کد خبر 306547
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی از برنامه ایران برای اعزام نسل جدید کاوشگرها در ابعاد و وزن و شکل هندسی متفاوت خبر داد و گفت: امسال کاوشگری با حامل حدود یک تن وزن و در ارتفاع بالاتری نسبت به پرتاب قبلی به فضا فرستاده خواهد شد.

به گزارش مشرق،  دکتر محمد ابراهیمی اظهار داشت: پژوهشکده سامانه های فضانوردی یک برنامه کاری مشخص دارد و قرار است در دو مرحله به صورت زیرمداری و بعد با تکمیل تکنولوژی ها به صورت مداری، حیات را به فضا بفرستد و در نهایت در قالب اعزام نخستین فضانورد ایران به فضا اقدام کند.

وی با بیان اینکه در سال 93 اعزام نسل جدید کاوشگرها را در برنامه داریم، گفت: این نسل جدید کاوشگر قرار است با شکلی جدید و مشابه فضاپیمای استاندارد طراحی و به فضا پرتاب شود یعنی از حالت کپسول استوانه ای شکل به یک کپسول با شکل متعارف فضایی تبدیل شود.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه این سیستم در وهله اول ویژگی های نهایی یک کپسول استاندارد را نخواهد داشت، ادامه داد: برای رسیدن به این فناوری زمان زیادی لازم است و باید این کار در گام های مختلفی اجرا شود.

وی با بیان اینکه در راستای تحقق اعزام حیات به فضا دو فرآیند را طی خواهیم کرد، گفت: در مرحله اول باید جسمی را به نقطه اوج 150 تا 200 کیلومتر زیر مدار بفرستیم که این جسم بازیابی شود و در فرآیند دوم باید جسم به ارتفاع بالای 250 کیلومتر ارسال شود و دور زمین بچرخد که هر یک از این دو هدف یک نوع حامل نیاز دارد تا انرژی لازم را برای حرکت این جسم فراهم کند.

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی با بیان اینکه در وهله اول برای ماموریت زیرمداری حامل لازم را داریم، گفت: برای ماموریت بالای مداری و در وزن بیش از 300 کیلوگرم حاملی هنوز در کشور تولید نشده که این را در برنامه زمانبندی 5 ساله خواهیم داشت.

وی با اشار ه به برنامه ارسال کاوشگر در سال جاری، تصریح کرد: قرار است کاوشگری با وزن یک تن برای ارسال زیر مداری به فضا پرتاب شود. در داخل این کاوشگر دو بخش اصلی فضاپیما و حامل فضایی وجود دارد که ممکن است با موتور سوخت مایع امتحان شود. از نظر ابعاد و وزن و شکل هندسی این کاوشگر متفاوت از آنچه بوده که تاکنون به فضا ارسال شده است.

ابراهیمی افزود: برای اجرای این برنامه حداقل فناوری های مورد نیاز شامل سازه، جدایش، بازیابی و صدور فرامین لازم مدنظر قرار گرفته است.

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی با بیان اینکه فناوری فضایی قبلی باید کاملا توسعه پیدا کند تا در این پروژه مورد استفاده قرار گیرد، خاطرنشان کرد: سیستم جدایشی که در سال گذشته داشتیم برای یک قطر کوچک حدود 60 سانتیمتری بود اما امسال قطری بالای یک و نیم متر را امتحان می کنیم در همین حال بازیابی قبلی برای حدود 300 کیلوگرم و ارتفاع 120 کیلومتری بود که در سال جاری جسم حدود یک تن و در ارتفاع بسیار بالاتری شروع به سقوط خواهد کرد و سرعت بیشتری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه امسال اعزام یک موجود زنده پیچیده مانند میمون را در برنامه نداریم، تاکید کرد: چرا که این پروژه اولین پرتاب ما خواهد بود و در اولین پرتاب یک خانواده موجود زنده پیچیده استفاده نخواهد شد. بر این اساس در برنامه به همراه بردن رده های سلولی و گیاه و شاید یک موش صحرایی را امتحان کنیم چرا که ریسک این ماموریت در بار نخست بالا است.

ابراهیمی گفت: در عین حال یک آدمک در داخل این حامل با وزنی نزدیک به یک انسان کم وزن که روی آن تعدادی ویژگی حرکتی جسم ثبت می شود دیده شده است.

به گفته وی این پروژه امسال و در صورت تامین اعتبار اجرایی خواهد شد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    ای بابا - مگه دولت خالی بند قبل نرفته که اینها هنوز ادامه داره
  • ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    فعلا قبلی ها که شعار میدادید تا پایان 92 میفرستیم را بفرستید این یکی پیش کش !!
  • ناصر ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    این تیترها برای کسی جالبه که نمی دونه سال 1379 شهاب 3 که از سمنان پرتاب شد مرحله دوم اون با وزن چند تن قبل از جدایش از مرز 120 کیلومتری فضا عبور کرده بود شما اگر راست می گی ماهواره پرتاب کن نه با فناوری 10 سال پیش کشور شوی نمایش برگزار کن
  • نصیر ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    متاسفانه مثل اینکه کشور رسما برنامه پرتاب ماهواره به اون مهمی رو گذاشته کنار زده توی کار میمون فضایی!...از سال 90 تا الآن 93 هیچ ماهواره ای پرتاب نشده
  • منیره ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    این قضیه شهاب خیلی جالب بود مشرق یه گزارش راجع به این قضیه کار کن لطفا! زود!
  • manamhamintor ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    moshkel ineke mellat ro ahmagh farz kard taghriban hamon farzi ke kharejiha raje be mellate Iran daarand
  • دکتر ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    مهر نیوز سال 91 تیتر زد پرتاب 5 ماهواره امسال سال 92 تیر زد پرتاب 7 ماهواره امسال در حالی که این 2 سال یک ماهواره هم پرتاب نشد این تیترها و انحراف افکار عمومی به پرتاب زیستی کاملا فریب هست
  • ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    خالی بدن تویی و امثال شما
  • ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    بابا یک ساله میگید میفرستیم میفرستیم. خب بفرستین دیگه نکنه منتظرین کدخدا اجاز بده
  • ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    اون شهاب 3 با شتاب خیلی بالا رفت تا اون ارتفاع. اما برای فرستادن انسان به فضا مجبورند از نوعی موتور که دارای شتابی کمتر هست استفاده بشه.
  • ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    پسر خوب وقتی بتونند کپسول زیستی 1 تنی رو به مدارهای بالا بفرستند دیگه رستادن یک ماهواره 200 کیلویی کاری نداره.
  • manamhamintor ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    اگه به کدخداست که ایران حتی فرش هم نباید ببافه چون احتمال تبدیلش به قالیچه پدرنده هست و منافع کدخدا رو تهدید میکند!
  • دکتر ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    پسرک این مقاله فقط از ارتفاع پرتاب حرف زده نه مدار. رسیدن به یک ارتفاع لزوما به معنی در مدار قرار دادن در آن ارتفاع نیست. برو شیرتو بخور!
  • دکتر ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    پرتاب زیر مداری هست نه مداری!!...کلا 20 دقیقه تا یه جایی میره بالا بعد میاد پایین....این فناوری 10 سال پیش کشوره
  • ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    الان دیگه زمانه ی تقسیم اراضی هست و کدخدا ها باید بیخیال زمین هاشون بشند.
  • دکتر فرهاد ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    ایران ماهواره های حرارتی فروسرخ راداری اپتیکی مخابراتی ناوبری و......امنیتی و نظامی نیاز داره نه گاو و گوسفند فرستادن فضا ما الآن نمی دونیم این جیش العدل و داعش در پاکستان و عراق کدوم گوری قایم شدن.. خدایا
  • ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    به اميد روزي كه بشه محموله هاي 5 تني به كره ماه فرستاد
  • ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    نمی دونم کی زیر مدرک دکتری شما امضا کرده که نمی تونی مسائل رو از هم تفکیک کنی و ماهواره و گاو و جیش العدل و پاکستان رو یک مقوله میدونی و نام خدا رو آخر نامه می نویسی
  • ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    آقا ناصر موشک شهاب 3 یک مرحله ای است ، تنها موشک دو مرحله ای ایران سجیل می باشد که پروژه آنهم خیلی بعدتر از سال 79 شروع شد،لطفا شایعه پراکنی نکنید!
  • ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    ماهواره بر سفیر 3 مرحله ای چی هست پس!!
  • ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    0 0
    آیا با روح قرارداد منافات ندارد؟ معلومه که به روح اعتقاد ندارن!!!!!!!
  • ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    0 0
    نسخه های اولیه شهاب که کپی سکاد بی و سی بودن تک مرحله ای بود......ایران ده ساله تک مرحله ای رو بوسیده گذاشته کنار.....
  • ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    0 0
    دوست عزیر مرحله دوم شهاب 3H قدراف سجیل و.....تماما مرحله دوم اونها بیش از 5 تن وزن داره که تا همین ارتفاع میره بالا و جدا میشه....
  • ناصر ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    0 0
    روح اون قرارداد با تولید شرت نظامی در ایران هم مشکل داره ولی مگه ممکنه؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس