به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در سرمقاله خود که به انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اختصاص دارد نوشت:
هیچ یک از نامزدها نتوانستند آراء لازم برای پیروزی در همان دور نخست را کسب کنند، و انتخابات به دور دوم کشیده شد. «عبدالله عبدالله» و «اشرف غنی احمد زی» دو فردی هستند که به ترتیب با حدود 45 و 31/5 درصد از آراء به دور دوم راه یافتهاند.
عبدالله از نیروهای جهادی است که سوابق حضور در کنار شهید احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان را هم دارد. وی فارسیزبان و مشتاق به بهبود روابط با کشورهای فارسیزبان به ویژه ایران است و این موضع را چندی پیش نیز تکرار کرد.
در مقابل این جریان، «اشرف غنی احمدزی» قرار دارد که در افغانستان به عنوان فردی آمریکایی و غربگرا شناخته میشود.
وی که تابعیتی دوگانه داشته (آمریکایی و افغانی) و مواضعی بسیار نزدیک به مواضع غربیها دارد، در مواجهه با اسلام و مسلمانان نیز دارای مواضع تند و معنیداری است.
حمایت همجنسبازان افغانی از وی در همین انتخابات که سر و صدای زیادی هم به پا کرد، نیز میتواند در شناخت بهتر این فرد به ما کمک کند. چندی پیش، هم رسانههای افغانی و هم رسانههای صهیونیستی طی گزارشهای متعدد، از حضور احمد زی در اورشلیم برای شرکت در مراسم خاص مذهبی در کنار دیوار ندبه خبر داده بودند. بنابراین، طبیعی است که ایالات متحده تمام قد از چنین فردی حمایت و برای به قدرت رساندن وی کم نگذارد.
با توجه به سوابق و موضعگیریهای این دو، پیروزی کدام یک از این افراد منافع افغانستان و کشورهای همسایه آن را تأمین میکند؟! نتایج به دست آمده از دور نخست انتخابات نشان میدهد، عبدالله عبدالله با فاصله نسبتاً زیادی از احمد زی جلو بوده و چه بسا میتوانست در همان وهله نخست، پیروز این انتخابات باشد.
اکنون سؤال مهمی مطرح میشود مبنی بر این که، «مسئولین محترم در دولت آقای روحانی به ویژه در وزارت خارجه و وزارت کشور، به عنوان متولیان کمک به برگزاری انتخابات کشورهای خارجی در داخل، چه اقداماتی برای برگزاری این انتخابات در کشور انجام دادهاند؟» و اینکه «برنامه دولت برای دور دوم این انتخاب که قرار است هفتم خرداد ماه برگزار شود چیست؟»
در پاسخ سوال اول باید گفت: متاسفانه گویا دولت هیچ اقدامی برای مشارکت 2.5 میلیون افغانی ساکن کشورمان در انتخابات نکرده است. با توجه به جمعیت 30 میلیونی افغانستان، این عده حدود 8 درصد جمعیت افغانستان میشود. با توجه به اطلاعاتی که وجود دارد اکثر این افراد بنا به دلایل متعدد سالهاست که در کشورمان زندگی میکنند و در این مدت وابستگیهایی نیز به جمهوری اسلامی ایران پیدا کردهاند و عدهای از آنها که شمارشان کم هم نیست، از علاقهمندان به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند. باز بر اساس همین اطلاعات، متاسفانه مسئولین محترم کشورمان بنا به دلایلی که به نظر میرسد، از روی درک نشدن اهمیت موضوع ارائه شده، اعلام کردهاند توان تامین هزینه این انتخابات را ندارند بنابر این «هیچ» اقدامی در این خصوص انجام ندادهاند.
با توجه به آراء کسب شده از سوی عبدالله یعنی 45 درصد، و نیاز وی به 6 درصد برای پیروزی در همان دور نخست، و حضور چند میلیون شهروند افغان در کشور با ویژگیهایی که گفته شد، آیا در صورت مهیا شدن امکانات لازم برای برگزاری این انتخابات در کشور، وی پیروز این انتخابات نمیشد؟ بنابراین چرا باید مسئولین کشورمان به این سادگی از کنار مسئله به این مهمی بگذرند؟
قرار است دور دوم این انتخابات در هفتم خرداد ماه برگزار شود و بر اساس آنچه گفته شد، آمریکاییها برای این کشور خوابهای زیادی دیدهاند. آماده کردن مقدمات لازم برای مشارکت افغانیهای ساکن ایران در این انتخابات، همه آن کاری است که مسئولین محترم کشورمان باید انجام دهند تا بدین ترتیب اولا واجدان شرایط این جمعیت 2.5 میلیونی، بتوانند از حق خود در تعیین سرنوشت کشورشان استفاده کنند، ثانیا، از نفوذ دشمن قسم خوردهای مثل آمریکا در منطقه باز هم کاسته شود. ممکن است عدهای مشکلات اقتصادی را بهانه کرده و بگویند تامین هزینه لازم برای برگزاری این انتخابات، بهصرفه نیست که در پاسخ باید گفت؛ اگر بر اساس معیار سود و زیان نیز با این مسئله برخورد کنیم، آیا سودی بالاتر از دفع شر «شیطان بزرگ» و کاستن از نفوذ و سیطره آن در منطقه میتوان متصور شد؟
کد خبر 305896
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۶
- ۲۰ نظر
- چاپ
اکنون سؤال مهمی مطرح میشود مبنی بر این که، «مسئولین محترم در دولت آقای روحانی به ویژه در وزارت خارجه و وزارت کشور، به عنوان متولیان کمک به برگزاری انتخابات کشورهای خارجی در داخل، چه اقداماتی برای برگزاری این انتخابات در کشور انجام دادهاند؟» و اینکه «برنامه دولت برای دور دوم این انتخاب که قرار است هفتم خرداد ماه برگزار شود چیست؟»