه 73 نفر شرکت نکرد که این اقدام نقض صریح قانون اساسی عراق به شمار می رود و اقدام وی هیچ توجیهی نداشته است، به طوری که شهروندان عراقی معتقدند علاوی و گروه های همسو با وی همانند دوره گذشته در راستای شکست روند تصویب تصمیمات مهم مانند بودجه و تسلیح ارتش عراق فعالیت خواهند کرد که چنین اقداماتی امیدها به پارلمان دید و اینکه به سطح چالش تروریستی که عراق با آن روبرو است، ارتقا یابد، از بین می برد.

اما ایاد علاوی رئیس فهرست الوطنیه که در انتخابات پارلمانی اخیر شکست سختی متحمل شد و پس از خروج متحدانش همچون النجیفی و المطلک، تعداد کرسی های پارلمانی اش از 90 کرسی به 20 کرسی کاهش یافت، در غائله داعش بار دیگر ماهیت واقعی خود را که همان همسویی با برخی طرفهای منطقه ای و به طور مشخص عربستان است، آشکار کرد.

ایاد علاوی به جای موضع گیری صریح و قاطع علیه تروریست های تکفیری که با خیانت برخی طرفهای داخلی بر بخش هایی از عراق مسلط شدند، همنوا با حاکمان عربستان، خواستار تشکیل دولت توافق ملی شد، همان دولتی که عربستان خواهان تشکیل آن شده، دولتی که نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را در نظر نگیرد.

علاوی که محافل عراقی از مرگ سیاسی وی پس از ناکامی در انتخابات اخیر خبر داده بودند، تلاش کرده است با مطرح کردن خواسته های سعودی ها، خود را احیا کند.

موضع‌گیری و اظهارنظرهای ایاد علاوی از زمانی که داعش با خیانت برخی طرفها و سیاستمداران و همدستی بعثی های صدامی بر برخی مناطق از جمله موصل مسلط شد، به گونه ای است که همسویی آن با سیاستهای عربستان به عنوان مهمترین حامی وی آشکار است . عربستان در موضعی مداخله جویانه خواستار تشکیل توافق ملی شده بود، علاوی هم در دنباله روی از حامیان خود، تشکیل دولت فوق العاده و اضطراری را خواستار شده است،‌دولتی که با حضور برخی طرفهایی تشکیل شود که بهای مواضع خود به نفع عربستان را از این کشور دریافت کرده اند.

رئیس فهرست الوطنیه که در انتخابات پارلمانی اخیر در رقابت با نوری المالکی نخست وزیر عراق شکست خورد، در بحران امنیتی اخیر در موصل و برخی مناطق، ماهیت خود را نشان داد جایی که هیچ موضعی در خصوص مبارزه با تروریسم نگرفت و هرگز اقدامی که سبب عصبانیت حامیان خود در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان شود، انجام نداد.

وی در اظهاراتی که دقیقا در راستای منافع و سیاستهای عربستان است، با تکرار درخواست غیرمنطقی خود مبنی بر لزوم کناره گیری نوری المالکی و خودداری وی از نامزدی برای تصدی نخست وزیری، تصویر سیاه و تاریکی از اوضاع عراق ترسیم کرده که با اهداف برخی طرفهای محلی و منطقه ای در ایجاد هرج و مرج و شکاف طایفه ای و مذهبی در عراق همسو است.

کسانی خیر ملت عراق را نمی خواهند

در حالی که نیروهای ارتش و پلیس با کمک عشایر و نیروهای مردمی به موفقیتهای بالایی در مبارزه با تروریسم دست یافته اند و به ویژه فتوای اخیر مرجعیت عالی دینی عراق در وجوب حمایت از نیروهای مسلح در جنگ با تروریسم و هجوم صدها هزار داوطلب مبارزه با تروریستها به مراکز ثبت نام انگیزه و انرژی مضاعفی به نیروهای ارتش بخشیده است و نتیجه آن تلفات سنگین تروریستهای تکفیری وهابی است،‌علاوی در گفتگو با  یک رسانه آمریکایی مدعی شده بود مناطق اطراف بغداد سقوط کرده و کمربند اطراف بغداد هم سقوط کرده و حومه بغداد در دستان افراد مسلح و شبه نظامیان اهل سنت است و با این اظهارنظر منفی، ضمن نادیده گرفتن عملیات موفقیت آمیز ارتش عراق ، ارتشی که بر کنترل کامل مناطق کمربندی بغداد تاکید کرده است، به ستون پنجم داعش و گروه های تروریستی تبدیل شد و در راستای تضعیف روحیه نیروهای ارتش عمل کرد..

ماجد شاکر یک تحلیلگر سیاسی عراقی گفته است علاوی از زمانی که داعش،‌شهر موصل را اشغال کرده برای اجرای طرحهای سعودی از طریق درخواست برای تشکیل دولت اضطراری و فوق العاده در عراق از طریق طرفهای سیاسی همسو با ریاض تلاش می کند.

علاوی در تلاش برای منحرف کردن نگاهها از خطر تروریسم در عراق و اشغال موصل از سوی تکفیریها، بر ضرورت تشکیل دولت اضطراری در بغداد از طریق بازیابی اعتماد عربستان و قطر پس از شکست خود در اجرای طرحهای این کشورها در سالهای گذشته با وجود دریافت میلیونها دلار از آنها تاکید کرده است.

به گفته تحلیلگران، علاوی با همکاری سیاستمدارانی همچون اسامه النجیفی و مسعود بارزانی که از حمایت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان برخوردار هستند، برای تشکیل دولت فوق العاده ای تلاش می کند تا زمینه نفوذ مجدد این کشورها در عراق را فراهم کند.

در حالی که ملت عراق گرداگرد ارتش و مرجعیت عالی دینی خود حلقه زده اند، اظهارات علاوی البته هیچ گوش شنوایی نیافت تا نشان دهد عراقیها فرق میان سیاستمدارانی که منافع ملی و مردم را در نظر می گیرند با کسانی که فقط به اربابان خود چشم دوخته اند و هم و غمشان هم اجرای طرحهای خطرناکشان است،‌به خوبی می دانند. اظهارات تحریک آمیز و منفی علاوی در سایه بسیج مردمی علیه تروریسم همچون کف روی آب بود.

ماجد شاکر از تحلیلگران عراقی بر این باور است که علاوی به دنبال احیای مرگ سیاسی خود با سوء‌استفاده از وضع موجود است،‌اما تلاشهایش بی نتیجه بوده است.

علاوی ادعا کرده است که اوضاع عراق در حال تبدیل شدن به شیوه درگیری در سوریه است که این ادعا در همسویی کامل با طرحهای منطقه ای است که هدف از آن تضعیف عراق و مختل کردن نقش منطقه ای و باقی نگه داشتن آن در حالتی از مناقشه و درگیری داخلی است.

تحلیلگران این نکته را که علاوی بخشی از معامله بین المللی برای تجزیه عراق باشد، بعید نمی دانند، زیرا برخی طرفها از جمله سعودیها حساب ویژه ای بر روی علاوی و النجیفی و شخصیت های دیگری که به خاطر حمایت از تروریسم تحت پیگرد هستند همچون طارق الهاشمی و رافع الرفاعی برای تحقق اهداف خود در تجزیه عراق و شعله ور کردن آتش فتنه مذهبی و طایفه ای در عراق باز کرده اند.

علاوی حتی پا را فراتر گذاشته و  گروه تروریستی داعش را یک طرف سیاسی برابر با دولت عراق توصیف کرد و گفت داعش تلاش می کند بر موج خشم مردمی از سیاستهای دولت نوری المالکی سوار شود تا اینگونه نخست وزیر اسبق و مورد حمایت عربستان، اقدامات جنایتکارانه داعش و حضور این گروه تکفیری وهابی را در عراق توجیه کند.

بسیاری از سیاستمداران عراقی از جمله ایاد علاوی پس از فتوای مرجعیت عالی دینی در ضرورت جهاد کفایی و هجوم میلیونها نفر از قشرهای مردم عراق به میادین نبرد خود را منزوی احساس می کنند، چرا که خیزش مردمی علیه تروریستها به مذاق چنین سیاستمدارانی خوش نمی آید .

اما مهمترین بخش سخنان ایاد علاوی آنجاست که وی منکر هرگونه دخالت کشورهای عربی و در راس آنها عربستان در امور داخلی عراق شد و در تلاش برای شکاف در صف واحد علیه تروریسم ادعا کرد عربستان هیچ  دخالتی در عراق ندارد.

علاوی در تلاش برای ضربه زدن به اراده ملت عراق و بی اعتماد کردن آنها به رهبران سیاسی و ارتش عراق مدعی شد ابراهیم الجعفری رئیس ائتلاف شیعیان به سبب حوادث پرشتاب و ورود افراد مسلح به دروازه های بغداد با نگرانی نزد من آمد .

یک تحلیلگر سیاسی عراقی در این باره گفته است علاوی در حالی مدعی نگران و وحشت جعفری شده است که خود وی تمام اوقاتش را به خاطر ترس از جان خود در خارج از عراق سپری می کند و بیشتر اوقات مدعی وجود توطئه هایی شده  که برای قتل و ترورش تلاش می کند.

البته موضع انفعالی علاوی که حتی وجود تروریستهای تکفیری داعش را در گفتگو با رسانه آمریکایی انکار کرده بود، به زیان وی و ائتلاف متبوعش تمام شد، چرا که تروریستها نشان دادند که هیچ فرقی میان طرفهای مختلف عراقی حتی مخالفان دولت مالکی هم قائل نمی شوند و حمله آنها به منزل دو نماینده وابسته به ائتلاف علاوی باید نخست وزیر اسبق عراق را متنبه کند که از موضعگیری منفی علیه دولت و ارتش عراق و ملت این کشور که همگی در مقابل تروریستها بسیج و متحد شده اند، برحذر باشد

ائتلاف العراقیه تروریستها را  انقلابیون می خواند

اما همسویی ائتلاف علاوی با تروریست های تکفیری، رسوایی دیگری برای ایاد علاوی به بار آورد، جایی که میسون الدملوجی سخنگوی ائتلاف وی به صراحت تروریست های تکفیری و گروه های مسلح شورشی را انقلابیون خواند و گفت "انقلابیون رفتار خوبی با مردم در موصل دارند و اوضاع موصل هم عالی است"!

الدملوجی با اعتراف به همدستی بعثی های سابق و فرماندهان ارتش متلاشی شده صدام با تروریست های داعش در عین حال مدعی شد این افراد خواهان تجزیه عراق نیستند.

داعشیون سیاسی واژه جدید در عراق که ستون پنجم دشمن را بر ملا کرد

عراقی ها واژه "داعش سیاسی" را به لغت نامه سیاست در توصیف دقیق شخصیت ها یا طرف های سیاسی اضافه کردند که در خفا با تروریسم همکاری می کنند و در ظاهر برای فریب افکارعمومی مدعی دشمنی با آن می شوند که مترادف واژه ستون پنجم دشمن در شرایط بحرانی و جنگی است که این تعبیر درباره سیاستمدارانی به کار می رود که در ظاهر پرچم ملی گرایی را بالا گرفته اند مانند ایاد علاوی که فهرست الوطنیه یعنی ملی گرایی را تشکیل داده، اما در عمل به سبب دنباله روی از سیاست های برخی طرفهای منطقه ای و همسویی با خواسته های مداخله جویانه آنها، خون خیانت در رگ های آنها جاری است.

واژه داعش سیاسی به شخصیت هایی اطلاق می شود که یکی از مهمترین ویژگی های آنها، همکاری پنهانی با تروریسم است که چنین افرادی با خیانت به مردم و میهن سرسپردگی به اربابان خارجی خود، خون های بیگناهانی که بر زمین ریخته می شود، نادیده می گیرند.

قاسم موزان از تحلیلگران عراقی می گوید واژه داعش سیاسی در فعالان رسانه ای و سیاستمدارانی به کار می رود که موضع شرم آوری در خصوص تحولات اخیر اتخاذ کرده و همسویی خود با برخی کشورهای همسایه را آشکار کرده اند.

به گزارش تسنیم، موزان شخصیت هایی همچون علاوی و النجیفی را شاخه سیاسی تروریسمی قلمداد می کند که برای به تعطیلی کشاندن روند قانونگذاری و تصویب قوانین مهم تلاش می کنند که در پارلمان اخیر این مساله به وضوح نمایان بود و حضور چنین افرادی در پارلمان جدید با توجه به ماهیت گرایش ها و رویکردشان نگران کننده است.

مکی السلطانی نویسنده و تحلیلگر عراقی می گوید حمایت آشکار برخی سیاستمداران از داعش تروریستی نشان می دهد که دغدغه میهن و مردمی هیچ گاه گزینه آنها نبوده است، بلکه گزینه آنها انتقامجویی از گذشته یا طرف دیگر در تلاش برای بازگرداندن عقربه های ساعت به عقب و سیطره مجدد بر کشور است.

السلطانی می گوید داعشیون سیاست یک واژه هدفمند لفظی و بیانگر حالتی است که برخی از شخصیت ها به آن دچار شده اند در حالی که باید عقلانیت و توسل به گفت و گو و راه حل سیاسی بر اساس ملی بر چشم دوختن به دستاوردها و منافع زیر پرچم کشتار و بمب گذاری و انفجار ترجیح داده شود، چرا که این جنایت نابخشودنی و لکه ننگی برای تمام کسانی خواهد بود که در پشت ویترین های تروریستی جنایتکار پنهان شده اند.

علی الدباغ عضو ائتلاف ملی(فراکسیون اکثریت پارلمان عراق) خواستار جرم دانستن حمایت از باند تروریستی داعش و همدستان آنها شده و می گوید باندهای تروریستی داعش از حمایت های گسترده مالی و تسلیحاتی و رسانه ای منطقه ای برخوردار هستند به همین سبب باید تمام امکانات و نیروها برای محاصره و نابودی این گروهک به کار گرفته شود.

عدی الهاجری از تحلیلگران عراقی می گوید متاسفانه برخی از سیاستمداران و اندیشمندان عراقی دیدگاه های مبهم و غیر شفافی دارند که تا حد زیادی به افکار گروه داعش تشابه دارد که وحشی ترین گروه تروریستی تاریخ معاصر به شمار می رود.

فتوای اخیر مرجعیت عالی دینی مبنی بر وجوب حمایت همه قشرهای ملت عراق از نیروهای امنیتی در جنگ با تروریست ها برخی گروه های سیاسی همچون الوطنیه ایاد علاوی را که موضع قاطع و شفافی در برابر داعش نگرفته اند، در تنگنای شدید قرار داده است.

این گروه ها برای جلب رضایت حامیان منطقه ای خود که به خاطر تحقق اهدافشان دلارهای نفتی شان را به پای آنها ریخته اند، مواضعی اتخاذ کرده اند که کاملا در تناقض و تضاد با مواضع عموم ملت و گروه های سیاسی همراه با ملت است.

ائتلاف ایاد علاوی موسوم به الوطنیه با درخواست از عراقی ها برای زمین گذاشتن سلاح و گفت و گو با تروریست های تکفیری، همراهی خود را با حامیان منطقه ای تروریست ها اثبات کرد.

اما در پایان باید گفت سرازیر شدن خیل داوطلبان پیوستن به نیروهای ارتش برای جنگ با داعش در لبیک به ندای مرجعیت عالی دینی و افزایش روحیه نیروهای مسلح عراق در جنگ با تروریست های تکفیری نشان داد که شهروندان عراقی هیچ حسابی بر روی گروه هایی همچون ائتلاف الوطنیه علاوی باز نمی کنند، زیرا آنها می دانند دو گزینه بیشتر ندارند یا جنگ در کنار ارتش عراق و میلیون ها داوطلب و یا خفت و خواری و باقی ماندن در حاشیه تاریخی که عراقی ها با جهاد و خون خود در برابر تروریست های تکفیری و همدستان و حامیان آنها ثبت خواهند کرد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس