کد خبر 32162
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۶

عبدالرئوف ابراهيمي که پس از يک ماه کشمکش و رايزني‌هاي، روز گذشته به عنوان رئيس پارلمان افغانستان انتخاب شد، از قوم ازبک است و سابقه همکاري با "حزب اسلامي حکمتيار " را دارد.

به گزارش مشرقث به نقل از فارس، عبدالرئوف ابراهيمي بدون کارزار انتخاباتي، رايزني‌هاي سياسي و حزبي، با بدست آوردن 169 رأي به عنوان رئيس پارلمان افغانستان انتخاب شد.
ابراهيمي فرزند "حاجي شيرخان "، در سال 1339 در منطقه "امام صاحب " ولايت "قندوز " متولد شد و اکنون دانشجوي دانشکده ادبيات دانشگاه کابل است.
وي در دوره قبلي پارلمان افغانستان، در کميسيون امنيت داخلي پارلمان عضويت داشت.
رئيس جديد پارلمان افغانستان، يکي از سران با نفوذ حزب اسلامي "گلبدين حکميتار " در شمال افغانستان بود و در جنگ عليه شوروي سابق، رهبري مجاهدان حزب اسلامي ولايت قندوز را بر عهده داشت.
خانواده ابراهيمي از خانواده‌هاي تحصيل کرده و سرشناس منطقه امام صاحب قندوز به شمار مي‌روند.
ابراهيمي داراي چهار پسر و هفت دختر است.
وي بارها به عنوان ميانجي منازعه "عبدالرشيد دوستم " و "اکبرباي "، 2 تن از سران بانفوذ ازبک در شمال افغانستان ايفاي نقش کرده است.
با در نظر داشت تعلقات حزبي رئيس جديد پارلمان افغانستان در گذشته، روشن نيست که آيا انتخاب ابراهيمي به عنوان رئيس پارلمان، بدون در نظر گرفتن سوابق فعاليت‌هاي وي انجام شده و يا پيوند حزبي ابراهيمي در انتخاب او به عنوان رئيس پارلمان نقش داشته است.

"محي الدين مهدي " يکي از اعضاي پارلمان افغانستان معتقد است که انتخاب ابراهيمي به عنوان رئيس پارلمان گامي به سوي تمرکز زدايي و توزيع قدرت در افغانستان است.
مهدي تصريح کرد: انتخاب ابراهيمي به رياست پارلمان افغانستان، به عنوان نماينده قوم کوچک ازبک که تاکنون در دولت افغانستان براي اين قوم جايگاهي در نظر گرفته نشده بود، نوعي سنت‌شکني و گامي مثبت در جهت توزيع قدرت و شايسته سالاري است.
وي افزود: ابراهيمي با رأي مستقيم پارلمان افغانستان به رياست اين نهاد قانونگذاري انتخاب شده و تعلقات وي به حزب اسلامي نقشي در اين کار نداشته است.
مهدي خاطر نشان کرد: ابراهيمي در دوران جهاد و مقاومت يکي از فرماندهان جهادي عليه سيطره طالبان در شمال افغانستان بود، در حالي که حزب اسلامي از طالبان حمايت مي‌کرد.
عضو پارلمان افغانستان افزود: اکنون رئيس جمهور از قوم پشتون، معاون اول از قوم تاجيک، معاون دوم از قوم هزاره و رياست پارلمان نيز به اقليت ازبک تعلق گرفته است و اين شبيه همان چيزي است که امروز در "لبنان " شاهد آن هستيم.

"صالح محمد سلجوقي " يکي از اعضاي کميسيوني که براي تعيين رئيس پارلمان تشکيل شده بود، گفت: جو پارلمان در روزهاي اخير به گونه اي بود که اعضاي پارلمان افغانستان را وادار کرد بطور عجولانه و غيرمنتظره تصميم بگيرند.
وي افزود: تقابل قومي که ميان اقوام بزرگ به وجود آمد، اين فرصت را براي برادران ازبک مساعد ساخت تا به رياست پارلمان افغانستان دست يابند.
سلجوقي که ابراهيمي را به خوبي مي‌شناسد، در مورد سوابق سياسي و موضع گيري‌هاي وي گفت: سوابق سياسي ابرهيمي روشن نيست، اما اميدوارم وي در راه تعالي حرکت‌هاي مدني، تقويت سازمان‌ها و نهادهاي سياسي دموکراتيک و همبستگي و برادري فعاليت کند.
وي تصريح کرد: بايد منتظر ماند که آيا ابراهيمي بر اساس تعلقات حزبي گذشته خود موضع‌گيري مي‌کند يا اين که موضعي روشن مطابق با نيازهاي زمان اتخاذ مي‌کند.
سلجوقي تاکيد کرد که دولت افغانستان در انتخاب ابراهيمي به عنوان رئيس پارلمان افغانستان نقشي نداشته است.
منشي سابق پارلمان افغانستان در مورد گرايش و تمايل ابراهيمي به دولت افغانستان گفت: ابراهيمي در گذشته سياستي را که باعث تغيير نظر پارلمان شده باشد، اتخاذ نکرده بود.
وي ابراهيمي را شخصي آرام، با حوصله و با رفتارهاي پسنديده توصيف کرد.

"سيد مسعود " استاد دانشگاه کابل معتقد است، همان گونه که تمام برنامه‌هاي سياسي افغانستان توسط کشورهاي خارجي اتخاذ مي‌شود، در انتخاب ابراهيمي به عنوان رئيس پارلمان نيز دست‌هاي سياسي دخالت داشته اند.
وي در مورد اين که رئيس جديد پارلمان مي‌تواند نقش موثري بخصوص در مذاکره با طالبان و حزب اسلامي حکمتيار ايفا کند، گفت: زود است تا در اين مورد قضاوت کرد و بايد منتظر بود تا گذشت زمان به اين پرسش پاسخ دهد.

ابراهيمي پس از انتخابش به عنوان رئيس پارلمان افغانستان اعلام کرد که از دولت افغانستان و طرح‌هاي آن حمايت مي‌کند.
با در نظر گرفتن ترکيب قومي و سياسي پارلمان افغانستان، مشکل به نظر مي‌رسد که ابراهيمي بتواند نقش موثري در جهت‌دهي و تصميمات سياسي پارلمان ايفا کند، زيرا دوره اول پارلمان افغانستان نشان داد که نمايندگان همواره بر اساس تعلقات شخصي و قومي تصميم مي‌گيرند تا بر اساس راهبرد مشخصي که از سوي رئيس پارلمان انتخاب مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس