کد خبر 301658
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۷

رشد قیمت‌ها در بازاری که به گفته فعالان بازار در سال جدید هنوز خودرویی به آن تزریق نشده است ادامه دارد. بر همین اساس قیمت برخی خودروهای داخلی و همچنین خودروهای خارجی طی هفته گذشته روندي صعودی به خود گرفته است

به گزارش مشرق، رشد قیمت‌ها در بازاری که به گفته فعالان بازار در سال جدید هنوز خودرویی به آن تزریق نشده است ادامه دارد. بر همین اساس قیمت برخی خودروهای داخلی و همچنین خودروهای خارجی طی هفته گذشته روندي صعودی به خود گرفته است. این درحالی است که بازار فروردین راکدترین بازار سال است؛ زیرا مشتریان بازارهای مختلف از جمله خودرو خریدهای خود را قبل از سال جدید انجام می‌دهند و در فروردین بازارها معمولا رونقی ندارند.

نگاهی به قیمت‌های بازار نشان‌ می‌دهد که قیمت خودروهای خارجی که برای مدت‌ها ثبات داشتند روندی افزایشی به خود گرفته است. این اتفاق در حالی رخ داده است که طی سال گذشته تعداد خودروهای وارد شده به کشور نسبت به سال قبل آن رشدي 54/7درصدي داشته است. هرچند پیش از این فعالان بازار این امیدواری را به مشتریان بازار خودرو داده بودند که با تداوم واردات حتی می‌توان به کاهش قیمت آنها دل بست، اما به نظر می‌رسد بازار خودروهای وارداتی‌ در دومین هفته کاری خود در سال جدید روندی افزایشی در پیش گرفته است.

یک فعال بازار خودرو در توضیح بیشتر در رابطه با چرایی افزایش قیمت خودروهای وارداتی، با موقتی خواندن این افزایش قیمت‌ها می‌گوید: در حال حاضر خودرو وارداتی در کشور خیلی زیاد است؛ اما چون این خودروها توسط پلیس پلاک نمی‌شود و به این واسطه خودروها به بازار نمی‌رسند، فاصله‌ای در بازار ایجاد شده که باعث این افزایش قیمت شده است.

او در ادامه می‌گوید: مجوز شماره‌گذاری وارداتی‌ها تا 28 /12/ 92 اعتبار داشته و از آنجایی که صدور مجوز شماره‌گذاری در سال جدید کمی زمان می‌برد، عرضه این خودروها به بازار با توقف همراه شده است، اما به نظر می‌رسد با طی کردن پروسه اداری دریافت این مجوز که به صورت طبیعی باید رو به اتمام باشد مشکل عرضه وارداتی‌ها نیز برطرف شود. او اضافه می‌کند نباید افزایش 15 درصدی تعرفه واردات خودروهای بالای 2000 سی‌سی را در رابطه با افزایش قیمت وارداتی‌ها نادیده گرفت.

اما موضوعی که در اینجا مهم به نظر می‌رسد این است که واکنش‌ بازار به افزایش قیمت‌ها بسیار سریع است درحالی که با عادی شدن شرایط، بازار چنین سرعتی برای کاهش قیمت‌ها نمی‌گیرد. برای مثال بازار خودروهای وارداتی در راکدترین فصل خرید و فروش که بازار خالی از تقاضا است، در مقابل توقف عرضه‌ دو هفته‌ای واکنشی سریع از خود نشان می‌دهد و قیمت‌ها به سرعت افزایش پیدا می‌کنند، اما آیا با از سر گرفته شدن عرضه، این قیمت‌ها با همان سرعتی که افزایش یافته‌اند کاهش پیدا می‌کنند؟ یک فعال بازار در پاسخ به این سوال می‌گوید خیلی به کاهش قیمت‌ها با شروع عرضه امیدوار نیست، او می‌گوید در بازار ما کدام قیمتی بالا رفته است که به راحتی کاهش پیدا کرده باشد؟

اما توقف عرضه فقط مختص خودروهای وارداتی نیست، زیرا خودروهای داخلی نیز با چنین مشکلی مواجه هستند. آن‌طور که از بازار خبر می‌رسد خودروسازان هنوز عرضه‌ای به بازار نداشته اند، این در حالی است که خودروی پرطرفداری مانند تندر 90 نیز از شروع سال‌جاری توسط پلیس پلاک نمی‌شود. این موضوع باعث شده است که قیمت این محصول روندی افزایشي داشته باشد. گویا تعداد زیادی از این محصول با استاندارد یورو2 در کارخانه وجود دارد که پیش از سال 93 تولید آنها به اتمام رسیده است؛ اما از آنجا که روند پلاک‌گذاری آن به سال جدید کشیده شده است، پلیس حاضر نیست این محصول را با تاریخ 93 شماره‌گذاری کند. پلیس به تولیدکنندگان این محصول اعلام کرده است که با شماره‌گذاری این محصول با پلاک سال 92 مشکلی ندارد.

افزایش قیمت وارداتی‌ها در بازاری اشباع شده


بازار خودروهاي وارداتي طی هفته گذشته در مدل‌های مختلف از 2 تا 6 میلیون تومان با افزایش قیمت همراه بوده است. به این ترتیب آنطور که از بازار خبر می‌رسد دو شاسی‌بلند خانواده هیوندایی با افزایش قیمت همراه بوده‌اند. IX55 خودرویی است که با 6 میلیون تومان افزایش قیمت به 225 میلیون تومان رسیده است و مدل دیگر آن یعنی IX35 نیز با 4 میلیون تومان رشد 142 میلیون تومان قيمت دارد.

سوناتا و آزرا اما بدون تغییر بوده‌اند. این دو خودرو به‌ترتیب روی 132 و 203 میلیون تومان باقی مانده‌اند. هیوندایی ‌I30 هم با افزایشی دو میلیون تومانی به 103 میلیون تومان رسیده است. سانتافه مدل 2014 نیز در بازار قیمتی برابر با 183 میلیون تومان دارد که از رشد 3 میلیون تومانی آن خبر می‌دهد.  نگاهی به خانواده کیا نیز نشان‌دهنده این موضوع است که مدل اسپورتیج با قیمت 145 میلیون تومان قابل معامله است، یعنی 2 میلیون تومان گران‌تر از هفته گذشته. سراتو مدل 2014 نیز یک میلیون تومان افزایش قیمت داشته و به 113 میلیون تومان رسیده است. کیا اپتیما نیز از 133 میلیون تومان به 135 میلیون تومان رسیده است.

تویوتا اوریون نیز با 3 میلیون تومان افزایش قیمت با 205 میلیون تومان قابل معامله است. مدل دیگر تویوتا یعنی کرولا اما ثابت بوده و روی 128 میلیون تومان باقی مانده است.

نوسان قيمت رو به بالا در خودروهای داخلی


نگاهی به بازار خودروهای داخلی نشان می‌دهد که تندرها با افزایش قیمت اندکی همراه بوده‌اند. به این ترتیب تندر ایران‌خودرو 300 هزار تومان افزایش قیمت داشته و به 37 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است و تندر پارس‌خودرو نیز با نیم میلیون تومان افزایش قیمت به 39 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است. تندر مدل E1 نیز روی 33 میلیون و 800 هزار تومان ثابت بوده است. این قیمت‌ها در واقع مربوط به تندرهای مدل 92 می‌شود.

206 تیپ 5 نیز در بازار با افزایش قیمت همراه بوده است و مدل 93 آن با 200 هزار تومان افزایش قیمت به 39 میلیون و 200 هزار تومان رسیده است. تیپ ‌V8 این خودرو نیز در مدل امسال با افزایش قیمتی مشابه تیپ5 هم‌اكنون 39 میلیون و 500 هزار تومان قيمت دارد. اما پژو405 بنزینی نیز در بازار هفته گذشته افزایش قیمتی 400 هزار تومانی داشته و به 28 میلیون و 700 هزار تومان رسیده است؛ درحالی‌که مدل دوگانه‌سوز آن روی 29 میلیون و 700 هزار تومان ثابت مانده است.

رانا نیز با آهنگ افزایش قیمت همراه بوده و با 400 هزار تومان رشد به 32 میلیون و 700 هزار تومان رضایت داده است.

تیبا هم در بازار هفته گذشته با قیمت 23 میلیون و 500 هزار تومان معامله شده است که نشان‌دهنده رشد 200 هزار تومانی این خودرو است.  نیسان تیانا هم که بعد از خروج ماکسیما از خطوط تولید پارس‌خودرو جایگزین این خودرو شده است طی هفته گذشته با جهشی 2 میلیون تومانی با قیمت 143 ميليون تومان قابل معامله بوده است.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس