به گارش مشرق، سردار حميدرضا حسين آبادي در گفتوگو با فارس گفت: مخالف جدي آمريکا و انگليس در منطقه ايران است و هروئين فشرده (کراک) در افغانستان تحت اشغال براي مصرف در ايران توليد ميشود.
اين مقام نيروي انتظامي اعلام کرد: برنامه هدايت شدهاي در افغانستان توسط اشغالگران ديکته و دنبال ميشود، که هدفش تبديل ترياک توليدي افغانستان به کراک است و اين موضوع به شدت در حال پيگيري است.
وي اظهار داشت: روند تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از سنتي به صنعتي و روانگردانها يکي ديگر از برنامههاست. اين روند به گونهاي است که ميزان هروئين کشف شده به شدت کاهش يافته و جاي خود را به هروئين فشرده (کراک) ميدهد.
سردار حسين آبادي افزود: کراک تخريب زيادي به همراه دارد و مشکلات زيادي را براي مصرف کننده برجاي ميگذارد. تغيير الگوي مصرف باعث شده تا قاچاقچيان به جاي حمل 5 تن ترياک، اين مقدار را به 500 کيلو کراک تبديل کرده و به راحتي آن را جابهجا کرده و به فروش برسانند.
اين مقام پليس تصريح کرد: مصرف کراک راحتتر از ترياک است با توجه به قيمت چند برابر بازار خوبي دارد. کراک بدون بو و کم حجم است.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر گفت: برآورد ما اين است که سال آينده شايد کشفيات هروئين نداشته باشيم و کراک کاملاً جايگزين هروئين شود.
سردار حسين آبادي افزود: در حال حاضر روند کشفيات کراک بيش از 90 درصد است، به اين ترتيب آمريکا و انگليس در يک برنامه حساب شده ضمن تغيير الگوي مصرف، بازار مصرف مواد مخدر را به سمت کراک ميبرند.
وي اظهار داشت: کراک فقط در ايران مصرف ميشود که موضوع مهمي است، از رؤساي پليس ترکيه و روسيه درباره کشف کراک در کشورشان پرسيدم که از وجود اين ماده ابراز بياطلاعي کردند. بزرگترين بازار مصرف هروئين روسيه است و بيش از 4 ميليون هروئيني در اين کشور هستند اما يک گرم کراک در آنجا مصرف نميشود.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر گفت: پيش از اين تنها کشور مصرف کننده ترياک در دنيا بوديم اما مافياي مواد مخدر به صورت هوشمندانه در حال جمع کردن ترياک از بازار مصرف و جايگزيني هروئين فشرده (کراک) است.