کد خبر 30717
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۳

مردم مصر درباره شرم الشيخ زياد نمي دانند، فقر شديد آنان باعث شده فکر کنند شرم الشيخ يک سرزمين رويايي است. اين منطقه به نحوي حفاظت مي شود که شايد بتوان آن را کشوري جدا از مصر دانست.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، با افشاگري هاي شب گذشته "محمد حسنين هيکل" تحليلگر برجسته مصري درباره عواقب بقاي مبارک در شرم الشيخ و احتمال آسيب وارد آمدن به انقلاب مردم مصر، تحولات اين مسئله وارد مراحل تازه اي شده است.

بر اين اساس، در حالي که مردم مصر تصور مي کنند با سرنگوني مبارک بتدريج گامهاي نهايي را در راستاي تحقق خواسته هاي خود بر مي دارند اما در مقابل رژيم مبارک فکرهاي ديگري در سر دارد.
روزنامه الشروق مصر روز 18 فوريه گذشته در خبري به نقل از يک منبع نزديک به مقامات بلندپايه دولت و شوراي عالي نيروهاي مسلح که هم اکنون قدرت در اين کشور را بر عهده دارند، نوشت: در روزهاي اخير تماسهاي تلفني متعددي ميان مبارک و شخصيتهاي مهم در اداره امور کشور برقرار شده است.

بر اين اساس، کادر معاونان و نزديکان مبارک در روز چهارشنبه گذشته (16 فوريه) سفرهاي متعددي ميان قاهره و شرم الشيخ داشته اند. اين اخبار و گزارشها باعث شده ابهامات درباره آينده مصر افزايش يابد تا حدي که برخي از آن به عنوان احتمال وقوع انقلاب درون انقلاب ياد کنند.

اما در اينجا در نظر داريم نگاهي به منطقه شرم الشيخ داشته باشم که در سالهاي اخير به مقصد اصلي گردشگران خارجي در مصر تبديل شده است. اما در اين روزها خبري از گردشگران خارجي در اين منطقه نيست. مبارک پس از سقوط در کاخ مجلل خود در شرم الشيخ سکني گزيده است و خيال ترک وطن را هم با وجود بيماري شديد و شرايط رواني ناآرام ندارد.

برخي مي گويند مبارک در اين روزها به جز "علاء" پسر بزرگش کسي از خويشاوندان را در کنار خود نمي بيند و اکثر آنان به ديگر کشورها از جمله انگليس مسافرت کرده اند.

اما شرم الشيخ منطقه اي است که لازمست توضيحات بيشتري درباره آن ارائه شود. شبکه خبري الجزيره اخيرا در گزارشي اعلام کرد: با وجود اينکه شرم الشيخ جزئي از خاک مصر است اما مردم اين کشور چيز زيادي درباره آن نمي دانند تا جايي که شايد بتوان شرم الشيخ را کشوري ديگر و جدا از مصر دانست.

بر اين اساس، مردم مصر با مقايسه شرايطي که خود در آن زندگي مي کنند و تعاريفي که از شرم الشيخ مي شنوند، تصور مي کنند آنجا يک سرزمين رويايي است که فقط توصيف آن را در داستانهاي اساطيري خوانده بودند.
از نظر جغرافيايي شرم الشيخ 500 کيلومتر از قاهره فاصله دارد، اما در سه دهه حکومت مبارک اين منطقه به مقر تقريبا دايمي مبارک تبديل شد که وزيران و کادر دولتي براي ديدار با رئيسشان به آنجا سفر مي کردند. البته بسيار کمتر ديده مي شد که مبارک به ديدار ديگر مقامات برود و وي ماندن در شرم الشيخ را ترجيح مي داد.

بنابر گزارش الجزيره قاهره که در سالهاي نه چندان دور مقر دايمي حکومت "انور سادات" و "جمال عبدالناصر" محسوب مي شد پس از امضاي پيمان کمپ ديويد کمي جايگاه خود را از دست داد. به موجب اين پيمان که در دهه 80 ميلادي و اوايل به قدرت رسيدن مبارک با رژيم صهيونيستي به امضا رسيد شرم الشيخ که بخشي از جنوب سينا محسوب مي شود تحت کنترل مصر درآمد و به مقر شبه دايمي مبارک تبديل شد.

در اين گزارش آمده است: اين منطقه تفريحي گردشگري به دلايل بسياري منطقه اي نيست که مردم عادي مصر بتوانند آنجا حضور پيدا کنند، اما در اين سالها شرم الشيخ به يکي از اماکن رويايي مبارک تبديل شد که در آن براحتي مي توانست بازي دوست داشتني خود يعني "اسکواش" را انجام دهد.

از سوي ديگر، منابع معتبر خبري به حفاظت شديد پليسي و کمربند امنيتي ويژه شرم الشيخ اشاره مي کنند که رسيدن به اين منطقه را بسيار سخت مي کند.

بر اين اساس، علاوه بر صحراي سينا که مانعي طبيعي در برابر اين منطقه محسوب مي شود، رسيدن به شرم الشيخ عبور از ايستهاي بازرسي و مراکز امنيتي پر تعدادي را مي طلبد. اما ترکيب ساکنان اين منطقه شامل باديه نشينان مصري و کارگراني مي شود که در تفريحگاهها، هتلها و مراکز سياحتي مشغول به فعاليت هستند. اسامي و جزئيات فعاليت تمامي ساکنان و کارگران نيز در اختيار دستگاههاي امنيتي رژيم مبارک است.

آمارها نشان مي دهد بيشترين گردشگران خارجي که شرم الشيخ را به عنوان مرکز تفريح خود انتخاب مي کنند اتباع اسرائيلي و روسي هستند.

گفته مي شود برخي از مردم مصر که از کشورهاي مهم جهان اسلام محسوب مي شود با سفر به شرم االشيخ و ديدن اوضاع بي بند و باري و فساد در اين منطقه انگشت تعجب به دهان فرو برده و اين سوال را از خود مي پرسند که آيا اين شهر واقعا جزو قلمرو مصر است؟!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس