گروه سیاسی مشرق- محمد علی نجفی عضو سابق شورای شهر تهران و رئیس شواری مشورتی اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری که نقش پررنگی در تصمیم گیری اصلاحطلبان برای رسیدن به اجماع در انتخابات داشت در مصاحبهای به بیان استراتژی اصلاحطلبان قبل از انتخابات ریاست جمهوری، برنامههای دولت در مسائل اقتصادی و هدفمندی یارانهها و برنامه اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس آینده پرداخته است.
وی در مصاحبه با ویژه نامه روزنامه اعتماد گفت: استراتژی ما حضور مؤثر در انتخابات بود. فکر می کردیم که در یک شرایطی ممکن است آقای خاتمی به عنوان کاندیدای اضلاح طلب پا پیش بگذارند و دریک شرایطی ممکن است آقای خاتمی به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان پا پیش بگذارند و در یک شرایط دیگری، آقای هاشمی رفسنجانی. آن زمان فردی بری گزینه سوم انتخاب نکرده بودیم بلکه فکر می کردیم با توجه به شرایطی که یش خواهد آمد شاید ما به گزینه دیگری برسیم و یک نفر سوی را انتخاب کنیم. بنابراین حرکت ما به سمت انتخابات 92 یک حرکت کاملاً برنام ریزی شده و مبتنی بر یک نگاه استرتژیک بود.
وی در مورد گزینهی اصلاحطلبان بعد از هاشمی و اینکه آیا آقای روحانی به عنوان گزینه اصلاحطلبان در انتخابات مطرح بوده است یا خیر گفت: واقعیت این است که تا روزی که صلاحیت آقای هاشمی از سوی شورای نگهبان رد شد، ما در مورد گزینه بعدی مطمئن نبودیم بنابراین اینکه کسانی بگویند ما از مدتها پیش برنامه ریزی کرده بودیم که آقای روحانی را مطرح کنیم و به عنوان کاندیدای اصلی گروههای مختلف از جمله اصلاحطلبان از وی پشتیبانی شود، این مطلب درست نیست.
نجفی در مورد پیشنهادها و برنامههایی که به رئیس جمهور ارائه کرده است و وی نپذیرفته است اظهار داشت: پس از آغاز به کار دولت و در جلسههای مختلفی که ما خدمت ایشان بودیم چه به عنوان معاون و چه به عنوان مشاور پیشنهادهایی هم مطرح کرده ایم که ایشان یا اصل پیشنهاد را نپسندیدند یا شرایط را برای اجرای آن فراهم ندیدند.
وی با انتقاد نسبت به رویکرد برخی از وزرا اظهار داشت: برای نمونه شما به رویکرد وزرا نسبت به مجلس دقت کنید، در برابر نمایندگان رویکردهای مختلفی به چشم میخورد و این نشان میدهد که استراتژی مشخصی در داخل دولت تبیین نشده که بر اساس آن استراتژی رابطه با مجلس و نمایندگان دنبال شود.
نجفی با بیان اینکه به رئیس جمهور پیشنهاد استفاده از نیروهای جوان تر و آماده تر برای امور اجرایی را دادم افزود: من باور داشتم که برگرداندن یک نفر به یک وزارتخانهای که سالها پیش در آن وزیر بوده، صلاح نیست اما ایشان در مورد خود من هم همین کار را کردند و درباره آقایان زنگنه و نعمت زاده نیز.
وی به عنوان یکی از اعضای کارگروه اقتصادی دولت در جواب به این سئوال که آیا ثبت نام 74 میلیون نفر در بحث یارانهها یک شکست برای دولت هست یا خیر، گفت: من اصلاً این را شکست نمی دانم ... آیا شما یک جا شنیدید که دولت گفته باشد مردم حتماً ثبت نام نکنند؟
نجفی ادامه داد: اینکه مخالفان دولت کوشیدهاند که مسأله ثبت نامها را به عنوان یک رفراندم نسبت به محبوبیت دولت یا عدم محبوبیت دولت تلقی کنند، این کلک سیاسی و تبلیغاتی بود. نه! دولت اصلاً در این مورد احساس شکست نمیکند.
عضو کارگروه اقتصادی دولت افزود: بر اساس آنچه که قانون مجلس میگوید که اگر کسی اطلاعات غلط بدهد، دولت باید تا سه برابر جریمه بکند، اگر معلوم شود کسی اطلاعاتی که داده دروغ است، حتماً دولت میتواند یارانه فرد را قطع کند.
وی با انتقاد نسبت به عملکرد صدا و سیما در زمینه انصراف از یارانهها و با وجود تبلغات فراوان صدا و سمیا در این زمینه و در اختیار گذاشتن آنتن زنده برای 25 مدیر دولتی گفت: یکی از بزرگترین ضعفهای دولت در مساله ثبت نام یارانه، همین بخش رسانهای دولت بود. یک بخشی از آن بر می گرد به صدا و سیما؛ من نمیخواهم انگیزه خوانی یا قضاوت کنم کارشان را اما نفهمیدم که بالاخره صدا و سمیا می خواست به دولت کمک کند و نتوانست یا نه از همان ابتدا هم قصدش این بود که دولت را خراب کند. چون خیلیها می گفتند کاری که صدا و سیما انجام داد بیشتر در جهت تشویق کردن مردم به عدم انصراف بود.
رئیس شورای مشورتی اصلاح طلبان در مورد ارتباط با اصلاحطلبان و برگزاری جلسات شورا گفت: ما جلساتی داریم و هنوز هم هرگاه فرصت کنم، در جلسات شورای مشورتی اصلاحطلبان که با حضور آقای خاتمی تشکیل میشود شرکت میکنم.
وی ادامه داد: ما از هم اکنون بحثهای مقدماتی درباره مجلس را در نشستهایی که اصلاحطلبان دارند آغاز کردهایم؛ چه در نشستها در قالب احزاب اصلاحطلب و چه در نشستهایی که در شهرستانها و استانها به شکل محافل دوستانه برگزار میشود و دوستان در آنها بحثهای سیاسی اجتماعی میکنند.