به گزارش مشرق، هشتاد و سومين شماره هفتهنامه خبري-تحليلي پنجره با مديرمسئولي عليرضا زاکاني و سردبيري فرشاد مهدي پور و در 84 صفحه در دسترس علاقمندان قرار گرفت.
در اين شماره دو گفتگو و يک گزارش ويژه در صفحات ابتدايي به چشم ميخورد که اولي به گفتگويي با دکتر کمال هلباوي سخنگوي اخوانالمسلمين مصر اختصاص دارد و مطلب ويژه بعدي به گزارشي در خصوص آخرين تحولات کشورهاي عربي و بيداري اسلامي مردم اين منطقه ميپردازد. سومين ويژه اين شماره نيز مطالبي است در خصوص شهيد کاظم رستگار که با گفتگو با دختر اين شهيد بزرگوار پر و پيمان تر شده است.
پاسخي به پاسخ هاشمي
مهمترين مطلب صفحات يادداشت اين شماره نيز به پاسخ مبسوط دکتر عباس سليمي نمين اختصاص دارد که در واکنش به جوابيه عليرضا هاشمي نگاشته شده است. عباس سليمينمين رئيس دفتر مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران، تاکنون نقدهاي متعدد و البته مستندي درباره مجموعه کتابهاي خاطرات هاشمي رفسنجاني نگاشته است که با واکنش نزديکان نسبي و سياسي وي روبرو شده است.
هاشمي مسأله اصلي هست يا نيست؟
پس از اتفاقات تلخ 25 بهمن ماه و موضوعگيري قاطبه ملت و مسئولين و فعالان سياسي، هاشمي رفسنجاني باز هم به سياق سلوک دو سال اخيرش در اظهاراتي مبهم و دوپهلو اتفاقات 25 بهمن را محکوم کرد. همين موضوع سبب شد تا تشييعکنندگان پيکر شهيد ژاله و تظاهرکنندگان معترض روز جمعه 29 بهمن در سراسر کشور بازهم مانند 9 ديماه سال گذشته شعارهاي تند و تيزي عليه وي سر دهند. از طرفي اواسط اسفندماه خبرگان ملت قرار است تا دور هم جمع شوند و رياست دورهاي جديد مجلس خبرگان را برگزينند. همه اينها دلايل مناسبي است که سرويس سياسي پنجره به آن بپردازد. پروندهاي که با يادداشت سردبير پنجره آغاز و با مقاله سيد جلال فياضي پايان مييابد.
نگاهي اجمالي به جشنواره بيست و نهم سرويس هنر پنجره در اين شماره با دو مقاله تحليل نيمه بلند جشنواره پر انتقاد فجر را بدرقه کرده است. مقالاتي که به قلم سعيد مستغاثي و محمدتقي فهيم نگاشته شده است.
ذوالفنون عصر ما
همکاران ما در پنجره در ابتداي پرونده ويژه علامه حسن زاده آملي صادقانه براي مخاطب اعتراف ميکنند که «برخلاف قواعد روزنامهنگاري، مقهور سوژه اين ويژهنامه شدهاند.» براي سوژه اين ويژهنامه که به اعتراف دانشمندان حوزه و دانشگاه عالم دهر و مجتهد در بسياري از رشتههاي علمي است، اين اعتراف نميتواند نقطه ضعفي براي خبرنگاران ما باشد.
«بوعلي» عصر ما، اينقدر کمالات و خصائص علمي و معنوي دارد که در برابر عظمت شخصيت وي نتوانيم مدعي پرونده درخور شان ايشان باشيم. اما براي علاقمندان به مکاتب فقهي، فلسفي و عرفاني اسلام مطالعه اين صفحات خالي از لطف نخواهد بود. با بزرگترين دانشمند دوران خود بايد آشنا شد.
سربازان خستگيناپذير
اگر علاقمند به مباحث عدالتخواهي هستيد، اگر آراء و نظرات چهرههاي شاخص جنبش عدالتخواه در ساليان گذشته را دنبال ميکنيد، توصيه ميکنيم که صفحات سرويس اجتماعي اين هفته را حتماً بخوانيد. وحيد جليلي، حيدر رحيمپور ازغدي، يوسفعلي ميرشکاک و محمدصادق کوشکي چهرههاي برجستهاي هستند که در اين صفحات درباره جنبش عدالتخواهي با خبرنگاران ما به گفتگو نشستهاند.
از ورزش سياسي تا سياسيون ورزشي
سالهاست که ورزشيها از چسبيدههاي ورزش که حتي يک عکس هم با شورت ورزشي ندارند گلايه کرده و عامل مصائب ورزش کشور را همين سياسيون و مديراني ميدانند که به يکباره وارد گود عميق و خطير ورزش قهرماني ميشوند. سرويس ورزشي پنجره ميزان راستي اين ادعا را در گفتگو با مديران ورزشي سالهاي دور و نزديک ورزش کشور چون هاشميطبا، غفوريفرد و آصفي بررسي کرده است. مديراني که خود آنها نيز احتمالا عکسي با شورت ورزشي ندارند.
مجتبي راعي از کارگردانان برآمده از انقلاب است. از آنها که نفس شهيد آويني به نفسشان خورده و تلاششان اين است که به يک سينماي بوميِ ديني و ميهني دست پيدا کنند. سازنده فيلمهايي مثل «تولد يک پروانه» و «غزال» و «شاه خاموش» و اين آخري «عصر روز دهم». براي گپ و گفتي کوتاه بچههاي چهارسوي پنجره به سراغ او رفتهاند. گفتگو با او را در اين شماره حتما بخوانيد.
هشتاد و سومين شماره هفتهنامه خبري-تحليلي پنجره را با آثار و گفتاري از: سعيده حسنزاده آملي، حيدر رضايي آملي، حسن ممدوحي، يدالله يزدانپناه، سيدعلي حسيني آملي، احمد رهدار، يوسفعلي ميرشکاک، حيدر رحيمپور ازغذي، محمدصادق کوشکي، وحيد جليلي، مجتبي راعي، عباس سليمينمين، سعيد مستغاثي، سيدمحسن صالح، جواد محدثي، حميدرضا آصفي، حسن بهشتيپور، سيد مسعود شجاعي طباطبايي، زهره الهيان، عليرضا دبير، شهرام شکيبا، محمدتقي رهبر، حسن غفوري فرد، عليرضا مختارپور، سيد رضا اکرمي، مصطفي هاشمي طبا، محمدتقي فهيم، احمد ناطقنوري، سيد جلال فياضي و احمد سالک از گيشههاي مطبوعاتي سراسر کشور تهيه کنيد.