وی تصریح کرد که نهاد ریاست جمهوری موضعی بیطرفانه در قبال دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ کرده است و انتخابات مرحله جدیدی را در مسیر دموکراسی آغاز میکند.
قرار است که پنج سازمان و هیات جهانی و همچنین 79 سازمان و جمعیت داخلی بر انتخابات ریاست جمهوری مصر نظارت داشته باشند.
این در حالی است که منابع در فرودگاه قاهره اعلام کردند که مسئولان اماراتی 15 خودرو زرهی را برای کمک به برقراری امنیت در جریان انتخابات ریاست جمهوری مصر فرستادهاند.
در همین راستا، عبدالفتاح عثمان، معاون وزیر کشور مصر در امور رسانهها اظهار کرد: 220 هزار نیروی پلیس به علاوه گروههای دیگر مسئولیت تامین امنیت انتخابات را برعهده میگیرند.
در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مصر، روزنامه عکاظ نوشت: پیروزی عبدالفتاح السیسی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات امری حتمی است.
روزنامه مذکور گزارش داد: اگر عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر شود، حمدین صباحی، دیگر نامزد انتخابات مصر را مامور تشکیل دولت جدید خواهد کرد.
السیسی همچنین اعلام کرده است که در صورت پیروزی در انتخابات، عربستان اولین کشوری خواهد بود که به آن سفر کرده و از مواضع پادشاه عربستان قدردانی خواهد کرد. عربستان اولین کشوری بود که پس از عزل محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر حمایت خود را از نظام جدید این کشور اعلام کرد.
مصریهای مقیم خارج نیز چند روز قبل در انتخابات در خارج از کشور مشارکت کردند. براساس رای گیری که در خارج از مصر صورت گرفت، السیسی 313 هزار و 835 رای مصریها را به دست آورده و 52 / 94 درصد از آراء را به خود اختصاص داد و در مقابل حمدین صباحی 17 هزار و 207 رای را از آن خود ساخت و 48 / 5 درصد از آراء را به دست آورد.
این در حالی است که ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت که حامی محمد مرسی است، از حامیان خود خواست تا اعتراضهای خود را در روزهای برگزاری انتخابات را تشدید و "ریاست خون " را تحریم کنند. جنبش "6 آوریل" نیز انتخابات ریاست جمهوری مصر را تحریم و اعلام کرد که انتخابات را به رسمیت نمیشناسد. حزب مصر قدرتمند نیز اعلام کرده است که در انتخابات مشارکت نمیکند.
در همین حال، جنبش حماس نیز که از حامیان اخوانالمسلمین است، اعلام کرده است: اراده مردم مصر هر چه باشد، به آن احترام میگذاریم.