به گزارش مشرق به نقل از فارس جشنواره جهاني شعر که از يکشنبه گذشته در شهر گراناداي نيکاراگوئه آغاز به کار کرده است شاهد جدال شعراي عرب و اسرائيلي بود.
بنابر گزارش پايگاه خبري الجزيره، «هافا بنحاس کوهين» شاعر اسرائيلي آغازگر اين جدال بود و هنگامي که براي ارائه شعرش به بالاي سن رفته بود، گفت: قصيدهام را به زبان مادري مردم اسرائيل ارائه ميکنم؛ زباني که مردم اسرائيل از 400 هزار سال پيش به آن سخن گفتهاند.
بنابر اين گزارش سخن اين زن اسرائيلي موجب عصبانيت 140 شاعر حاضر در اين جشنواره شد و سخنان اين شاعر صهيونيست را «کذب» خواندند.
اين در حالي بود که حاضران سخنان او درباره زبان عبري را دروغي تاريخي دانسته و اعلام کردند هدف او از اين سخنان سياسي است اما «هافا بنحاس کوهين» عليرغم آنکه حاضران زبان عبري را زبان مرده ميخواندند شعرش را به اين زبان که تنها در چند دهه اخير و پس از اشغال فلسطين احيا شده، خواند.
اما واکنش شعراي عرب بلافاصله پس از خواندهشدن شعر عبري از سوي شاعر صهيونيست صورت گرفت و «فخري رطروط» شاعر فلسطيني پس از او قصايد خود را قرائت کرد و در انتهاي سخنانش با اشاره به دروغپردازي شاعر اسرائيلي در پاسخ به ادعاي وي گفت: «آخرين شعر من تقديم به شهر اريحا است که عمر آن بيش از 8 هزار سال نيست».
وي همچنين با تبريک پيروزي انقلاب ملت مصر گفت: «در سال آينده براي آزادي فلسطين جشن خواهيم گرفت» که در اين هنگام حاضران اين جلسه با تشويق و حمايت از اين سخن شاعر فلسطيني انتقاد خود را از غرور و تکبر شاعر اسرائيلي را بيان داشتند.
در همين حال «فخري رطروط» در گفتوگو با پايگاه الجزيره گفت: اين بار اولي نيست که شاهد جدال شعراي عرب و صهيونيست در اين جشنواره هستيم و سال گذشته نيز شاهد اين گونه اقدامات شعراي اسرائيلي بوديم.
اقدام يک شاعر صهيونيست در جشنواره جهاني شعر نيکاراگوئه موجب مخالفت شعراي حاضر در اين جشنواره از جمله شعراي عرب و بهويژه شعراي فلسطيني شد.