به گزارش مشرق به نقل از مهر، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت خارجه پيش از ظهر امروز سه شنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي که در محل وزارت خارجه برگزار شد در پاسخ به سئوالي در رابطه با احتمال اقدام نظامي از سوي آمريکا عليه رژيم قذافي تصريح کرد: در رابطه با وضعيت ليبي همچنان که اعلام کرده ايم هر نوع خشونت عليه مردم اين کشور آن هم به شکل کاملا غير انساني که هم اکنون دارد اتفاق مي افتد را محکوم مي کنيم اميدواريم که حاکماني که اقبال مردمي ندارند با روش هاي عاقلانه صحنه را ترک کنند و اجازه ندهند کشورشان تخريب و ملتشان با اين نوع اقدامات به خاک و خون کشيده شوند.
غربي ها از وقايع ليبي سوءاستفاده نکنند
وي خاطر نشان کرد: البته اين موضوعات نبايد بهانه اي جهت دخالت نظامي کشورهاي ديگر باشد که از اين موقعيت بر اثر حضور مردم در صحنه ايجاد شده ديگران به ويژه غربي ها سوء استفاده کنند.
واکنش به اظهارات کلينتون
سخنگوي وزارت خارجه در رابطه با اظهارات وزير خارجه آمريکا در خصوص نقض حقوق بشر در ايران که در اجلاس ژنو مطرح شد، بيان داشت: متاسفانه بايد اظهار کنيم رويکرد و سياست رفتار دوگانه مقامات آمريکايي در موضوع حقوق بشر بزرگترين عامل جهت تضعيف اصل حقوق بشر تلقي مي شود.
مهمانپرست تاکيد کرد: اين رويکرد بزرگترين ضربه را به اين موضوع وارد کرده و همه اظهارات کلينتون در دو ماه گذشته را به خاطر دارند که چگونه از مبارک حمايت مي کرد و همه شاهديم که نظاميان آمريکا چگونه مردم بيگناه افغانستان را به خاک و خون مي کشند و اخيرا بيش از 80 نفر از مردم بيگناه افغانستان به خصوص کودکان توسط نظاميان آمريکايي به قتل رسيدند.
امريکا حقوق بشر را به مضحکه تبديل کرده
وي ادامه داد: اظهارات مقامات آمريکايي در دفاع ظاهري از حقوق بشر موجب مضحکه اين مسئله در دنيا شده و مقامات آمريکايي بايد پاسخگوي حقوق بشر در کشور خود در خصوص برخورد با اقليت هاي نژادي و زندانيان باشند.
امام صدر از موضوعات مهم سياست خارجي ايران است
سخنگوي دستگاه سياست خارجي در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبني بر اينکه بعد از وقوع تحولات اخير در ليبي اظهارات ضد و نقيضي در خصوص وضعيت امام موسي صدر مطرح شده آخرين جمع بندي وزارت خارجه در رابطه با سرنوشت امام موسي صدر چيست گفت: در رابطه با مشخص شدن تعيين سرنوشت امام موسي صدر ما تمام امکانات موجود را به کار گرفته ايم تا از اتفاقي که نسبت به ايشان افتاده کسب اطلاع کنيم.
سخنگوي دستگاه سياست خارجي ايران ادامه داد: اميدواريم بتوانيم اخبار خوبي را در خصوص سرنوشت ايشان دريافت کنيم.
مهمانپرست افزود: يکي از موضوعات مهمي که براي سياست خارجي ايران از ابتدا مطرح شده تعيين وضعيت امام موسي صدر و آزادي ايشان بوده و اميدواريم به زودي شاهد اخبار موثق در رابطه با سرنوشت ايشان و آزادي امام موسي صدر باشيم.
مانعي در مسير مذاکره با1+5 وجود ندارد
خبرنگاري در خصوص مذاکره روز گذشته وزير خارجه و رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا سئوال کرد و پرسيد آيا در اين ديدار تفاهمي براي از سرگيري مذاکرات ايران و 1+5 صورت گرفت که وي در پاسخ عنوان کرد: در ديدار وزير خارجه و اشتون بر آمادگي ايران براي همکاري جهت پرداختن به موضوعات مشترک مورد نظر ايران و 1+5 تاکيد شد.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: اينکه آمادگي ما بارها به اطلاع مقامات اروپايي و 1+5 رسيده نشانگر اين است که اگر طرف مقابل آمادگي مذاکره داشته باشد و بر روي موارد همکاري و جهت گيري مشترک کار کند و اقدام تقابلي نداشته باشد مانعي براي مذاکرات وجود ندارد و مي توانيم مسير مذاکرات را دنبال کنيم.
