شمارش آرا، تحت نظر کمیسیون مستقل انتخاباتی در حال انجام است و امکان اطلاع از نتایج به صورت مستمر وجود دارد.
در نتایج اولیه و غیر رسمی، ائتلاف دولت قانون با 51 درصد آرا، پیشتاز است.
"رعد ناصر"، مسئول شعبه جریان های سیاسی در کمیسیون انتخاباتی عراق در گفتگو با شبکه العالم در بغداد گفت: بنا به نظر و تصمیم کمیساریا، شمارش آرا در دو مرحله انجام می شود: نخستین مرحله در محل رای گیری و مرحله دوم در مراکز شمارش آرا است. در مرحله دوم صندوق ها برای مطابقت نتایج با یکدیگر مجددا گشوده می شود.
"محمد سلیمان" معاون مدیر یکی از مراکز شمارش آرا در بغداد، در گفتگو با خبرنگار العالم اظهار داشت: بعد از مطابقت آرا، فرایند بایگانی و اعلام نتایج اولیه به جریان های سیاسی انجام می شود.
بر اساس نتایج اولیه و غیر رسمی در استان های مرکزی و جنوب عراق، ائتلاف "دولت قانون" به ریاست نخست وزیر کنونی عراق پیشتاز است. بعد از آن ائتلاف "المواطن" و فهرستهای وابسته به "جریان صدر" قرار دارند، که برای تصاحب رتبه دوم در این مناطق رقابت می کنند. با توجه به این نتایج، محافل سیاسی بر امکان تشکیل حکومت اکثریت سیاسی، از طریق ائتلاف گروه ها تاکید دارند.
"عدنان السراج" عضو ائتلاف دولت قانون، به شبکه العالم گفت: ما در مقابل یک اکثریت سیاسی و رای بسیار بالا به ائتلاف دولت قانون قرار داریم.
وی افزود: نسبت بالای آرای ائتلاف دولت قانون نشان دهنده این است که رای دهندگان خواستار ایجاد اکثریت سیاسی و کنار گذاشتن درگیری های سیاسی هستند، زیرا این درگیری های سیاسی منجر به حکومت شراکتی و سهمیه ای شده است.
با شمارش آرای 11 استان عراق مشخص شد که ائتلاف دولت قانون تحت رهبری «نوری مالکی» توانست 55 درصد آرای رأیدهندگان را به خود اختصاص دهد. ائتلافهای «المواطن» تحت رهبری «عمار حکیم» رئیس «مجلس اعلای اسلامی عراق» و «الاحرار» وابسته به جریان «صدر» ردههای دوم و سوم را از لحاظ میزان کسب آرا اخذ کردند. طبق گزارشهای غیررسمی، ظاهرا فاصله ائتلاف مالکی با دو ائتلاف دیگر خیلی زیاد است و در واقع، المواطن و الاحرار برای کسب رتبه دوم با هم رقابت میکنند.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق این گزارشات را غیررسمی خواند و اعلام کرد تنها خبرهای این کمیسیون برای مردم موثق خواهد بود.
گزارشهای غیررسمی مذکور مشخص نکردهاند که چه تعداد از آرا در 11 استان شمارش شده است.اما، طبق گزارشهای رسمی، میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی روز چهارشنبه عراق بیش از 60 درصد (بیش از 12 میلیون نفر) بوده است.
این میزان در استانهای ناآرام کمتر و در استانهای جنوبی بیشتر از 60 درصد بوده است.
میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی سال 2010 ( در زمان حضور اشغالگران) 64/2 درصد بوده است.