کد خبر 30859
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۱:۴۹

کشتار وحشيانه صدها تن از معترضين ليبيايي در جريان قيام مردمي اين کشور با واکنش هاي بين المللي و در مقابل سکوت آمريکا مواجه شده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، سرکوب وحشيانه قيام مردمي ليبي توسط نيروهاي امنيتي اين کشور با موجي از واکنش هاي داخلي، عربي و بين المللي مواجه شده است.

شدت کشتار وحشيانه مردم ليبي به حدي است که طي 7 روز گذشته بيش از 400 نفر کشته و بيش از هزار نفر زخمي شده اند. قلع و قمع معترضين ليبي واکنش هاي داخلي، عربي و بين المللي را به همراه داشته است.

واکنش داخلي

سخنگوي سابق دولت ليبي در اين رابطه اعلام کرد که رهبري ليبي با تهديد مردم به خشونت اشتباه فاحشي مرتکب شد.

"عبدالمنعم الهوني" نماينده ليبي در اتحاديه عرب شب گذشته از سمت خويش استعفا کرد. وي در يک کنفرانس خبري اظهار داشت در اعتراض به قلع و قمع معترضين ليبيايي توسط نيروهاي امنيتي اين کشور از سمت خود استعفا کرده است. وي در ادامه اعلام کرد به صفوف انقلابيون ليبي پيوسته است.

خبرگزاري فرانسه نيز گزارش داد که "علي العيساوي" سفير ليبي در هند در اعتراض به سرکوب وحشيانه مردم کشورش توسط نيروهاي امنيتي از سمت خويش استعفا کرده است. وي همچنين رژيم معمر القذافي را به استفاده از مزدوران خارجي براي قلع و قمع تظاهرات کنندگان متهم کرد.

يک ديپلمات ليبيايي در چين نيز ضمن استعفا از سمت خويش از تمامي ديپلمات هاي اين کشور خواست که به صفوف مردم انقلابي ليبي بپيوندند.

واکنش عربي

"يوسف القرضاوي" رئيس اتحاديه علماي اهل سنت نيز ضمن محکوم کردن سرکوب مردمي در ليبي اظهار داشت: رژيم طاغوتي معمر القذافي به پايان راه خود رسيده است و بقاي آن ممکن نيست.

شبکه تلويزيوني العربيه نيز گزارش داد: اتحاديه عرب از دولت ليبي خواست که به خشونت ها در اين کشور پايان دهد. "عمرو موسي" دبير کل اتحاديه عرب کشتار مردم ليبي را محکوم و بر مشروع بودن خواسته هاي ملت هاي عربي براي تغيير تاکيد کرد.

واکنش غرب

اتحاديه اروپا طي بيانيه اي خشونت ها در ليبي را به شدت محکوم کرد. وزير امور خارجه انگليس در اين رابطه از مقامات ليبي خواست تا به حقوق بشر و آزادي مردم اين کشور احترام بگذارند. نخست وزير انگليس نيز وقايع ليبي را وحشتناک توصيف کرد.

اتحاديه اروپا همچنين اعلام کرد که قصد دارد اتباع خود را از ليبي به ويژه شهر بن غازي کانون مخالفان دولتي ليبي خارج کند.

وزير امور خارجه اسپانيا نيز در حاشيه نشست همتايان اروپايي خود در بروکسل اظهار داشت: ما به شدت از وقايع ليبي احساس نگراني مي کنيم و به دنبال خارج کردن اتباع خود هستيم.

شبکه تلويزيوني الجزيره نيز در گزارشي اعلام کرد که لندن در اعتراض به موج خشونت ها در ليبي سفير اين کشور در انگليس را فراخوانده است.

 

وزارت امور خارجه آلمان نيز اتباع خود را از سفر به ليبي به ويژه شهر بن غازي دومين شهر بزرگ ليبي برحذر داشت.

خبرگزاري آلمان نيز به نقل از "الکساندر استاب" وزير خارجه فنلاند اعلام کرد که اتحاديه اروپا بايد معمر القذافي را تحت فشار و تحريم قرار دهد و وي را از سفر به اروپا منع و دارايي هاي وي را بلوکه کند.

وزارت امور خارجه روسيه نيز طي بيانيه اي از دولت ليبي خواست که به کشتار شهروندان ليبيايي پايان دهد.

سکوت آمريکا

در رابطه با قيام مردمي ليبي سکوت آمريکا يا به عبارت ديگر عدم واکنش رسمي از سوي مقامات واشنگتن در قبال رويدادهاي اخير ليبي نکته بسيار قابل تاملي است و اين در حالي است که نيروهاي امنيتي ليبي در مقايسه با انقلاب تونس و مصر وحشيگري بيشتري براي سرکوب مردم به راه انداخته اند.

با آغاز موج تغيير و قيام مردمي در جهان عرب، آمريکا بيشترين واکنش را در قبال مصر به کار گرفت به طوري که از نخستين روزهاي قيام مردمي مصر در 25 ژانويه تا سقوط رژيم ديکتاتوري حسني مبارک مقامات واشنگتن که حسني مبارک را مهره اي سوخته مي ديدند همراه با ملت مصر نداي اصلاح طلبي و عدالتخواهي سر دادند و بارها تاکيد کردند که مبارک بايد از قدرت کناره گيري کند.

علت سکوت آمريکا در قبال کشتار وحشيانه در ليبي مربوط به قرارداد طرابلس - واشنگتن در سال 2003 است که تامين کننده منافع آمريکا است.

"حسن هاني زاده" تحليلگر مسائل بين الملل در رابطه با مواضع دوگانه آمريکا در قبال انقلاب هاي مصر و ليبي مي گويد: علت سکوت آمريکا برمي گردد به قرارداد واشنگتن و طرابلس که در سال 2003 به امضا رسيد. به موجب اين قرارداد ليبي تسليم آمريکا شد و تمام تاسيسات هسته اي خود و سلاح هاي خود را به اين کشور تحويل داد.

طبق اين قرارداد همچنين معمر القذافي رهبر ليبي متعهد شد به دليل انفجار هواپيماي "پان آمريکن" در لاکربي اسکاتلند در سال 1988 يک ميليارد دلار غرامت بپردازد.

اين کارشناس خاطرنشان کرد: از ديگر مفاد اين قرارداد اين بود که قذافي موظف شد کليه اطلاعات خود را که مربوط به گروه هاي تروريستي و افرادي که در سازمان هاي آزاديبخش فعال هستند را در اختيار سازمان سيا قرار دهد و در مقابل آمريکا و اروپا ليبي را از ليست کشورهاي حامي تروريست خارج کند.

به موجب اين قرارداد همچنين آمريکا متعهد شد که به معمر القذافي و پسر وي سيف الاسلام قذافي اجازه حکمراني در ليبي را بدهد بدون اينکه براي آنها مشکلات سياسي به وجود آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس