آمريکا 30ميليون دلار براي آزادي اينترنت و اقدام عليه سرکوب اينترنت توسط دولت ها اختصاص داد و از امکانات توييت فارسي پرده برداشت.

به گزارش خبرنگار مشرق؛ وزير خارجه آمريکا دومين سخنراني مهم خود را در زمينه آزادي اينترنت در 15 فوريه 2011 در دانشگاه جرج واشنگتن ايراد کرد.
سال گذشته، کلينتون جامعه بين‌المللي را به حمايت از آزادي بيان، آزادي تجمع و اجتماع در جهان آنلاين فراخواند. علي رغم آنکه آمريکا برنامه هايي را براي قطع کامل اينترنت جهان در مواقع اضطراري توسط رئيس جمهورشان تدارک ديده و از سوي ديگر در جريان انقلاب مصر به قطع اينترنت در مصر به منظور تاخير در خروج مبارک،مبادرت ورزيد ونيز از طرفي با جريان آزادي و نشر اطلاعات توسط ويکي ليکس(با وجود مشکوک بودنش) به شدت مخالفت ورزيد، همچنان علم آزادي اطلاعات و آزادي اينترنت را در دست مي چرخاند و داعيه ي حمايت از آزادي وحقوق اينترنتي را دارد.
روي هم رفته، کلينتون اين حقوق را آزادي ارتباط ناميد و مدعي شد که با حمايت از اين حقوق در عصر ديجيتال، ما از اينترنت به عنوان يک خط مشي ايده‌ها، ابداعات، ارتباط و رشد اقتصادي استفاده مي‌کنيم. کلينتون در اين باره مي گويد:
ايالات متحده به وعده‌اش براي دفاع از آزادي اينترنت و ديگر تکنولوژي‌هاي ارتباطي خواهد پرداخت.
- "دفتر دموکراسي، حقوق بشر و کار وزارت خارجه" حدود 5 ميليون دلار در سال 2010 در حمايت از دسترسي به اطلاعات و امنيت ارتباطات در اينترنت و دستگاه‌هاي موبايل اختصاص داد.
- موارد زنداني شدن وبلاگ نويس‌ها، روزنامه‌نگاران و فعالان آنلاين در سطوح بالاي دولتي افزايش يافته است و ما يک موضع عمومي در حمايت از آنها اتخاذ کرديم. در سال گذشته ما عموما موارد فعاليت‌هاي آنلاين و روزنامه‌نگاري را در کشورهايي مثل مصر، تونس، آذربايجان، سوريه و چين افزايش داديم.
ايالات متحده نقش مترقيانه‌اي براي ائتلاف جهاني دولتي در زمينه تعهد به پيشبرد آزادي اينترنت بازي مي‌کند. از طريق وزارت خارجه و آژانس توسعه بين‌المللي ايالات متحده (USAID)، آمريکا به تداوم پيشبرد آزادي اينترنت در طول سال آينده متعهد است:
- همانطور که در "بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه" (QDDR) اعلام شد، وزارت خارجه اداره هماهنگ کننده مسائل سايبري را راه‌اندازي کرد و آقاي "کريستوفر پينتر" به عنوان رئيس آن برگزيده شد. در زمينه مسئله امنيت سايبري و ديگر مسائل، اين اداره اقداماتش را با وزارت خارجه و ديگر آژانس‌ها هماهنگ خواهد کرد.
- وزارت خارجه 30 ميليون دلار براي سرمايه‌گذاري در زمينه افزايش دسترسي آزاد به اينترنت، حمايت از فعاليت‌هاي ديجيتال و فشار عليه سرکوب اينترنت در هرجا که اين اتفاق رخ دهد سرمايه‌گذاري کرده است.
- ايالات متحده ميزبان روز آزادي مطبوعات جهاني يونسکو از يکم تا سوم مي و رسانه‌هاي قرن 21 است: مرزهاي جديدي که شامل آزادي اينترنت خواهد بود.
- USAID يک برنامه براي تضمين بيشتر نيازهاي ديجيتال و ظرفيت سازي براي رسانه‌هاي بومي و جامعه مدني در سراسر جهان اجرا کرده است.
- وزارت خارجه به پيشبرد آزادي اينترنت به عنوان يک مسئله اقتصادي در انجمن‌هاي چند جانبه و حمايت از آزادي اينترنت در روابط ديجيتال جهان ما ادامه خواهد داد.
طرح کشور داري قرن 21 براي تکميل اقدامات وزارت خارجه براي پيشبرد آزادي اينترنت ابداع شد. طرح کشورداري قرن 21 با بخش‌هاي خصوصي و دولتي سياست خارجي با ارائه منابع جديد و همکاري با يکديگر و استفاده از تکنولوژي ارتباطات براي خلق ديپلماسي نوآورانه و خلاقانه‌تر در ارتباط است. آزادي اينترنت براي کاربرد تکنولوژي در اين روش‌ها يک پيش نياز است. يک خط مشي آزاد فضايي براي نوآوري در ديپلماسي، توسعه و فراتر از آن فراهم مي‌کند.
- با تکنولوژي‌هاي ارتباطي جديد، ما مستقيما با مردم در ارتباط هستيم چيزي که تا قبل از اين وجود نداشت. براي مثال، USAbilARABY که ما به عربي توييت کرديم فقط در عرض چند روز نزديک به 570000 بار توييت داشت. USAdarFARSI نيز در عرض چند ساعت نزديک به 288000 بار توييت داشت.
- بنابراين ما قادريم همه را به طور مساوي درگير کنيم. گذشته از اين‌ها، هيچ توييتي نمي‌تواند بيشتر از 140 کاراکتر باشد، چه شما وزير خارجه ايالات متحده باشيد يا يک معترض در ميدان تحرير يا هر کسي در خيابان‌هاي تهران.
- در سپتامبر 2010 نيز ما طرح زنان را شروع کرديم که با همکاري بخش‌هاي عمومي و خصوصي، طرحي ابتکاري در زمينه بستن شکاف جنسيتي در سطح جهاني ايجاد شد.
- سال گذشته، وزارت خارجه طرح جامعه مدني 2.0 را براي ساختن ظرفيت تکنيکي سازمان‌هاي جامعه مدني و انجام ماموريت آنها با استفاده از تکنولوژي‌هاي ارتباطي شروع کرد. جامعه مدني 2.0 تلاش مي‌کند اين سازمان‌ها را با ابزارهاي تکنولوژي و کمک به افزايش سواد ديجيتال، تقويت اطلاعات و شبکه‌هاي ارتباطاتي سازمان‌هاي غيردولتي و تقويت تاثير جنبش‌هاي جامعه مدني هماهنگ کند.
- به عنوان بخشي از برنامه جامعه مدني 2.0، ايالات متحده، از طريق وزارت خارجه چندين جلسه تکنولوژي دولتي (TECHSTATE) و يک اردوگاه تکنولوژي را در سانتياگو در شيلي برگزار کرد. وزارت خارجه همچنين اولين رقابت APP4Africa (کاربرد براي آفريقا) را با شرکاي بومي براي استفاده از تکنولوژي ديجيتالي و ارتباط با جوامع آنها به منظور توسعه راه حل‌هاي خلاقانه و حل مشکلات راه‌اندازي کرد.
به نظر مي رسد که در چنين شرايطي، آزادي اينترنت صرفا در جهت منافع آمريکا در کلام وزير خارجه اش معنا مي يابد و اگر چنين آزادي منافع آمريکا را نشانه رود قطع اينترنت جهان حق طبيعي قلمداد مي شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس