به گزارش مشرق، "فاضل عباس" روز يکشنبه در گفت و گو با شبکه العالم اظهار داشت: گروه هاي سياسي و مخالفان نسبت مقاصد دستگاه حاکم در قبال معترضان در ميدان اللولوه مطمئن نيستند، و حمله دوباره نيروهاي امنيتي و ارتش به مردم همچنان امکانپذير است.
وي افزود: مخالفان تصميم گرفته اند سه شنبه آينده تظاهرات گسترده اي را از ميدان "ديان" به سمت ميدان اللؤلؤه به منظور همبستگي با جوانان در اين ميدان برگزار کنند.
فاضل عباس، هدف از دعوت به گفت و گو از سوي نظام بحرين را وقت کشي دانست و گفت: مرحله کنوني بحرين را مي توان مرحله بي اعتمادي توصيف کرد، زيرا رژيم بحرين با عمل نکردن به وعده هاي گذشته خود که آخرين آن تکرار حمله به تظاهرکنندگان در جمعه گذشته بود، موجب بي اعتمادي مردم بحرين به نظام شد.
"عبدالله صالح"، نايب رئيس جمعيت عمل اسلامي بحرين در گفتگو با شبکه العالم با اشاره به اقدامات دولت بحرين براي دور زدن تحرکات مردمي با طرحهاي فريبنده نظير دعوت به گفتگو هشدار داد: دولت پس از آن که نتوانست از طريق خشونت به اهداف خود دست يابد، اين طرح را در دستور کار خود قرار داده است.
وي تاکيد کرد: پافشاري تظاهرکنندگان بيانگر پابيندي آنها به مطالباتشان است، و مردم تا تحقق مطالبات خود، ميدان اللؤلؤه را ترک نخواهند کرد.
صالح درباره انگيزه خروج ارتش بحرين از خيابانها گفت: دولت در مقابله با معترضان در بامداد روز پنجشنبه مرتکب اشتباهي شد که دير هنگام به اين اشتباه خود پي برد و آن اشتباه اين بود که اعتراضات مسالمت آميز را نمي توان با ارتش و نيروهاي ضدشورش پاسخ داد و درگيري به معناي ريختن نفت روي آتش است.
عبدالله صالح تصريح کرد: اشتباه دولت در سرکوب تظاهرات مسالمت آميز مردم، عواقب زيادي براي آن به همراه خواهد داشت که در آينده به آن پي خواهد برد .
صالح گفت: با وجود خروج ارتش از خيابانها، تفکر سلطه جويانه همچنان بر رژيم حاکم است، و اين رژيم در صورت لزوم، ارتش را به خيابانها باز خواهد گرداند.
وي تصريح کرد: نيروهاي ضد شورش از ميدان اللؤلؤه خارج نشده و فقط اندکي از آن دور شده اند، و احتمال آن مي رود که مسئولان بحريني حماقت ديگري را مرتکب شوند.
دبيرکل جنبش خلاص بحرين تاکيد کرد، خواست اصلي مردم اين کشور سرنگوني کامل رژيم بحرين است و نه تغيير دولت.
در همين حال، "عبدالرووف الشايب" نيز در گفت و گو با شبکه العالم اظهار داشت: مردم و همه گروههاي سياسي، خواست خود را از طريق راهپيمايي اعلام کرده، و بر لزوم سرنگوني رژيِم و نه دولت تاکيد کرده اند و استعفاي دولت و تشکيل دولت ديگر از سوي آل خليفه را به طور کلي مردود مي دانند.
وي با اشاره به اينکه مردم خواهان مشروطه سلطنتي نيستند، افزود: پس ازسرکوب تظاهرکنندگان توسط رژيم، محافل بين المللي به شکل گسترده اي اين اقدام را محکوم کرده و بسياري ازکشورهاي غربي توافقنامه ها وقراردادهاي تسليحاتي خود را لغو کردند تا از اين طريق، پادشاه بحرين را مسوول همه حوادث کشور معرفي کنند.
الشايب با اشاره به شهادت و يا مفقود شدن بيش از 70 تن از مردم بحرين، در روزهاي اخير گفت: شهادت اين افراد درنتيجه اقدامات جنايتکارانه رژيم بحرين است، درنتيجه اين رژيم بايد سرنگون شده و همه افرادي که در اين جنايتها دست داشته اند محاکمه شوند.
وي افزود: جنبش مردم بسيار مسالمت آميز بوده است، اما سرکوب و کشتارها هرقدر ادامه داشته باشد، مردم از خواست خود عدول نخواهند کرد.
دبير کل جنبش خلاص بحري خاطرنشان کرد: جنبش مردمي بحرين، رنگ و بوي قومي و طايفه اي ندارد و فراخوان اتحاديه هاي بحرين براي اعتصاب عمومي، مربوط به همه اقشار مختلف جامعه است.
وي گفت: تا زماني که مردم، دولتي به نمايندگي از خود تشکيل دهند بايد دولت نجات موقت تشکيل شود چرا که قانون انتخابات پارلماني بيانگر خواست واقعي همه اقشار مختلف مردم نيست.
"علي الفرج" از فعالان سياسي بحرين اظهار داشت: استعفاي دولت تنها و مهمترين درخواست مخالفان و تظاهرات کنندگان نيست؛ بلکه آنها خواهان تغييرات ريشه اي در کشور هستند که مهمترين آن تغيير قانون اساسي سال 2002 ميلادي است که حمد بن عيسي آل خليفه ، آن را تدوين کرد.
وي افزود : تغيير پارلمان نيز يکي ديگر از خواسته هاي مهم ما به شمار مي رود زيرا اين پارلمان نماينده ملت نيست و از دل انتخاباتي ظاهري و ساختگي بيرون آمده است.
علي الفرج خاطر نشان کرد: سازوکار رژيم در مملکت داري، وضعيت را به جدايي رژيم از مردم کشانده است و همين مساله مردم بحرين را مجبور کرده است که براي درخواست تعديلات قانوني و برخورداري از آزادي هاي عمومي يا تغيير کامل رژيم تظاهرات کند.
نماينده سابق فراکسيون الوفاق در پارلمان بحرين، با هشدار درباره تاخير نظام اين کشور در پاسخ به مطالبات مخالفان، تاکيد کرد که اين مطالبات کاملا ملي است و هيچگونه جنبه طايفه اي ندارد.
جلال فيروز ديگر فعال سياسي بحريني هم در گفت و گو با شبکه العالم اظهار داشت: ما در مرحله اي بسيار حساس قرار داريم، و ملت بحرين در نتيجه اقدامات خشونت آميز و وحشيانه نيروهاي امنيتي دولت در حمله به مردم در نيمه شب و تيراندازي مستقيم به سوي تظاهرکنندگان، بسيار خشمگين است.
وي با بيان اينکه تظاهرات مردم مسالمت آميز و براي تاکيد بر حقوق مشروعشان است، تاکيد کرد: از ابتکار وليعهد براي گفت و گو استقبال مي شود، ولي مخالفان از 9 سال قبل خواستار گفت و گو هستند و هيچ پاسخي به آنها داده نشده است، و ما از اين نگران هستيم که ديگر براي مطرح کردن اين ابتکار دير شده باشد.
جلال فيروز خاطرنشان کرد: مخالفان از نظام مي خواهند به آنها نشان دهد که مطالبات آنها، بويژه تغيير نخست وزيري که بيش از 40 سال بر کشور حکومت مي کند، قابل مذاکره است.
اين نماينده سابق پارلمان بحرين گفت: تظاهرات مردم مسالمت آميز و برخاسته از احساس آنها درنتيجه وجود ظلم، استبداد، فساد،غارتگري، نبود آزادي کافي و کشتار گروهي از فرزندان بيگناه اين کشور است.
وي تاکيد کرد: مردم اکنون از گروه هاي سياسي هم پيشي گرفته و مطالبات خود را افزايش داده اند به صورتي که ممکن است گروه هاي سياسي هم نتوانند مردم را کنترل کنند.
جلال فيروز با اشاره به فراخوان براي اعتصاب عمومي در بحرين در روز يکشنبه ، خاطرنشان کرد: اين فراخوان از سوي جمعيت هاي مردمي، سازمان هاي کارگري و نهادهاي غير دولتي حمايت مي شود.
وي با بيان اينکه بيشتر نيروهاي وزارت کشور آسيايي و يا از ديگر کشورهاي عربي هستند، و برخي از آنها حتي نمي توانند عربي صحبت کنند، گفت: حتي بحريني هاي اهل تسنن از سوي مزدوران بيگانه که به آنها تابعيت بحريني داده شده است، مورد اذيت و آزار قرار مي گيرند.
جلال فيروز تاکيد کرد: مخالفان بر ضرورت تغيير نخست وزير و تشکيل دولتي منتخب بر اساس توافقات صورت گرفته بين مردم و نظام در سال 2001 تاکيد دارند.
وي با هشدار درباره پيامدهاي تاخير در پاسخ به مطالبات مردم، گفت: خشم ملت بحرين به دليل بي توجهي نظام به پيمان خود با مردم در گذشته و پاسخ ندادن به درخواستهاي مخالفان براي گفت و گو و حل مشکلات و مسائل باقيمانده است.
جلال فيروز خاطرنشان کرد: شعارهاي همه تظاهرکنندگان ملي گرايانه و ضد طايفه گري است، و مردم در تظاهرات هزاران پرچم بحرين را با خود حمل مي کنند، ولي دولت در مقابل با برگزاري تظاهرات شعارهايي تفرقه افکنانه سر مي دهد و فتنه انگيزي مي کند، و براي فرار از مشکلات، تظاهرکنندگان را به گرايش به خارج متهم مي کند.
نماينده سابق فراکسيون الوفاق در پارلمان بحرين، با اشاره به حضور شمار بسياري از مردم در ميدان "اللؤلؤهئ" و ديگر ميادين شهر منامه از جايگزيني نيروهاي وزارت کشور در برخي مناطق به جاي ارتش خبر داد.
"جلال فيروز" شامگاه شنبه در گفت و گو با شبکه العالم اظهار داشت: اوضاع داخلي کشور بحراني و نا مشخص است و با وجود آنکه شاهد برخي تحرکات از سوي دولت براي دستيابي به راه حل بوديم، هنوز به نتيجه اي نرسيده ايم و راه حل واقعي مشکلات، بدون پاسخ به مطالبات مشروع ملت ايجاد نخواهد شد.
جلال فيروز تاکيد کرد: ملت بحرين و گروه هاي سياسي، رژيم اين کشور را به اعطاي حقوق طبيعيشان در تظاهرات و حق اظهار نظر مجبور مي کنند، تا جائيکه اين رژيم، ديگر مردم را با استفاده از زور سرکوب نخواهد کرد.
وي با دعوت از دولت براي ورود به گفت و گويي جدي با گروه هاي مخالف، گفت: مهمترين مطالبات مخالفان در کشور، ايجاد مشروطه سلطنتي، شراکت پارلمان با دولت در اداره امور کشور، و منتخب بودن قوه مجريه و يا مورد توافق بودن آن از سوي همگان، است.
در همين حال، آخرين گزارش ها از بحرين حاکيست همزمان با سخنان وليعهد بحرين به منظور آرام کردن موج اعتراض ها در اين کشور، وزارت دفاع نيز از عقب نشيني ارتش از خيابانهاي پايتخت خبر داد.
سخنگوي وزارت دفاع بحرين روز شنبه عقب نشيني نيروهاي ارتش را از خيابان ها تائيد کرد.
اين سخنگو گفت: گردان هاي ارتش که براي برقراري امنيت و آرامش به خيابان ها آمده بودند، ماموريت خود را بخوبي انجام دادند.
ورود ارتش به صحنه اعتراض ها و تظاهرات مسالمت آميز مردم در منامه در روزهاي گذشته موجب کشته شدن دست کم 7 نفر شده است .
منابع مخالفان بحرين همچنين از مفقود شدن 60 نفر و مجروح شدن بيش از 200 نفر از مخالفان دولت خبرداده اند.
سخنگوي ارتش بحرين اعلام کرد : روز شنبه نوزدهم فوريه مقامات مسئول نظامي به آنها دستور دادند که به پادگان هاي خود بازگردند و از اين پس پليس مسئول برقراري امنيت در کشور است.
در همين ارتباط، سلمان بن حمد آل خليفه وليعهد بحرين امروز دستور عقب نشيني همه نيروهاي ارتش را از خيابان ها صادر کرد و از نيروهاي پليس خواست برقراري نظم و حفظ آن را بر عهده بگيرند.
وليعهد بحرين با صدور اين دستور اعلام کرد براي آن که همه بتوانند نظرات خود را بيان کنند بايد آرامش برقرار شود.
وي همچنين يک روز عزاي عمومي براي کشته شدگان حوادث اخير اعلام کرد.
اين در حاليست که اتحاديه هاي کارگري بحرين خواستار آغاز اعتصاب از فردا(يکشنبه) شده اند
همچنين يک فعال بحريني با اشاره به از هم گسيختگي رژيم بحرين، از وجود خبرهايي مبني بر فرار نخست وزير اين کشور خبر داد.
شيخ "عيسي القصاص" عصر يکشنبه در گفتگو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: وجود خبرهايي مبني بر فرار نخست وزير بحرين از اين کشور، عقب نشيني گسترده رژيم و اجازه دادن به تظاهر کنندگان براي برگزاري تحصني بزرگ در منطقه ديپلماتيک منامه که مي تواند بر اقتصاد بحرين تاثير بگذارد، از علائم اين از هم گسيختگي است.
وي همچنين گفت: اين عقب نشيني آشکار از سوي ولي عهد بحرين، هر چند تا کنون ظاهري بوده است اما نشان دهنده آن است که استفاده از زور با توجه به پايداري مردمي، بي فايده است. هيچ رژيمي نمي تواند چنين نافرماني مدني را تحمل کند زيرا تجربه کشورهاي مختلف گواه اين مسئله است.