کد خبر 29778
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۱

وزير کار و امور اجتماعي گفت: در شرايط اجراي طرح هدفمند سازي سهم بيشتري از يارانه‌ها به کارگران مي رسد ‌و اين موجب بهتر شدن وضع زندگي و معيشتي کارگران نسبت به گذشته شده است.

به گزارش مشرق به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، عبدالرضا شيخ الاسلامي افزايش بي رويه حقوق کارگران را کذب محض دانست و اظهار داشت: اين بحثي که سايت ها و روزنامه ها درباره افزايش حقوق کارگران به آن پرداختند، صحت ندارد ، برخي از رسانه ها با اين تلقي که شايد اجراي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها شرايط زندگي و معيشت را براي کارگران دشوارتر کند، به همين دليل ما بايد يک جهش فوق العاده‌اي در افزايش حداقل دستمزد کارگران داشته باشيم. از من پرسيدند که آيا شما، اجراي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها را در تعيين دستمزد دخالت مي دهيد؟

شيخ الاسلامي افزود: من عرضم اين بود که اجراي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها موجب توانمندتر شدن اين کارگران شده است، زيرا قانون هدفمندي يارانه ها درصدد است تا منابع کشور يا يارانه‌هايي که در کشور توزيع مي شد را از طبقات برخوردارتر و مرفه تر بگيرد و به طبقات ضعيف تر و کم درآمد‌تر بدهد. بنابراين در شرايط اجراي طرح هدفمند سازي سهم بيشتري از يارانه‌ها به کارگران مي رسد،‌يعني اين موجب شده وضع زندگي کارگران به نسبت بهتر از گذشته شود.

وي خاطر نشان کرد: به عبارت ديگر اجراي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها يک عامل در جهت افزايش مزد کارگران نيست.
وزير کار و امور اجتماعي تعيين مزد کارگران را داراي ساز و کار کاملا روشن و قانوني ذکر کرد و افزود: شوراي عالي کار يک ساختار سه جانبه شامل نمايندگان دولت، ‌جامعه کارفرمايي و کارگري دارد که طي يک فرآيند بسيار طولاني در يک فضاي کاملا کارشناسي و البته مثبت و دوستانه ابعاد قضيه را بررسي مي کنند و تصميمات اين جلسه جنبه قانوني دارد و براي همه محترم و لازم الاجراست. بنابراين افزايش بي رويه حقوق کارگران يک بحث انحرافي بود که با سوء برداشت، مطرح شده است.
شيخ الاسلامي همچنين در پاسخ به سوالي درباره ادعاي برخي از سايت‌ها در زمينه آمار بيکاري گفت: درباره ميزان آمار بيکاري بهتر است مرکز آمار اطلاع رساني کند اما واقعيت امر اين است که تعداد کشور‌هايي که آلان نرخ بيکاري آنها دو رقمي است، بسيار زياد است. بيش از صد کشور در دنيا نرخ بيکاري شان دو رقمي است.

وي افزود: بحران اقتصادي جهان و شرايط نابسامان اقتصادي در بعضي از کشور‌ها نرخ بيکاري آنها را به نزديک 40 تا 50 درصد هم رسانده است در حالي که نرخ بيکاري ما در مقايسه با بسياري از کشور‌هايي که در نگاه اول به نظر مي آيد، وضعيت اقتصادي خوبي دارند، بسيار بهتر است و برداشت خود من اين است که نرخ بيکاري در ايران حتي کمتر از غول اقتصادي جهان؛ آمريکاست.

وزيرکار ابراز اميدواري کرد؛ با ارائه نرخ بيکاري از سوي مرکز آمار، آن زمان قضاوت خواهيم کرد وضعيت ما چگونه خواهد بود.

شيخ الاسلامي تصريح کرد: به هر حال آنچه مسلم است؛ فعاليت‌هاي بسيار خوب و گسترده‌اي در جهت اشتغال زايي در کشور صورت گرفته است و به طور يقين نرخ بيکاري در کشور ما روند نزولي دارد، يعني شاهد کاهش نرخ بيکاري و افزايش و رونق بازار اشتغال هستيم.
وي همچنين درباره آمار اعلام شده در زمينه ايجاد اشتغال اظهار داشت: هر کس درباره اين آمار ترديد دارد، مي تواند مراجعه کند و اطلاعات را از استانداري ها دريافت کند. ما آمار را براساس جمع بندي گزارش هاي استان‌ها اعلام کرده ايم و اگر کسي ترديد دارد، مي تواند اطلاعات را در هر استاني که مورد نظرش است، بررسي کند.
وزير کار و امور اجتماعي تصريح کرد: زير سوال بردن اعداد و ارقام هنر نيست. اگر کسي در صد کشف واقعيت است، راه آن شناخته شده و روشن است. اتفاقا در اين ميان خود ما مدعي هستيم ما که آمار را توليد يا حتي ادعا نمي کنيم. ما تنها عملکرد مجموعه مديران کشور را که در جهت اشتغال زايي تلاش کردند، گزارش کرده ايم.

وي به اعزام گروه هاي اعتبار سنجي آمار اشتغالزايي در استان ها اشاره کرد و افزود: براي اطمينان از صحت آمار و اطلاعات ارائه شده،گروه‌هاي مختلف اعتبار سنجي به 31 استان کشور اعزام شدند و نتايج حاصل نشان مي دهد؛ خوشبختانه آمار و اطلاعات با واقعيت مطابقت دارد البته در صد کمي هم انحراف به صورت طبيعي وجود دارد زيرا يک شغلي در فروردين ماه ايجاد شده، ممکن است به هر دليلي به طور مثال در مهريا دي ماه فرد ديگر آن کار را ادامه ندهد و به کار ديگري پرداخته باشد و از اين نوع اموراتي که ممکن است، صورت گرفته باشد.

عبدالرضا شيخ الاسلامي تاکيد کرد: ما نسبت به آماري که استانداران اعلام مي کنند، اطمينان کامل داريم و اين آمارها قابل قبول است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس