کاروان برای همین منظور به دیدن برخی خانواده شهدا در حمص رفت؛ شهدایی که به دست تروریست های تکفیری وارد شده به سوریه به قتل رسیدند.
مادران شهدا در این دیدارها از افتخارشان به شهدایشان و مقاومت در برابر همه جهان تا پیروزی کامل سخن گفتند؛ مادرانی که برخی 4 فرزند خود را در این جنگ خانمان سوز از دست داده بودند.
برخی از مادران شهدا اعضای محدودی از کاروان را به خانه های خود بردند تا وضعیت کودکانی که زخمی شده و در خانه بستری هستند را ببینند در حالی که اجازه به رسانه ها برای حضور در خانه داده نشد.
هنرمندان و فرهیختگان ایرانی از جمله حجت الاسلام زائری، رضا امیرخانی، ناصر فیض، مولوی یعقوب حسین بر و ابوالقاسم طالبی نیز به این مادران شهدا تسلی خاطر داده و صبر آنان را شکوهمند و افتخار آنها به شهادت عزیزانشان را مبارک خواندند.
در این بین یک همسر شهید از همه داغدارتر به نظر می رسید به گونه ای که فریادهای او علیه کشورها و جریان هایی که موجب شهادت همسرش شدند مورد توجه گسترده اعضای کاروان قرار گرفت.
خانم فروز رجایی فر با این همسر شهید صحبت کرد و گفت که صبر او زیباست و مقاومت آنان در برابر تمامی کشورهایی که به تروریست ها کمک رسانی می کنند را مهم خواند.
بنابر این گزارش، بخش دوم حضور کاروان در حمص دیدار از منطقه بمب گذاری شده در حمص بود که در اثر آن بیش از 160 نفر کشته و زخمی شده بودند؛ بمبی که در عرض یک هفته در دو منطقه نزدیک به هم منفجر شده و خانه ها را تخریب کرده بود.
هنرمندان و فرهیختگان ایرانی حاضر در کاروان در این بین در یک مجلس عزا برای شهدا که در چادری در میانه خیابان برپا شده بود حاضر شدند و سپس از دو منطقه بمب گذاری شده دیدن کردند با خانواده ها صحبت کردند؛ خانواده هایی که علیرغم تخریب خانه هایشان تصمیم گرفته بودند در خانه ها بمانند.
یکی از آنان می گفت که محله بمب گذاری شده در میانه مدارس و بیمارستان است و این یعنی آنکه آنها قصد دارند مردم و بیگناهان را ترور کنند.
در این بین بسیاری از مردم سوریه با دیدن حضور اعضای کاروان در این منطقه شروع به دادن شعارهایی در حمایت از سوریه وبشار اسد و مقاومت کردند؛ شعارهایی چون «الله یَحمیکِ سوریه»: ای سوریه، خدا حامی توست، و «بالروح، بالدم، لبیک یا بشار» را سرمیدادند.
صحنه های عجیب دیگری در این دیدار نیز دیده شد؛ مادر شهیدی که جسد فرزندش را ندیده و همسر و پسرش نیز اکنون در جنگ هستند و آنها را نیز یکسالی است ندیده است اما بر مقاومت تاکید می کند.
دیگری سربازی است که تنها 24 سال دارد و دانشجوست از او می پرسم که مگر دانشگاه شهر حمص تعطیل است می گوید نه حتی امتحانات برقرار است.
متعجب تر می شوم و می پرسم چرا پس لباس سربازی پوشیده ای و اسلحه به دست گرفته ای؛ می گوید هنگامی که درس نداشته باشم به کمک نیروهای امنیتی شهر می روم و این چیز عجیبی است که او می گوید هر روز سر کلاس می رود و پس از آن به کمک نیروهای امنیتی شهر می رود.
بنابر این گزارش بخش دیگری از حضور کاروان در حمص دیدار با بزرگان اعضای هیئت موسوم به المصالحه که شامل چهره های مسیحی و مسلمان سوری است، بود.
در این دیدار نیز مادر مرسم اگنس، شیخ علی از علمای شیعی سوری و برخی کشیش های مسیحی از مشکلات مسیر کار در هیئت المصالحه و تلاش ها برای صلح گفتند.
شیخ علی یکی از این چهره های سوری و از اعضای گروه المصالحه، با اشاره به چالش ها گفت: ما برای حرکت از خانه نیز مشکل داشتیم معلوم نبود به محل کار و دیدارها بتوانیم برسیم یا نه و آیا تک تیرانداز قلب ما را نشانه گرفته یا سر ما را.
وی با بیان اینکه مردم سوریه در آستانه صلح و پشت درهای صلح است از رسانه ها خواست سلامت شهر و مظلومیت مردم سوریه را به جهان نشان دهد و افزود: امروز مردم در حمص تلاش های گسترده ای کرده اند تا به صلح دست یابیم و بتوانیم در خیابان های شهر به راحتی حرکت کنیم.
در ادامه این مراسم یادی از شهدای جریان المصالحه سوریه شد و مایرید ماگوایر برنده جایزه صلح نوبل نیز در سخنانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان اعضای هیئت المصالحه گفت در کاروان زائران صلح سوریه صداهای گوناگونی حضور دارد.
پس از سخنان وی دکتر رضا مرندی نیز به نمایندگی از گروه ایرانی کاروان در سخنانی با اشاره به حضور چهره های برتر شعر، ادب و سینما و تلویزیون ایران در کاروان، گفت: ما برای اعلام همبستگی خود به سوریه آمده ایم و دیدار از شهر و زخم هایی که بر آن خورده است تجربه ای دیگر برای ما بود.
وی با بیان اینکه مردم باید حقیقت ماجرا در سوریه را ببینند، افزود این یک جنگ رسانه ای است که در سوریه شکل گرفته است و امیدواریم سوریه از قبل از جنگ بهتر شود.