حساسيت بالا درباره جزاير مصنوعي
مهمانپرست در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگاري در رابطه با اظهارات سرلشکر صفوي مبني بر نگراني هاي کشورهاي منطقه نسبت به اقدام امارات در احداث جزاير مصنوعي که ممکن است چالش هايي در زمينه امنيتي و زيست محيطي داشته باشد، تصريح کرد: حساسيت بسيار بالايي نسبت به اقداماتي همچون احداث جزاير مصنوعي وجود دارد. ضمن اينکه اين مسائل در مسائل سرزميني و امنيتي حساسيت ايجاد کند در مسائل زيست محيطي نيز اثرات مخربي دارد.
وي تاکيد کرد: بايد با دقت به اين مسئله توجه کرد و ايران اين مسئله را دنبال مي کند.
مهمانپرست افزود: جنبه هاي بررسي مختلف جزاير مصنوعي در دستور کار است و بايد با مشارکت و همکاري کشورهاي ساحلي خليج فارس اين موضوع دنبال شود تا شاهد مسائل امنيتي و زيست محيطي در منطقه نباشيم. همسايگان نيز در اين زمينه بايد همکاري داشته باشند.
مطالعات ادعايي مستندي ندارد
مطالعات ادعايي که در گزارش اخير مدير کل آژانس مطرح شده موضوع سئوال يکي از خبرنگاران از سخنگوي وزارت خارجه بود که پرسيد آيا اسناد اين ادعاها به ايران ارائه شده است، که مهمانپرست در پاسخ تصريح کرد: داستان مطالعات ادعايي داستاني کهنه و تکراري است که وجهه قانوني و مستند حقوقي ندارد.
وي با بيان اينکه طرح موضوع مطالعات ادعايي خلاف رويه اي است که آژانس بايد نسبت به اعضايش داشته باشد گفت: در گزارش اخير آمانو در رابطه با تعهدات کشورها به ان پي تي و موضوعات مرتبط با قطعنامه تفکيک ايجاد شده و اين اقدام شايد مقدمه اي باشد تا آژانس به مسير حقوقي بر گردد و اميدواريم آژانس اجازه ندهد که فشارهاي غرب تاثيري بر مسير حقوقي آن داشته باشد.
مهمانپرست تاکيد کرد: مطالعات ادعايي مستندي ندارند و در چارچوب توافق قبلي با آژانس در قالب مداليه ابهامات مطرح شده برطرف شد و بعد از آن طرح اين موضوع يک موضوع انحرافي است هيچ گاه اصل اين اسناد به طرف ايراني ارائه نشده و بحث هاي پراکنده که در اين زمينه صورت مي گيرد در چارچوب فشار سياسي تعريف مي شود.
کسي حق دخالت در امور داخلي ايران را ندارد
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوالي در رابطه با دخالت هاي آمريکا در امور داخلي ايران به خصوص مسائل مرتبط با تحولات بعد از انتخابات، عنوان کرد: مسائل داخل کشور ما همانطور که بارها اعلام شده داخلي است و هيچ کشوري اجازه مداخله در امور داخلي ما را ندارد و نخواهد داشت.
وي خاطر نشان کرد: مسائل داخلي نمي تواند دستاويزي براي غرب و آمريکا باشد که با توجه به نتيجه فشارها به ملت هاي منطقه براي فرافکني و عوض کردن مسئله مورد استفاده قرار بگيرد. چرا که آنها تلاش مي کنند توجه را به مسائل غير واقعي توجه دهند.
سخنگوي وزارت خارجه خطاب به مقامات غربي گفت: اگر مي خواهند نظر مردم ما را داشته باشند بايد نظر اکثريت را بشوند و اتفاقات 22 بهمن مثل 32 سال گذشته رخ داد نشانگر حمايت قاطع ملت از نظام و سياست هاي نظام بود اما آمريکايي ها توانايي شنيدن صداي ملت ما را ندارند و به صحنه هاي ساختگي داخلي توجه مي کنند که توسط افراد محدودي شکل مي گيرد.
تشريح علت تخليه سوخت راکتور بوشهر
يکي از خبرنگاران در رابطه با خروج سوخت از قلب رآکتور نيروگاه بوشهر و ادعاي ارتباط آن با ويروس استاکس نت عنوان کرد: براي تست مجدد و آزمايشات فني که به دنبال مسئله اي که در رابطه با يکي از پمپ هاي کمک کننده نيروگاه ايجاد شد سوخت قرار است تخليه شود و اين را مقامات روس درخواست کرده اند و به اطلاع آژانس نيز رسيده است.
وي ادامه داد: آنچه براي ما اهميت دارد رعايت ايمني هسته اي در بالاترين سطح استاندارد است و اين مسئله با مشورت روس ها و با اطلاع آژانس صورت مي گيرد.
عبور ناو ايران از سوئز طبيعي است
مهمانپرست در رابطه با عبور دو ناو جمهوري اسلامي ايران از کانال سوئز و اظهارات مقامات صهيونيست مبني بر تحريک آميز خواندن اين اقدام، گفت: در رابطه با عبور ناوهاي ايراني از کانال سوئز و پهلو گرفتن آنها در بنادر سوريه بايد گفت اين اقدام يک مسئله طبيعي است. کشورهاي منطقه براي ايجاد ثبات و امنيت بايد توانايي و اقتدار لازم را داشته باشند و ايران مقتدرانه از امنيت خود و منطقه حمايت مي کند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ادامه داد: در انجام اين برنامه توافقات خوبي با سوريه براي همکاري بيشتر به عمل آمده است.
وقايع ليبي نادر است
خبرنگاري سئوال کرد ايران اخيرا اعلام کرده آماده ارسال کمک به مردم ليبي است آيا اين اقدام صورت گرفته که مهمانپرست در پاسخ اظهار داشت: آنچه در ليبي مشاهده مي کنيم کشتار گسترده مردم و تخريب زياد ليبي است. يکي از نادر ترين اتفاقات حملات هوايي عليه مردم آن است و ما آماده هر نوع کمک رساني جهت مسائل انساندوستانه هستيم و براي مداواي زخمي ها نيز آمادگي داريم به محض اينکه آمادگي براي کمک رساني بوجود بيايد آماده اقدام لازم هستيم.
صهيونيست ها فکري براي خود کنند
وي در رابطه با سکوت کشورهاي اسلامي در قبال تداوم شهرک سازي از سوي رژيم صهيونيستي گفت: اقدام شهرک سازي موضوع مهمي است که متاسفانه رژيم غاصب صهيونيستي از هر فرصتي براي تداوم جناياتش استفاده مي کند هر چه بيداري اسلامي افزايش يابد و هر چه کشورهاي منطقه فعاليت کنند منافع رژيم نامشروع صهيونيستي تهديد مي شود و بايد فکر اساسي براي خود کنند.
موضوع اظهارات سخنگوي قوه قضائيه در رابطه با باغ قلهک مورد سئوال يکي از خبرنگاران قرار گرفت که سخنگوي دستگاه ديپلماسي در اين باره گفت: مذاکرات مربوط به مسائل مورد ادعاي کشورها در زمينه مالکيت از طريق مجاري و مراجع قانوني دنبال مي شود.
لزوم احساس مسئوليت کشورها درباره عسگري، ديپلماتها و امام صدر
يکي از خبرنگاران در رابطه با وضعيت عسگري که گفته مي شود توسط رژيم صهيونيستي ربوده شده سئوال کرد که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره اظهار داشت: يکي از موضوعات در دستور کار پيگيري ما وضعيت عسگري است و روز گذشته در ملاقات وزير خارجه با رئيس کميته بين المللي صليب سرخ مطرح شد اميدواريم همه کشورها احساس مسئوليت بيشتري در رابطه با تعيين وضعيت 4 ديپلمات ربوده شده ايران، عسگري و امام موسي صدر داشته باشند.
توصيه جدي به نظاميان امريکا
خبرنگاري در رابطه با اولتيماتوم سردار نقدي به ناوهاي آمريکايي براي ترک خليج فارس سئوال کرد که مهمانپرست در اين رابطه گفت: آنچه معلوم است خواست ملت هاي منطقه خروج نيروهاي خارجي است. هر جا خارجي ها وارد شده اند به جاي امنيت ناامني به ارمغان آورده اند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران افزود: کشورهاي منطقه آمادگي تامين امنيت را دارند و توصيه جدي به نيروهاي نظامي آمريکا اين است که منطقه را ترک کنند.